בצק ללא גלוטן לפיצה – מהפכה של טעמים
אם גם אתם מוצאים את עצמכם מתמודדים עם עולם הגלוטן והשאלות שמגיעות איתו, הגעתם למקום הנכון! הדמיינו לעצמכם פיצה נימוחה, טעימה ושחומה, עם התפאורה המושלמת של גבינה מותכת ומרכיבים טריים. ובכן, זה בדיוק מה שאנחנו ממליצים להכין היום! לא מדובר בפיצה רגילה, אלא בפיצה עם בצק ללא גלוטן – מדהים, אגדי ועשוי להיות ממכר עד כדי כך, שאתם תרצו להכין אותו שוב ושוב.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מגיש עבור: 4 אנשים
המתכון הזה נגזר מהמסורת של מתכונים בריאים ומרעננים, והחשוב מכל – הוא מאוד פשוט להכנה. אנחנו נתחיל בבצק, שהוא הבסיס להצלחה. תהליך ההכנה הוא חלק, והמרכיבים זמינים לי ולכם בכל סופר. ככל שנפשט את החיים בצלחת שלנו, כך נרגיש יותר טוב עם תחושת השובע והלנשנש אחרי הארוחה. אז בואו נרד לעבודה!
הרכיבים הדרושים
בואו נסתכל יחד על מה שצריך עבור הבצק המיוחד הזה:
- 2 כוסות קמח ללא גלוטן (חשוב לבדוק את התווית של קמחי אורז, תפו”א, או בלילה מוכנה)
- 1/2 כוס שמן זית איכותי (לא תתאכזבו, זה מעלף)
- 1 כוס מים פושרים
- 1 שקית (10 גרם) של שמרים יבשים
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סוכר (כדי לעודד את השמרים לעבוד)
- 1 כפית אבקת שום (אם רוצים טוויסט טעים)
- שפע של תוספות לפי טעם אישי: גבינות, ירקות, רטבים ועוד
כעת, אם מישהו מכם מעדיף גרסה טבעונית, זה אפשרי! פשוט החליפו את שמן הזית בשמן קוקוס ובמקום גבינות השתמשו בתחליפים כמו גבינת שקדים או טופו. זה לא רק בריא, אלא גם טעים מושלם!
שלבי ההכנה
זה הזמן להתחיל לנשום את הריחות המופלאים שיתמלאו בביתכם! בואו ניגש לשלב ההכנה:
- בקערה גדולה, נוסיף את הקמח, המלח, הסוכר ואבקת השום, ונערבב היטב.
- במקום אחר, נשפוך את המים הפושרים ונוסיף לתוכם את השמרים. נחכה כ-5 דקות עד שהשמרים יתעוררו.
- כעת, נוסיף את שמן הזית לתערובת המים והשמרים.
- נשפוך את התערובת הרטובה לתוך הקערה עם החומרים היבשים ונערבב עד שנקבל בצק אחיד.
- נמנע מהמון מתיחות! נלוש את הבצק כחמש דקות עד שהוא יהיה רך ואוורירי.
- נניח לבצק לתפוח במשך כ-30 דקות, עד שיכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס עם אבן פיצה או תבנית.
- בעזרת מעט קמח תפו”א, נרדד את הבצק לעובי אחיד של כ-0.5 ס"מ.
- נניח את הבצק על התבנית או האבן, ונתחיל לקשט בתוספות האהובות עלינו.
- נאפה במשך 20 דקות או עד שהבקצ’ו מבריק וזהוב.
וכך, בתוך פחות משעה יש לכם פיצה על טהרת הבצק נטול הגלוטן. כל Bite מבטיח טעם, טקסטורה, ונראה לי שלא תאמינו כמה זה יהיה נפלא!
תוספות ושדרוגים אפשריים
האפשרויות לרוטב ולתוספות הן אינסופיות! למשל, אתם יכולים לשדרג את הבצק עם תוספת של עשבי תיבול כמו אורגנו או בזיליקום, או אולי לכם מתחשק מעלים חריף עם רוטב צ'ילי. המקסימום הוא לשלב גבינות שונות – גבינת פריזאי, מוצרלה, או גבינת פרמזן. לסיים עם רוטב עגבניות טרי, קיצי ומתקתק. אה, זה משגע!
שאלות ותשובות
איך נשמור על הבצק שלא יתייבש?
שמירה על הבצק חשובה. לאחר הכנת הבצק, תוכלו לעטוף אותו בניילון נצמד ולהשאיר אותו במקרר למשך יום שלם או אפילו להקפיא אותו.
אפשר להשתמש בקמח אחר?
בהחלט! שימוש בקמח שקדים או קמח חומוס יכול להיות פתרון מצוין לבצק.
האם זה מתכון בריא?
כן! המתכון הזה הוא דל פחמימות לעומת מתכונים מסורתיים.
מה אורך הזמן המקסימלי שהבצק יכול לתפוס?
בצק יכול לתפוס עד שעתיים. לאחר מכן, יש לעבוד איתו מיד כדי לשמור על רעננות.
האם אפשרויות תוספות עלולות לשנות את זמן האפייה?
בהחלט, אם תוסיפו הרבה גבינות או ירקות, זמן האפייה עשוי להתארך!
כמה מנות אפשר להכין עם בצק אחד?
בדרך כלל, בצק אחד מספיק ל-2-3 פיצות בגודל בינוני.
איך אפשר לדעת אם הפיצה מוכנה?
בררו אם הגבינה נמסה והבצק קיבל צבע זהוב, והרגישו את הריח המדהים שמתפשט!
כיצד ניתן להרגיש אם הבצק התפשט כהלכה?
אם הבצק הכפיל את גודלו, תוכלו להיות בטוחים שהכל התבצע בהצלחה רבה!
האם זה מתכון מהיר?
כן, הכנה ואפייה במצטבר לוקחים בערך שעה, שזה יחסית מהר ומושלם להרמת ארוחה בריאה!
האם אפשר לקשט את הפיצה בצורות שונות?
לגמרי! תנו לדמיון שלכם לרוץ. אתם יכולים ליצור צורות או לשלב מרכיבים שונים.
אם נהניתם מהמתכון, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות – תנו לעולם לדעת איך להכין את הפיצה המושלמת!