בלינצ'ס מלוח ניקי שיעשו לכם חשק לעוד

בלינצ'ס מלוח ניקי – מתכון אגדי שיגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות

באופן מפתיע, בלינצ'ס הוא אחד המאכלים שהכי קל להכין אך גם הכי מענג לאכול. המנה הזו היא לא רק מזכרת מחורפי סבתא, אלא שילוב מדהים של טעמים שהופכים אותה לכזו שהולמת כל שולחן. בלינצ'ס מלוח, המרטיב את הלשון בתיבול יוצא דופן, הוא למעשה פינוק משגע שאפשר למלא בכל מה שתרצו. כשהשמש זורחת ונשמעים צלילים של גיין עוד יותר צבעוניים, החלטנו להביא לכם מתכון גבוה, אוורירי וכמובן – הכי טעים שיש!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 4-6 מנות

אז למה בעצם בלינצ'ס? מנה זו היא לא סתם פשטידה! היא מאפשרת לנו להתפרע עם המילויים, לשלב טעמים בלתי צפויים ולהוסיף מגוון בריא לצלחת. המילויים יכולים להיות כל מה שאתם אוהבים – גבינות, ירקות, טחינה, אפילו בשרים. בין אם מדובר באירוח נוצץ ובין אם בארוחה משפחתית רגילה, הבלינצ'ס המלוח האלה יהפכו את כל הארוחה למעלפת!

הרכיבים הדרושים

אז הנה מה שאנחנו צריכים כדי להכין את הבלינצ'ס המושלם הזה:

  • 2 כוסות קמח חיטה (לגרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו”א)
  • 2 ביצים גדולות
  • 4 כוסות חלב (אפשר להחליף בחלב שקדים או סויה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית (או שמן צמחי)
  • 1 כוס גבינת פטה מפוררת
  • 1/2 כוס בצל קצוץ (לבחירה – אפשר גם בצלים ירוקים)
  • 1/2 כוס פטריות קצוצות (לא חובה, אך תוספת משגעת!)
  • שמיר קצוץ או פטרוזיליה לקישוט

כעת, אפשר להתחיל לחשוב על מגוון המילויים שיכולים להתלוות לבלינצ'ס שלנו. המילויים יכולים לכלול גבינת מוצרלה נימוחה, תרד מעודן, ירקות קלויים, ובסיסי חלב כמו שמנת חמוצה או יוגורט. כל מה שתרצו!

שלבי ההכנה

הכנת הבלינצ'ס היא תהליך קל ומהיר. הנה איך אנחנו עושים זאת:

  1. מניחים את הקמח והמלח בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי ערבוב, עד שהעיסה חלקה וללא גושים.
  4. מוסיפים את השמן, ומערבבים שוב.
  5. מחממים מחבת שטוחה על חום בינוני ומוזגים כף בצק לכל בלינצ'ס.
  6. מבשלים כל צד כ-2-3 דקות, עד שהקצוות מתחילים להפרד מהמחבת.
  7. שמים בצד על צלחת ומכסים בניילון כדי לשמור על חום.
  8. ממלאים כל בלינצ'ס בגבינת פטה, בצל ופטריות אם רוצים.
  9. מהדקים ומבצעים צלייה חוזרת של 2 דקות בכל צד.
  10. מעטרים בשמיר קצוץ ומקשטים לפי הצורך.

כעת, אחרי שראינו את השלבים, בואו נדבר על אפשרויות השדרוג המדהימות. ניתן לשדרג את המילויים עם פרוסות של זיתים, מנגולד טעים או אפילו חתיכות של סלמון מעושן. השמיים הם הגבול!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין בלינצ'ס בלי ביצים?
בוודאי! אנחנו יכולים להשתמש בחלופה כמו דחוס קמח תפו”א, או קמח חומוס עם מים. הבלינצ'ס יצאו גם במרקם טוב.

נשארו כמה בלינצ'ס, אפשר לשמור אותם?
כמובן! אפשר לשמור במקרר בכלי סגור עד 3 ימים. אם רוצים, אפשר גם לחמם מחדש במחבת עם קצת שמן.

מה לעשות עם בלינצ'ס אם נגמרו המילויים?
אותם ניתן למלא בריבות או גבינות מתוקות ולהפוך אותם לעדן לפינוק – שילוב של מלוח ומתקתק!

מה יכול להיות המלצה למישהי שמעולם לא הכינה בלינצ'ס?
תאמינו לי – זה הכי פשוט שיש! אני ממליץ להתחיל עם המילוי של גבינה ופטריות, זה משגע !

באילו סגנונות ניתן להגיש בלינצ'ס?
ללכת על קווים נכונים עם ירקות מאודים בצד או סלט צדדי יכול להפוך את המנה למושלמת!

כמה קלוריות יש בבלינצ'ס אחד?
תלוי במילוי שאתם בוחרים, אך בלינצ'ס עם גבינת פטה כולל בערך 150 קלוריות. כך שגם כשאנחנו מתמכרים לאכול, יש מקום לחשוב על בריאות!

אפשר לטגן אותם בשומן צמחי?
כמובן! אפשר להשתמש בשמן קוקוס או שמן חמניות, רק צריך להיות זהירים לא לשרוף את הבלינצ'ס.

מה עושים אם הבלינצ'ס יותר מדי עבים?
כשהעיסה יוצאת עבה, פשוט מוסיפים עוד מעט חלב עד שאפשר להגיע למרקם נעים.

איך יודעים שהבלינצ'ס מוכנים?
ברגע שהקצוות מתחילים לעלות מהמחבת והצבע משתנה ללבן עמיד – זה הזמן להפוך לשני צדדים!

האם אני יכול למלא את הבלינצ'ס גם עם דברים מלוחים אחרים?
בהחלט! ניתן להשתמש בתערובות טופו, קישואים קלויים, או כל אופציה יצירתית אחרת שמתחשק לכם.

זה הזמן לרוץ למטבח ולנסות את המתכון המהמם הזה. קחו רגע לשתף את אהבתכם למנה המולדת הזו והפכו את יום השישי שלכם למושלם! אל תשכחו לשתף עם חברים וקרובים.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *