בלינצ'ס גבינה עם שמנת מתוקה: כשמתוק וקרמי נפגשים במנה אחת!
דמיינו לעצמכם בלינצ'ס חמים, עטופים ברכות שבוררים בתוכם תערובת גבינות עשירה, מתוקה ומפנקת. כל ביס מביא אתכם לשיאים חדשים של טעמים. הבלינצ'ס הללו משרים עליכם אווירה חמימה של בית, כאילו אמא הכינה אותם במיוחד ביום חורף קר. בעבודה שלנו, אנחנו נביא לכם מתכון מדהים, שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניו – מלא טעמים, מתיקות ו.. ניחוחות של בית. אז הרשו לנו לקחת אתכם למסע קסום של טעמים וריחות!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנקים לכ-8 מנות
הרכיבים הדרושים
על מנת להכין את הבלינצ'ס המושלמים והטעימים ביותר, נזדקק למספר מרכיבים פשוטים שמחכים לנו במטבח. מרכיבים שהם בסיס לכל מתכון קלאסי, אבל עם טוויסט נחמד של טעמים שיעניקו לנו את המנה המושלמת. לפני שאנחנו מתחילים, קחו נשימה והתרכזו, כי אנחנו הולכים להיכנס לכמה טעמים מדהימים!
- 2 כוסות קמח (שימו לב אם אתם רוצים לגרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח אורז)
- 2 ביצים
- 2.5 כוסות חלב (איזה חלב? זה תלוי! חלב פרה, עזים או אפילו חלב צמחי)
- 1/4 כוס סוכר (כמובן שאפשר להפחית את הכמות אם אתם לא אוהבים מתוק)
- 1/4 כפית מלח
- 2 כפות שמן (לשימור הלחות של הבלינצ'ס)
- 2 כוסות גבינת מסקרפונה (או כל גבינה רכה שאתם אוהבים)
- 1 כוס שמנת מתוקה (אוהבים את זה מעלף? אז אל תוותרו על לשים אותו)
- 1/2 כוס סוכר לתערובת הגבינה
- 1 כפית תמצית וניל
- קצת קינמון לקישוט (וזה לגמרי לא חובה!)
שלבי ההכנה
הנה הגיע הזמן לעבור לשלב המעניין, השף המוכשר בתוככם מצפה לתנור! אנחנו נכנס לתהליך ההכנה של הבלינצ'ס הגבינה המושלמים. התארגנו על עצמכם ונתחיל!
- נכניס לקערה את כל מרכיבי הבלינצ'ס: קמח, ביצים, חלב, סוכר ומלח. נמערבב היטב עד שהתערובת אחידה.
- נוסיף את השמן למטרת הכנת בלינצ'ס רכים ומדויקים. נמשיך לערבב עד שהבלילה חלקה.
- על מחבת נדרנסים על חום בינוני, נמרח מעט שמן ונשפוך כף מהבלילה לכיוון המרכז, באיטיות נזיז את המחבת כדי שהתערובת תתSpread בצורה אחידה.
- נטגן כ-2 דקות מכל צד, עד שהבלינצ'ס מקבלים גוון זהוב.
- נעביר את הבלינצ'ס המוכנים לצלחת ונמשיך עד שנסיים את כל הבלילה.
- בינתיים, נכין את תערובת הגבינה. נשלב את הגבינה, שמנת, סוכר ותמצית וניל לקערה, ונערבב היטב עד שתערובת גבינות נראית מגרה.
- נשאב את התערובת של הגבינה לתוך הבלינצ'ס, ונניח בצד.
- נדליק שוב על המחבת, נניח את הבלינצ'ס הממולאים בגרסה שלנו, עם צד סגור למטה, נטגן להם טיפה מכל צד להנאה מרובה.
- נגיש את הבלינצ'ס חמים, עם קישוט של שמנת מתוקה, סוכר וקצת קינמון.
- ולא לשכוח: ללקק את האצבעות! זה נמס בפה.
שדרוגים ותוספות אפשריים
מאותו רגע והמומחיות שלנו מתגלה! עבור על כל הצעות השדרוגים המרהיבות שדרכם אתם יכול לשדרגו את הבלינצ'ס שלכם ולהפוך אותו לאגדי:
- מוסיפים פירות טריים כמו תותים, בננות או בלוטים מעל.
- מתבלים בקצת אגוזי לוז קצוצים, כדי להוסיף קראנצ' למנה.
- הופכים את הבלינצ'ס לגרסה בריאה יותר על ידי החלפת חלק מהקמח בקמח חיטה מלאה.
- ניתן לשדרג עם שוקולד מומס או מלח Himalaya כדי להוסיף מגע של מתוק ובריא במקום.
- ועבור המודרניים שבנינו – אפשר להוסיף סירופ מייפל טהור או דבש על מנת להעמיק את המתיקות.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בגבינות שונות?
בהחלט! תוכלו להשתמש בגבינת ריקוטה או גבינת שמנת, כל גבינה שתאהבו תתאים.
האם אפשר להכין את הקינוח מראש?
כן, אתם יכולים להכין את הבלינצ'ס מראש, אך כדאי למלא אותם בסמוך למועד ההגשה כדי שיישארו רכים.
מה אפשר לעשות אם אין לי שמנת מתוקה?
בקצת יצירתיות, אפשר להשתמש ביווגורט סמיך או גבינה רכה להצלחת המתכון.
האם ניתן להקפיא את הבלינצ'ס?
כן, הבלינצ'ס יכולים להישמר במקפיא בנפרד. פשוט הקפיאו אותם בין שכבות של נייר פרגמנט.
כמה זמן אפשר לשמור את הבלינצ'ס במקרר?
במקרר תוכלו לשמור את הבלינצ'ס בין 2-3 ימים. שימו לב לחמם את הבלינצ'ס לפני ההגשה.
אפשר להכין גרסה טבעונית?
כמובן! החליפו את הביצים בקלקואין טמבור או בננה מוקצפת, השתמשו בחלב צמחי ובגבינות טבעוניות.
מה אם אני לא אוהב מתוק?
אין בעיה, אפשר להפחית את כמות הסוכר או לחפש גבינות פחות מתוקות, בסופו של דבר, הכל תלוי בטעמים שלכם.
האם ניתן לגרום לבלינצ'ס להיות ללא גלוטן?
בהחלט, פשוט השתמשו בקמח תפו”ח או קמח אורז.
אלה תוספות אפשריות שיכולים להתאים?
ניתן לשקול להוסיף גזר קצוץ דק, צימוקים, או אגוזי פקאן קצוצים כדי להוסיף טעם ועניין.
איך אני יכול לשדרג את הטעם?
אתם יכולים להוסיף תמצית שקדים, רטבים מיוחדים כמו רוטב פירות יער או לשלב קקאו לתערובת הגבינות ליצירת טעם חדש!
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה. זה הזמן להפתיע אחד את השני בטעמים מדהימים, מושלמים ואגדים! מי יודע, אולי תגלו שהמטבח שלכם הוא המקום שמעורר את הכישרון הנפלא שבכם! אז בואו נתחיל לבשל!