"`html
בלאדי מרי: המתכון המושלם לכל חגיגה
מישהו פעם אמר ששום דבר לא יכול להשתוות לריח של בלאדי מרי שמתבשל לו במטבח. כשאתם מתכננים ערב עם חברים, או אפילו סתם יום עצלן בבית,
שווה לקחת את בלאדי מרי למקום אחר לגמרי. מדובר במשקה מענג שמשלב טעמים עשירים וחזקים, כל כך מדהים שהוא יכול לשדרג כל ארוחה.
המשקה הממכר הזה לא סתם טעים, הוא גם מושלם בכל ימות השנה. אפילו בבוקר של יום ראשון אחרי לילה מטורף, הוא המרפא הנכון!
כשהרכיבים מתחברים יחד, נוצרת חוויה שמעלפת ופשוט משגעת.
זמן הכנת המתכון: 10 דקות | רמת קושי: קלה | מספר מנות: 2
- זמן הכנה מהיר וללא כאבי ראש
- רמת קושי פשוטה שמתאימה לכולם, אפילו למי שאין לו כישורי בישול
- מספיק לשתי מנות מרעננות
הרכיבים הדרושים
להכנת בלאדי מרי מושלם, נצטרך רשימה משגעת של רכיבים, שייצרו שילוב טעמים מדהים שלא תשכחו זמן רב. מדובר ברכיבים שהופכים את המשקה לייחודי,
ולעתים גם תוספות שמוסיפות עוד שכבת טעם. נתחיל עם הבסיס:
- 60 מ"ל וודקה איכותית (אפשר גם בלי אלכוהול למי שמעדיף)
- 120 מ"ל מיץ עגבניות טרי
- עשר טיפות של סוסו קוך (רוטב צ'ילי מתוק)
- עשר טיפות של רוטב ווסטרשייר
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- קטנה של מיץ לימון
- טאקה של רוטב חריף (סיפקתי עיקר את החריף, צריך לייצג את התיבול)
- קישוטים: סלרי, פרוסות עגבנייה, זיתים ירוקים, חמוצים
אל תשכחו שעל מנת לשדרג את הבלאדי מרי, יש מגוון תוספות שאפשר להוסיף! תוכלו לשדרגו עם עשבי תיבול טריים, אפילו פירורי גבינה מלוחה,
או שיפוד של פירות טופסו ושוקולד!
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את הרכיבים, הגיע הזמן להתחיל בתהליך ההכנה שכמובן הוא פשוט ולא מסובך:
- מניחים את כל הרכיבים (מלבד הקישוטים) בשייקר. אם אין שייקר, אפשר להשתמש בכלי אחר סגור היטב.
- שקשקים היטב במשך כ-15 שניות, עד שהתערובת מתחברת.
- יוצרים קישוטים: כמו עגבניות וירקות למעלה.
- מניחים את הקישוטים בכוסות לאחר שעת מסת חלבונים.
- מוזגים את התערובת לכוסות על גביהם ושדווחים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אגב, אם אתם מרגישים עליזים ומלאי אנרגיה, למה לא לשדרג קצת את הבלאדי מרי?
- תוספת של שוקולד מריר גרוס יכולה להעניק טוויסט אגדי.
- פירות כמו קיווי או אננס יכולים להוסיף נופך מרענן.
- למגע קיץ, תוסיפו נענע או פטרוזיליה טרייה.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הבלאדי מרי ללא אלכוהול?
כן, הוודקה היא רק הציפורן בכוס. אפשר להכין את המשקה הזה גם ללא אלכוהול ולהתענג על כל הטעמים העשירים הנלווים.
מה ההבדל בין מיץ עגבניות למיץ עגבניות טרי?
מיץ עגבניות טרי הוא מיץ טהור מעגבניות שהופק במקום. בדרך כלל הוא יהיה יותר עשיר בטעמים והמרקם שלו עשוי להיות סמיך יותר.
האם אפשר להשתמש במיץ עגבניות קנוי?
בהחלט! אך קחו בחשבון שהטעמים עשויים להיות פחות עשירים ומדויקים.
האם הבלאדי מרי יכול להיות חריף מדי?
בהחלט, אפשר לשחק עם כמות רוטב החריף כדי להתאים אותו לטעמכם.
כמה זמן ניתן לשמור את הבלאדי מרי המוכן?
מומלץ לשתות אותו מיד לאחר ההכנה. אם נשאר לכם בלאדי מרי, שמרו אותו במקרר לא יותר ממספר שעות.
למה מוסיפים לימון?
מיץ הלימון מוסיף טריות ומאוזן את הטעמים החזקים של התבלינים.
האם יש שיטה לסנן את המשקה?
בהחלט! אם אתם מעדיפים משקה חלק, אפשר לסנן את התערובת לאחר השקשוק.
כיצד אפשר לקשט את הבלאדי מרי?
כפי שציינו, סלרי, פרוסות עגבנייה, חמוצים וזיתים הם אופציות נהדרות לקישוט וכמו כן אפשר לשדרג עם פרוסות גבינה.
האם ניתן להכין את הבלאדי מרי מראש?
כמובן! אפשר להכין את התערובת מראש ולאחר מכן למזוג לכוסות עם הקישוטים ברגע האחרון.
איזה אירועים מתאימים לשתות בלאדי מרי?
בלאדי מרי הוא מושלם לארוחות בוקר, סופי שבוע מפנקים או סתם כדי להרים את מצב הרוח אחרי יום קשה.
לאחר שנכנסתם לעולם המרגש של בלאדי מרי, אין ספק שאתם מוכנים לשתף אותו עם חברים ובני משפחה. קחו את המתכון הזה ותפשטו אותו ברשתות החברתיות, תנו לאחרים ליהנות מההנאה הזו! אז בואו נרתום את הבלאדי מרי למקום הראוי לו, והכי חשוב – תשתדלו ללקק את האצבעות!
"`