בצק פיצה ללא גלוטן: מתכון מעולה שלא תרצו לפספס!

בצק פיצה ללא גלוטן: הפיצה המושלמת לכולם!

ננסה לדמיין מצב שבו אנו יושבים עם משפחה וחברים סביב שולחן, כאשר ארוחת ערב משגעת ממתינה לנו. באוויר מתפשט ריח של פיצה שמגרה אותנו עד העצם. הפיצה הזאת עוצבה בצורה מושלמת. התבנית עשויה מבצק פיצה ללא גלוטן, הפופולרי יותר ויותר בקרב אנשים עם רגישות לגלוטן, אבל גם בקרב המעוניינים באורח חיים בריא יותר. המתכון הבא הוא לא רק מדהים – זה המושלם מכל הבחינות! בצק ממכר, טעמים אגדיים וניחוחות שיעשו לכם חיוך על הפנים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי והגשה

  • משך עבודה: 20 דקות
  • זמן מנוחה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4 פיצות

הרכיבים הדרושים

כעת ניגש להכין את הבצק שמכל הלב עושה אותנו מאושרים. בפיצות תמיד יש את הרגע הזה שבו הבצק מתחיל להתגבש, והמרקם האוורירי נקרא לחיים. כאן נציין רכיבים בריאים, שהופכים את הבצק שלנו לכוכב הארוחה.

  • 2 כוסות קמח תפו”א
  • 1 כוס קמח בטטה
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי
  • 3/4 כוס מים פושרים
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 1 כפית סוכר
  • 1/4 כפית תמצית שמרים (או 7 גרם שמרים יבשים)
  • 2 כפות חומץ תפוחים (לרידוד טוב יותר)

שלבי ההכנה

ההכנה שלנו תהפוך אותנו ליצרני פיצה משגעים! אחרי שנכין את הבצק, נוכל למלא אותו בטעמים אהובים. הנה השלבים להכנת הבצק:

  1. נמנה את קמחי התפו”א והבטטה בקערה גדולה.
  2. נוסיף את המלח, הסוכר, והשמרים ונערבב היטב.
  3. כעת נוסיף את שמן הזית והמים בהדרגה, ונערבב עד שהתערובת מתחילה להתגבש.
  4. נוסיף את חומץ התפוחים ונמשיך לערבב עד שהבצק יתאסף לכדור.
  5. נסגור את הקערה בניילון נצמד, ניתן לבצק לנוח במשך 30 דקות בטמפרטורת חדר.
  6. נעביר את הבצק על שולחן מקומח ונרדד לעובי שאנחנו אוהבים.
  7. נניח את הבצק בתבנית ואפשר להתחיל למלא!

כל שלב מביא אותנו צעד נוסף לעבר הפיצה המיוחלת. אה, וחשוב לציין, ניתן לשדרג את המתכון הזה בצורה של גרסה טבעונית או נמוכה פחמימות!

שדרוגים אפשריים

אחת מהנקודות שנוכל לשפר במתכון הזה היא במקום קמח בטטה, ניתן להשתמש בקמח שקדים לגירסה דלת פחמימות. זה מעלף! נוכל גם להוסיף תבלינים שונים לבצק, כמו אורגנו או טימין, שיתנו לבצק ניחוח משגע. גזרת התוספות היא מרהיבה – גבינת מוצרלה, זיתים, פפרוני, ירקות צבעוניים – אין גבול לחלומות שלנו.

שאלות ותשובות

איך אפשר לאחסן את הבצק העודף?
אם נשאר לכם בצק, פשוט עטפו אותו בניילון נצמד והניחו במקפיא. יהיה לכם בצק מוכן לפיצה הבאה!

האם הבצק הזה יכול להיות גם לילדים?
בהחלט! ילדים בדר"כ מתלהבים להכין פיצה בעצמם, ובצק הזה בטוח יקסים אותם.

איזה גבינות מתאימות הכי טוב למילוי?
כל גבינה שאתם אוהבים. גבינת מוצרלה תמיד מומלצת, אך גבינת פטה או גבינת פריזאי בולטים גם בהחלט.

האם ניתן להכין פיצה עם הבצק הזה מראש?
בהחלט! פשוט הכינו את הבצק, אפו למשך 10 דקות והשתמשו בו מאוחר יותר.

מה עושים אם הבצק יוצא דליל מדי?
אם הבצק דליל, הוסיפו עוד מעט קמח עד שהמרקם יתייצב.

מה חשוב לשים לב בעת ההכנה?
השתדלו למדוד את המרכיבים במדויק – זה חשוב על מנת שהבצק יתקבל בצורה הנכונה.

האם ניתן להקפיא את הפיצה המוכנה?
בוודאי! ניתן להקפיא פיצות מוכנות. חכו שיתקררו לפני שתעטפו בניילון.

כמה זמן אפשר לאחסן פיצה מוכנה במקרר?
כחמישה ימים, אך כמובן שזה תלוי ברעננות התוספות.

כמה פיצות ניתן להכין מהבצק הזה?
בדרך כלל, הבצק מספיק ל-4 פיצות בינוניות.

האם הבצק הזה מתאים לאפייה תוך שימוש על אבן פיצה?
כן! זה מדהים איך שהבצק יתייצב על אבן הפיצה וישמור על פריכות נהדרת.

עם המתכון הזה, תיכנסו להיסטוריה שלכם כאופים האדירים של פיצה ללא גלוטן! תתקדמו הלאה, תינו את המתכון המיוחד הזה למשפחה ולחברים, ואל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות. זה הזמן להיות שוברים את השגרה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *