בצק לפיצה בלי שמרים – המתכון המושלם לפיצה ביתית

הבצק המושלם לפיצה בלי שמרים

כשחושבים על פיצה, לא ניתן להתעלם מהחשק המיידי למרוד במטבח. הרגע הזה שבו אנחנו מחליטים להכין פיצה בעצמנו הוא רגע מאושר. במיוחד כשהמחשבות מתחילות להתרוצץ במוח: “איך ייראה הבצק שלי?”, “האם זה יהיה נימוח כמו של הפיצריה האהובה עלי?” או “אני יכול להוסיף טעמים חדשים שלא חשבתי עליהם לפני?”. והכי חשוב, לשמוע את הפקקים של הגבינה הנמסה שהופכים את זה למושלם. אז בואו נכין ביחד מתכון מדהים לבצק לפיצה בלי שמרים שישאיר אתכם במתח עד שהפיצה תוצג לשולחן!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות:

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: מאפשר להכין 2 פיצות בינוניות (קטנות מהממוצע)

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך העשייה המופלאה, הגיע הזמן לוודא שיש לנו את כל החומרים הנדרשים. חשוב לציין שמדובר במתכון אגדי שמיועד לכל אוהבי האוכל הבריא ואפשר גם לשחק עם חלק מהמרכיבים.

  • 250 גרם קמח חיטה (אפשר גם קמח חצי חצי או קמח תפו”א)
  • 100 מ”ל מים פושרים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • תוספות לבחירתכם (גבינה, עגבניות, זיתים, פפרוני, ירקות מגווונים)

אוקי, נתחיל עם הבצק עצמו. קל ופשוט, ממש כמו שאמא תמיד אומרת.

שלבי ההכנה

עכשיו נגיע למרכיב הכי חשוב – ההכנה! שימו לב שההכנה כל כך פשוטה, שאם תברחו עם הידע הזה לבית של סבתא, היא עלולה להנחית אתכם בטעות על מכונת פיצה באיטליה.

  1. מניחים את הקמח, מלח, סוכר ואבקת סודה בקערה גדולה ומערבבים בעזרת כף עץ.
  2. יוצרים גומה במרכז התערובת ומוסיפים את המים הפושרים ושמן הזית.
  3. מערבבים את החומרים עם הידיים עד שהבצק מתאגד.
  4. ממשיכים ללוש עם הידיים למשך כ-5 דקות עד שהבצק חלק ואוורירי.
  5. מניחים את הבצק בצד להתייצב במשך 10 דקות.
  6. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק ליחידה שטוחה בעובי 5 מ"מ.
  7. מעבירים את הבצק לתבנית פיצה ומניחים אותו להתייצב.
  8. מוסיפים רוטב, גבינה ושאר תוספות שאתם אוהבים.
  9. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס למשך 10-15 דקות או עד שהגבינה נמסה וזהב.
  10. מוציאים את הפיצה מהתנור ומניחים לה להתקרר מעט לפני חיתוך.

תוספות ושדרוגים אפשריים

הכנתם את הבצק והפיצה קיבלה את המגע האישי שלכם. עכשיו הגיע הזמן למגע הקולינרי אם תרצו להפתיע את האורחים. אפשר להוסיף שלל תוספות שונות:

  • תוספת של סלסלת פטריות קצוצות מטוגנות.
  • שכבת רוטב פסטו למדגיש את הטעמים.
  • רצועות של קישואים קלויים לחריפות.
  • תוספות עגבניות צלויות מעל הגבינה.
  • סיים עם בזיליקום טרי או עלי רוזמרין.

כל אחת מהתוספות האלו יכולה להפוך את הפיצה שלכם למעלפת. אל תפחדו להתנסות – תהיו יצירתיים זה מה שעושה את המנה למיוחדת!

שאלות ותשובות

איך אפשר לאחסן את הבצק שנשאר?
יש להניח את הבצק בשקית א airtight במקפיא, ניתן להחזיק אותו שם עד 3 שבועות. בשעת הצורך פשוט להפשיר אותו במקרר למשך הלילה.

אפשר להכין את הבצק מראש?
בהחלט! הבצק יכול להתייצב במקרר עד 48 שעות. שימו לב לעטוף אותו היטב כדי שלא יתייבש.

מה ניתן לעשות עם התוספות?
התוספות הן מקום להפתעות! תנסו להניח פטריות חמות, ארטישוק או תערובת של מגווונים כמו בצל ופלפלים.

האם אפשר לאפות את הבצק בתבנית חד-פעמית?
כן, זה בהחלט אפשרי. רק שימו לב כי הבצק זקוק לאפיה מעניינת והטמפרטורה עשויה להשתנות.

האם ניתן להכין את הבצק ללא קמח?
זה אולי קשה, אבל ניתן להתנסות עם קמח תפו”א או קמח חומוס, רק לא לשכוח לפקוח עין שהפיצה לא תידבק לתבנית.

איך אני יודע אם הבצק עשוי?
בצק מוכן ייראה זהוב-בורדו ומעט קפיצי כשאתם לוחצים עליו.

האם הבצק הזה מספיק עבה?
הבצק הזה יכול להיות בעוצמות שונות, אתם יכולים לכוונן את העובי לפי העדפתכם האישית.

האם אפשר להכין את הבצק גם ללא סוכר?
באופן עקרוני, אפשר. הם בהחלט מוסיף טעמים אך אם זה לא מתאים לתזונה שלכם, יכול להיות שזה יצליח.

מה בן לדחוף פנימה לתוך הבצק?
מעולה! אתם יכולים להוסיף גבינת מוצרלה לגב, או תערובות תיבול – מהם תבלינים או עשבים שיתמזגו ויוסיפו עושר טעמים.

מהם יתרונות הבצק הזה?
אין כאב ראש של חום, ניתן להכין אותו מהר והוא ממכר! אה, וגם הוא מתמזג בצורה מופלאה עם כל מיני תוספות.

כדי לסכם את זה, הכנת פיצה לבד היא חוויה מדהימה שכולם יכולים ליהנות ממנה. אני מבטיח, שבשביל פיצה כזו תכינו אותה שוב ושוב. אז אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם החברים שלכם. שיהיה בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *