בצק פריך עם שמן ללא ביצים – המתכון שישדרג כל קינוח!

"`html

מייצרים בצק פריך מדהים עם שמן – ללא ביצים

הבצק הפריך הוא בבחינת "הנדסה כימית" של הקולינריה. כשאנו מצליחים לשלב את כל החומרים בצורה נכונה, התוצאה היא בצק אלסטי, פריך ונימוח – משהו שאי אפשר להתעלם ממנו. ובמקרה שלנו, אנו נרתעים מהמכונה ובוחרים בשיטה מהפכנית ובריאה יותר שכוללת שמן במקום ביצים. התוצאה? בצק פריך שהופך כל מאפה לאגדי, ממכר ומשגע!

זמן הכנת המתכון: 20 דקות. רמת הקושי: קל. מנות: כ-8 ריבועים בגודל בינוני

  • זמן הכנת הבצק: 20 דקות
  • זמן המתנה: 30 דקות
  • סך הכל: 50 דקות

הרכיבים הדרושים

למתכון הזה נשתמש במבחר רכיבים פשוטים שיהפכו את הבצק שלנו למדהים באמת. זה מה שצריך:

  • 2 כוסות קמח חיטה (או קמח כוסמין לבן, לצורכי בריאות)
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי
  • 1/4 כוס מים פושרים
  • 1/4 כוס סוכר (כמובן שאפשר גם להמיר בדיאטטי!)
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפיות אבקת סודה לשתייה

יש מקום לחשוב על גרסה טבעונית עבור המתכון הזה: פשוט להמיר את הסוכר בסירופ מייפל או דחוס דק, ובכך לשמור על טעם ממכר ובריא!

שלבי ההכנה

לאחר שאספתם את כל החומרים, בואו לגלות את הדרך המהירה והכיפית להכנת הבצק. שימו לב ששלב ההכנה הוא פשוט מאוד, והכי טעים שיש!

  1. מערבבים את הקמח עם הסוכר, מלח ואבקת סודה לשתייה בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את השמן בהדרגה, ומערבבים עם הידיים עד שהתערובות מתמזגות.
  3. יוצרים לגושים קטנים עם הידיים, ומוסיפים את המים לאט לאט.
  4. בוחרים עד שהתערובת מתאחדת לכדי בצק רך.
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים למנוחה של 30 דקות במקרר.
  6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי רצוי (כ-0.5 ס"מ).
  7. חותכים את הבצק לריבועים או לצורות שונים בהתאם לרצון.
  8. אופים בחום של 180 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהבצק מקבל צבע זהוב.

שדרוגים ותוספות אפשריים

אין גבול לדמיון, וכך גם לעולם השדרוגים! אפשר להוסיף לבצק קליפת לימון מגורדת, תבלינים כמו קינמון או מוסקט, ואפילו שוקולד קצוץ! אפשר להפוך את הבצק למלוח יותר על ידי הוספת גבינות קשות. כל רעיון יכול להיות גם אגדי.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום שמן זית?
מקום שמן זית אפשר להשתמש בשמן קוקוס, שמן קנולה או אפילו שמן זרעי ענבים. כל שמן יכול להוסיף טעמים שונים לבצק, ובהחלט כדאי לנסות!

האם ניתן לאכול את הבצק גם ככה?
למעשה, הבצק הזה כל כך טעים ורך, שתשקלו ללקק את האצבעות. זה תוך כדי הכנה, כמובן!

איך שומרים על טריות הבצק לאחר ההכנה?
על מנת לשמור על טריות הבצק, כדאי לאחסן אותו בקופסה אטומה במקום יבש ומוגן מאור. הבצק יכול להחזיק מעמד כ-3-4 ימים במצב טוב.

האם אפשר להכין ממנו פיצות?
בהחלט! אתם יכולים להשתמש בבצק הזה כבסיס לפיצה. פשוט תוסיפו רוטב עגבניות, גבינה ותוספות שונות!

מה הכוונה ב"בצק פריך"?
בצק פריך הוא סוג של בצק שכתוצאה מהכנתו מתקבל חומר מתוק ופריך, אשר הוא בעל מרקם קל ונעים.

אילו מאפים אפשר להכין עם הבצק?
עם הבצק הזה אפשר להכין כל מה שתרצו – טארטים, עוגיות, פשטידות, או אפילו כיסונים. האפשרויות הן באמת אינסופיות!

מה ההבדל בין בצק פריך לבצק שמרים?
בצק פריך יוצא קל ופריך בעוד שנוהגים להכין בצק שמרים עם מים ושמרים, מה שיהפוך אותו לרך ונפוח יותר לאחר האפייה.

באיזה קמח אפשר להשתמש?
למערבבים עם קמח חיטה מלא, קמח כוסמין או קמח תפו”ה לסוג של כוסיות טס טס בריאות.

לאיזה מעדנים מתאים הבצק?
למעשה, עליכם לשקול כל דבר! הוא משתלב עם פירות, אגוזים, שוקולד, גבינות – פשוט ללקק את האצבעות.

נכון שהוא מתכון מדהים? תחשבו על כל החוויות והפינות הקטנות של הכנתו, תשתפו אותו עם החברים שלכם ותיקחו את הקולינריה שלכם לשלב הבא. תתכוננו לשמוע מעלף מחמאות! כל מה שנשאר זה לנסות ולהתענג.

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *