בשר לחמין איזה מספר – המתכון שכולם מדברים עליו

"`html

בשר לחמין – איזה מספר?

אם אי פעם חלמתם על מנה שהחמימות שלה עוטפת אתכם כמו שמיכה בשבת בבוקר, הגעתם בדיוק למקום הנכון! הלחמין שלנו הוא כל מה שאתם צריכים כדי להפוך את יום השבת למיוחד, טעים ומבעבע. מדובר במאכל מסורתי, קלאסי ואגדי, שמביא עמו ריחות משגעים ומלאים בנוסטלגיה. את המנה הזו אנחנו מכינים עם כל הלב והנשמה, ולמענה משקיעים את כל המרכיבים הטובים ביותר, מה שיגרום לכם ללקק את האצבעות. בשביל מה אתם מחכים? בואו נצלול לתוך המנה המושלמת הזו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ومספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 12 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

הכנת לחמין דורשת תשומת לב לפרטים הקטנים, וזה כל היופי שבדבר. מהנסיון שלי, התשובה למנה מדהימה וטעמים בלתי נגמרים טמונה בשימוש במרכיבים איכותיים. הנה מה שתצטרכו:

  • 1 ק"ג בשר (חלק אקלר, צוואר או כתף)
  • 1.5 כוסות חומוס, מושרה במים למשך הלילה
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לחצאים
  • 1 ס.mar כוספת, ושם למי שאוהב את זה
  • 1 צ'ילי מתוק, קצוץ (לפי הטעם)
  • 3-4 שיני שום, כתושות
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף כמון טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 4-5 כוסות מים רותחים
  • תבלינים נוספים לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

לא חייבים להיצמד למתכון כמופיע כאן – ניתן להכין גרסה טבעונית על ידי שימוש בחלבונים חלופיים ובשר צמחי. מומלץ גם לבדוק תחליפי חומוס אם אתם רוצים לנבור למיוצרים או במידה ורוצים לגרסה דלת פחמימות. האפשרויות הן אינסופיות!

שלבי ההכנה

עכשיו הגענו לשלב היותר מעניין (וגם המעט מסובך, אבל אל תדאגו)! עם ההנחיות שלנו, זה יהיה קל מתמיד.

  1. מחממים סיר גדול על להבה גבוהה ומוסיפים שמן. פורסים את הבשר ומטגנים עד שקיבל צבע זהב.
  2. מוסיפים את הבצלים המקולפים, מטגנים עד שזהובים ושקופים.
  3. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים מספר שניות, עד שהריח מתפשט.
  4. מוסיפים את החומוס המושרה, תפוחי האדמה, הפפריקה, הכמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את המים הרותחים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  6. לאחר הרתיחה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות צלזיוס, למשך הלילה (או ל-12 שעות לפחות).
  7. מדי פעם, כשאתם קמים לקפה, תסתכלו על הסיר ותרשמו לעצמכם לכם – יו, איזה ריח!
  8. בתום הזמן, תפתחו את הסיר ותיווכחו בנפלאות – זה נראה כמו בשר מושלם, שהשעה לשבת לא תוכל להיראות אחרת!

תוספות ושדרוגים

בואו נדבר על ההפתעות. אם אתם רוצים לקחת את הלחמין שלכם למקום משגע, ישנן כמה תוספות נפלאות שאתם יכולים לשקול.

  • תוספת של פרוסות דלעת – זה מכניס צבע וטעם לאדיר.
  • פירות יבשים כמו צימוקים או משמשים מיובשים – הם מעניקים מתיקות שפשוט מדהימה.
  • תבלינים נוספים כמו קינמון או עלי דפנה – זה ישדרג את כל החוויה.
  • ניתן להוסיף גם טחינה ליד למי שאוהב טעמים עמוקים.
  • וכמובן, יש לצרף גם לחם טוב של סבתא ואולי אפילו קצת חריף כדי לתת פיקנטיות.

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהבשר מתבשל כמו שצריך?
הדרך הכי טובה היא לבדוק אם הבשר מתפרק בקלות. אם אתם יכולים לחתוך אותו עם מזלג, אז אתם מסודרים.

האם אפשר לשמור את הלחמין במקפיא?
בוודאי! הלחמין שומר על טעמיו גם לאחר הקפאה. פשוט יש לחמם שוב לפני ההגשה.

אפשר להחליף את הבשר בעוף?
בהחלט, עוף הוא אפשרות נהדרת אם תרצו ליהנות מגרסה קלה יותר.

כמה זמן הלחמין יחזיק במקרר?
כ-3-4 ימים במקרר, תלוי בטמפרטורה.

איך אני יכול להפוך את המנה לבריאה יותר?
שימוש בחלקי בשר רזים, הוספת ירקות נוספים והפחתת השמן יכולים להפוך אותה ליותר בריאה.

איזה סוג לחם מתאים לצד הלחמין?
לחם כפרי או פיתה רכה הם הגידול המושלם! אפשר גם לבקש מסבתא שלכם להכין את הלחם.

כמה וכמה מנות יוצאות מהמתכון?
כפי שציינו, המתכון מספיק ל-8-10 מנות, תלוי בכמה אתם מלקקים את האצבעות.

איך אפשר לשדרגו עוד יותר את הלחמין?
ניסיון לשלב רטבים שונים או שמן זית מתובל – מבטיחים לכם תוצאות נוספות!

האם צריך לתבל את הבשר לפני הבישול?
כן! תיבול לפני טיגון יסייע לנו לקבל טעם עשיר ומגוון.

אפשר להכין את הלחמין בסיר לחץ?
כן! זה יקצר לכם את זמן הבישול ואם אתם מתכננים על שינוי במתכון, זה יכול להיות פתרון מהיר ומיומן!

אם תעשו טובה ותשתפו את המתכון עם חברים ומשפחה, זה יכול להיות הדבר הכי מדהים בשבילם! בטוח שגם הם ירצו לטעום את הלחמין המושלם הזה. שיהיה לכם שולחן שבת גאווה!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *