בלינצ'ס פטריות הונגרי – מתכון סודי לארוחה מושלמת!

בלינצ'ס פטריות הונגרי – איך להכין מנה מדהימה ומעוררת חושים!

רבים מאיתנו זוכרים את המנות המפנקות שסבתא הכינה, שם טעמנו לראשונה את ההנאה האמיתית מאוכל. בשבילי, זה תמיד היה בלינצ'ס פטריות הונגרי. המנה הזאת הצליחה להדהים אותי בכל ביס, והפכה להיות אחת המנות המועדפות עלי. אם גם אתם רוצים לשאת את החוויה המושלמת הזאת שלכם או עם בני המשפחה, השגתם את המתכון הנכון!

משך הכנה ורמת קושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

בכדי לייצר את הבלינצ'ס הבעייתיים והטעימים האלו, אנחנו צריכים את הרכיבים הבאים:

  • 1 כוס קמח (אפשר להשתמש בקמח כוסמין אם רוצים גרסה בריאה יותר)
  • 2 ביצים גדולות
  • 1.5 כוסות חלב
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 קמצוץ מלח
  • 2 כוסות פטריות (כגון פטריות שמפיניון או פטריות פורצ'יני)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס גבינת פטה או גבינה מלוחה אחרת
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (ל garnishing)

הערה: אפשר לשדרג את המנה על ידי הוספת רצועות של פלפל אדום או ירוק בזמן הטיגון של הפטריות.

שלבי ההכנה

כדי להגיע לתוצאה המשגעת הזאת, אתם מוזמנים לעקוב בעקבות השלבים המפורטים להלן:

  1. מועכים את הבצק: בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הביצים, החלב, שמן הזית והמלח עד שהבלילה חלקה ואחידה.
  2. מניחים לבצק לנוח במשך 15 דקות.
  3. בינתיים, על מחבת עם שמן זית, מטגנים את הבצל והצנון עד שהם מתרככים.
  4. מוסיפים את הפטריות והשום ומטגנים כמה דקות נוספות עד שהפטריות משחימות ונשארות רכות.
  5. מתבלים במלח ופלפל ומסננים את התערובת במסננת.
  6. מחממים מחבת שטוחה עם מעט שמן זית.
  7. שמים כף מלאה של בלילת הבלינצ'ס ומרדדים בעזרת כף בצורה שווה.
  8. מטגנים דקה אחת מהצד הראשון ומעבירים לצד השני ומבשלים דקה נוספת עד שהבלינצ'ס מזהיבים.
  9. חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.
  10. מרכיבים את הבלינצ'ס: מניחים על כל בלינצ'ס כף לתערובת הפטריות, מפזרים גבינת פטה, מקפלים ומניחים על צלחת.
  11. מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

כמובן שאפשר לשדרג את הבלינצ'ס בפשטות בהתאם לטעמים שלכם.

תוספות ושדרוגים

אם אתם רוצים לגוון את המנה, יש הרבה דרכים לעשות זאת:

  • לנסות להוסיף עשבי תיבול כמו טימין או אורגנו לתערובת הפטריות.
  • אם אתם אוהבים חריף, תוכלו להוסיף כמה כמה פלפלים חריפים לתערובת.
  • כדי להפוך את המנה ליותר עשירה וקרמית, הוסיפו שמנת מתוקה לתערובת הפטריות.
  • נראה לכם שהמנה חסרה משהו? נסו להוסיף נגיעה של לימון לפני ההגשה.
  • כמובן שניתן גם לגוון במילוי, במקום פטריות אפשר למלא עם תרד, גבינת ריקוטה או כל עשב אחר שאתם אוהבים.

שאלות ותשובות

מה אני יכול לעשות אם חסר לי קמח?
אפשר להשתמש בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן או לנסות קמח אורז.

אני שונא פטריות! מה אפשר לשים במקום?
נכון שיש מנה הכי טעימה עם פטריות? אפשר למלא עם גבינות שונות, תרד מאודה או ירקות אחרים.

האם אפשר להכין את הבלינצ'ס יום מראש?
אכן! אתם יכולים להכין את הבלינצ'ס ולהשאיר במקפיא. חימום אחרי זה יהיה מהיר ופשוט.

האם המנה מתאימה לילדים?
בהחלט. ילדים אוהבים את הבצק הנימוח והמילוי המיוחד. ניסיתי והם פשוט לא יכלו להפסיק לאכול!

מה הטעות הנפוצה ביותר כשמכינים בלינצ'ס?
חתיכות קמח לא מעורבבות היטב. תמיד כדאי לנפות את הקמח על מנת למנוע גושים.

כמה זמן הם שורדים במקרר?
הבלינצ'ס יכולים להחזיק עד 3 ימים במקרר. שימו לב לשמור בצבעי חד פעמי מכוסים היטב.

האם יש אפשרות להכין בלינצ'ס ללא ביצים?
כן, אפשר להשתמש בתחליף ביצים, כמו רסק תפוחים או בננה.

כמה זמן לוקח בישול הפטריות?
בישול הפטריות ידרוש בין 8-10 דקות, תלוי בגובה הלהבה ובסוג הפטריות.

האם אפשר להוסיף רוטב מעל הבלינצ'ס?
בהחלט! רוטב שמנת או רוטב עגבניות יכולים להיות תוספת מדהימה.

איך אפשר לגרום לכך שהבלינצ'ס יהיו אווריריים יותר?
למטרת שינוי טקסטורה, אפשר להוסיף מעט סודה לשתייה בבלילה.

סוף סוף אתם יודעים איך להכין בלינצ'ס פטריות הונגרי בבית! זה הזמן לשתף את המתכון ולפנק את החברים במשפחה. שיהיה בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *