בצק עלים ממולא שוקולד וחלבה שגם ילדים יאהבו

בצק עלים ממולא שוקולד וחלבה – מתכון אגדי!

שוקולד וחלבה הם שני מרכיבים שחיים בהרמוניה מושלמת. עכשיו תארו לעצמכם את השילוב המושלם הזה בכנת בצק עלים פריך ונימוח. אנחנו מתכוונים לדבר על מתכון שיגרום לכם להרגיש כמו שפים מקצועיים במטבח, ויחד עם זאת, הוא כל כך קל להכנה עד שאפילו חובבי בישול מתחילים יצליחו. התענוג המתוק הזה משגע את כל מי שיטעם אותו, ומבטיח כי לכולם יהיה קשה לעמוד בפניו. גם אם תנסו להסתיר אותו מהמראה של אורחים רעבים, הם ימצאו אותו בסוף. המנה הזו היא מעלפת, ממכרת, ובאמת – הכי טעימה שיש!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 12-15 יחידות

הרכיבים הדרושים

כעת כשחנכנו אתכם במסתורין של המתכון, הגיע הזמן להזמין אתכם למשחק שלנו – להניח את כל רכיבי הגאונות האלה על השולחן לפני שמתחילים!

  • 300 גרם בצק עלים מרודד (קנוי או ביתי)
  • 150 גרם חלבה מפוררת
  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 100 גרם אגוזי לוז קצוצים (לפי הטעם)
  • 1 ביצה (להברשה)
  • אבקת סוכר לקישוט
  • תמצית וניל (לפי הרצון)
  • שמנת מתוקה (לגרסה מפנקת) – לא חובה

ועכשיו קצת על רכיבים חלופיים: למי שמעדיף גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בחלבה טבעונית ובבצק עלים ללא ביצים. גרסה ללא גלוטן? זמין בבצקים ייעודיים, תחפשו ותמצאו!

שלבי ההכנה

הכנת המתכון הזה היא כמו לחשוב על עסקאות טובות – פשוט עושה את זה. כך זה צריך להיות:

  1. חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. על גבי משטח מקומח, מרדדים את בצק העלים לעובי אחיד של כ-3 מ"מ.
  3. חותכים את הבצק למ quadrates בגודל 10 ס"מ על 10 ס"מ.
  4. בכל ריבוע, מניחים מעט חלבה מפוררת, כף שוקולד קצוץ וכף אגוזי לוז קצוצים.
  5. מקפלים את הריבוע בצללית משולש ומסוגרים את קצות הבצק היטב.
  6. מברישים את פני הבצק בביצה שיהיה לנו מבריק!
  7. מעבירים לתנור ואופים במשך 20-25 דקות עד שהמעדן הזה מקבל גוון זהוב ומיזהיב.
  8. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר.
  9. בוזקים מעל אבקת סוכר ומקשטים עם שוקולד, אם רוצים!

מזל שיש לנו אנשים שאוהבים להתנסות בקולינריה, כי יש המון אפשרויות לשדרג את המתכון הזה! אפשר לעטוף את השוקולד במעט Nutella, הוספת קינמון לקינוח מנגיעה מתוקה, או להכניס קליפת תפוז קצוצה לבלילה להפתעה מרעננת.

שאלות ותשובות

מה לעשות אם אין לי חלבה?
אצלנו במטבח, נוכל להחליף את החלבה בשוקולד חלב קצוץ, אך התחושה לא תהיה זהה. גם חמאת בוטנים יכולה להיות תוספת נפלאה!

האם אפשר לשמור את המעדן במקפיא?
בוודאי! אפשר להקפיא את המילויים לפני האפיה. ברגע שתרצו לאפות, פשוט הוציאו מהמקפיא, תנו להם להתמזג עם טמפרטורת החדר לפני האפיה.

מה ניתן להוסיף לבצק העלים?
אפשר לנסות לתבל את הבצק עם מעט מלח ואם אתם אוהבים את הטעם האגוזי, הוסיפו אגוזי פקאן קצוצים.

האם אפשר להמיר את השוקולד בשוקולד לבן?
חובה! שוקולד לבן ייתן מרקם מתוק וטעים, ויגוון את הפלא העיקרי.

האם ניתן לוותר על ביצה עבור ההברשה?
אפשר בהחלט! במקום ביצה, אתם יכולים להשתמש בחלב או במים – התוצאה תהיה מצוינת.

מה עושים אם הבצק נקרע?
אל תדאגו, אם זה קורה לכולנו! פשוט לוחצים את הקצוות בעדינות, ותהפכו את זה לעשייה אומנותית.

איך לשדרג את הגובה של העוגיה?
אם אתם מחפשים בצק עלים גבוה, לא משנה מה תעשו, תיזהרו לא לאפות יותר מידי וגדלו את זמן האפיה ב-5 דקות.

האם אפשר להשתמש באגוזי מלך?
בוודאי! אגוזי מלך יתאימו באופן מושלם, יוסיפו פריכות ויחמיאו למאלף השוקולד.

איך להגיש את הקינוח זה בצורה אסתטית?
עם קצת סוכר מוגז, פירות טריים או אפילו להניח את המנה על צלחת עם נגיעות דובדבן – תראו כמו שפים של 5 כוכבים!

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות! פשוט תשתפו את הממתקים הללו ותפיצו את האהבה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *