בשר מיובש מתכון – טעם שיגרום לכם להתמכר!

מתכון לבשר מיובש בצורה המושלמת

דמיינו את עצמכם הולכים בשוק, והרוח נושאת את ריחות הבשרים הטריים, מלח ים, ותבלינים חמים. ובכן, אלו הם הרגעים בהם אתם מתחילים לחשוב על בשר מיובש, בהכנה ביתית מדהימה! בשר מיובש הוא לא רק אוכל מסורתי, אלא גם פיקניק משגע או חטיף ממכר שיכול לשדרג כל ארוחה. כשאתם מכינים בשר מיובש בבית, אתם מבטיחים טעמים אגדים ורמות איכות גבוהות במיוחד, ועכשיו זה הזמן להתחיל ולעבוד על המתכון המושלם בעבודת יד.

זמן ההכנה:

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מגישים: כ-500 גרם בשר מיובש (הכמות משתנה בהתאם להשקעה)

בשר מיובש הוא מאכל שמשגע את החושים ויכול לשמש כתוספת מושלמת לארוחות או כחטיף נימוח בין הארוחות. מתכון זה מבוסס מדע על עקרונות השימור של המזון, ובמידה מסוימת התהליך עצמו הוא כמעט כמו קסם – תראו איך קוביות בשר מהפכות לשלטון מתוק!

הרכיבים הדרושים

  • 1 ק"ג בשר בקר (בחירתנו היא רוזביף או נתח פילה)
  • ¼ כוס מלח גס
  • ½ כוס תיבול חי (כמון, פפריקה, תיבול גריל – מה שאוהבים!)
  • ½ כוס סוכר חום (לבחירה, מגביר את השימור)
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 כף פפריקה חריפה (אם אוהבים חריף)
  • מים מרוכזים להשריה (אם יש צורך)

בשלב הזה, מעניין לדבר על המרכיבים. למה דווקא בשר בקר? ובכן, בשר בקר הוא הבחירה המושלמת לבשר מיובש משום שהוא מספק ט texture מפתה לאחר הייבוש. המלח אינו רק חומר מ Conservancy, אלא גם מוסיף טעמים נהדרים שמקפיצים כל ביס לרמה מדהימה.

שלבי ההכנה

בהכנה שתגלה לכם את הסוד לכנת בשר מיובש מדהים, צעדנו למוצר הסופי המעלף. כך תעשו זאת:

  1. חתכו את הבשר לרצועות בעובי של כ-1 ס"מ.
  2. שימו את הבשר בקערה גדולה.
  3. ערבבו את כל התיבולים: מלח, סוכר, שום, פפריקה חריפה.
  4. שפכו את התיבול על הבשר ודאגו שכל הרצועות מצופות היטב.
  5. תנו לבשר להשרות במקרר למשך 24 שעות לפחות.
  6. לאחר מכן, קחו את הבשר המושרה ותלו אותו במקום יבש וקריר, אפשר להשתמש במייבש מזון אם יש.
  7. ייבשו את הבשר במשך 4-6 ימים, עד שהתייבש לחלוטין.
  8. אחסנו במיכלי זכוכית סגורים.

כך, בשמונה צעדים פשוטים, הצלחתם לייצר בשר מיובש שיגרום לכולם לרצות עוד ועוד. המרכיבים מעמים את הבשר ויש לו את הטעם השמרני המזכיר לנו טעמים של סבתא, רק מתקדמים לעידן המודרני.

תוספות ושדרוגים אפשריים

מתכון זה אפשרי לשדרוגים אינסופיים. בא לכם רוטב סויה? לכו על זה! רוצים לתבל את הבשר בטעמים של עירק? הוסיפו כמון ודלעת. יש לכם בעל חיים טבעוני בבית? אפשר להשתמש ביופי של טופו מייבש שנותן תחושה דומה.

בנוסף, ניתן להוסיף כמה קמצוצים של רוטב יין אדום אל המשרה, שיעניק לבשר נגיעה מרתקת ומרווים, ועשוי להותיר טעמים מדהימים.

שאלות ותשובות

מהו בשר מיובש?
בשר מיובש הוא בשר שעבר תהליך ייבוש, אשר מתבצע כדי לשמר את הבשר ולהעניק לו טעמים עמוקים יותר. מדובר במעטפת שמרנית נהדרת!

למה כדאי להכין בשר מיובש בבית?
ראשית, השליטה על המרכיבים. שנית, טעמים מורכבים שלא תמצאו באף חנות. ושלישית – זה פשוט מהנה!

כמה זמן אפשר לשמור בשר מיובש?
אם נשמר כראוי, בשר מיובש יכול להחזיק מעמד עד חצי שנה במקרר או אפילו שנה במקפיא!

האם ניתן להשתמש בבשרים שונים לבשר מיובש?
בהחלט! ניתן להשתמש גם בבשר הודו, שגידול שלו בריא וטעים, או בבשר כבש למתקדמים.

איך יודעים שהבשר מיובש מספיק?
כשהבשר קשה למגע, עם מעט מתיקות קלילה – פשוט תימנעו מליבש אותנו יותר מדי או קצר מדי.

האם אפשר להכין בשר מיובש בפלאנק?
כן, הדבר אפשרי. גוון אחר ומעניין עם טעמים שונים ומרעננים.

איך אני יודע אם הבשר עדיין טוב לאכילה?
בשר מיובש אמור להיות במבנה יבש אך לא קשה מדי. שימו לב גם לריח – ריח חריף מדי עלול להעיד על בעיה.

איך מכינים בשר מיובש מתבלינים שונים?
תנו דמיון – הוסיפו קינמון, זנגוויל, טימין או אפילו תרכובות אחרות, שינפחו את הטעם ויביאו לתוצאה מופלאה.

האם ניתן להכין בשר מיובש גם ממאכלים אחרים?
בהחלט! ניתן לייבש כאמור ירקות, פירות ואפילו גבינות. זוהי דרך נהדרת לשמר מהם מהים!

מה ניתן להגיש עם בשר מיובש?
הכי טעים עם גבינת עיזים, אגוזי ערער או אולי טרטר מעושן? וזה רק על קצה המזלג!

הזמינו את האורחים! זה הזמן שלכם להאיר את שולחנותיכם עם בשר מיובש מעולה שהכנתם בבית! אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות כדי שגם הם ייהנו מחוויה אגדי זו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *