מתכון לגוזלמה המושלמת – מדהימה, משגעת ואגודית
האם אתם מוכנים לשדרג את חווית הפנקייקים שלכם? אז אתם בהחלט במקום הנכון! גוזלמה היא עוגת פנקייק טורקית שמביאה איתה טעמים מעלפים של גבינות עשירות, עשבי תיבול וריחות שממלאים את הבית בכל רגע של הכנה. מדובר במשהו באמת אגדי. אם תחליטו לנסות להכין את הגוזלמה הזו, אתם לא רק תספקו את התיאבון של עצמכם, אלא גם את התיאבון של חברים וגם של כל גילוי סימן סימPath. אז יאללה, בואו נצא לדרך!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספק
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז לפני שנכנס לשלב ההכנה, נסתכל על המרכיבים המדהימים שנזדקק להם עבור הגוזלמה שהולכת להפוך את כל אחד מאיתנו לשף על! כל אחד מהם מוסיף טעמים ומרקמים שונים, מבלי שהכנתם עוגה קונבנציונלית. בואו צאו לדרך עם רכיבים המהממים הללו:
- 300 גרם קמח חיטה (אפשר להמיר בקמח כוסמין או ללא גלוטן)
- 200 מ"ל מים פושרים
- 10 גרם שמרים יבשים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 200 גרם גבינת פטה מפוררת (או גבינת מוצרלה ללא חלב)
- 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
- כוס של עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, בזיליקום) – תשמרו על הטריות!
- שמן זית או חמאה מרוככת לטיגון
שלבי ההכנה
עכשיו, כשכל המרכיבים מוכנים ומסודרים כמו מלכת יופי על השולחן, הגיע הזמן לעבור לשלבים המדויקים להכנת הגוזלמה המושלמת:
- במ bowl גדול, נערבב את הקמח, שמרים, מלח וסוכר היטב.
- נוסיף את המים הפושרים לאט לאט ונערבב עד שתקבלו בצק רך ואוורירי.
- נשאיר את הבצק מכוסה במגבת לחה במשך 10 דקות כדי שיתפח.
- לאחר מכן, נוסיף את הגבינות ועשבי התיבול לבצק ונעבוד עליהם כדי שהכל יתערבב כראוי.
- נחלק את הבצק ל-4 כדורים קצרים.
- כל כדור נהפוך לדיסק עבה בעזרת הידיים או בעזרת מערוך.
- בזמן שהמחבת מחוממת עם שמן זית או חמאה, נטגן כל דיסק כ-3-4 דקות מכל צד עד שיהיה זהוב.
- נגיש עם טחינה או רוטב יוגורט לימון.
בשלב הזה, כל הבית מתחיל להתמלא בניחוחות מדהימים של גבינות וחמאה, וההתרגשות כבר מגיעה לשיא! כל bite מהגוזלמה הוא באמת רגע מהנה – ממכר, נמס בפה ולך את זה שכאן מסתבר שכל כך קל להכין!
תוספות ושדרוגים אפשריים
בנוסף למתכון המדהים הזה, יש לנו מגוון שדרוגים ותוספות שיכולות להקפיץ את הגוזלמה שלכם אפילו יותר. מהנסיון שלי, אני ממליץ להוסיף מתיקות. איך? חברים, חמאת אגוזים או ריבה מתוקה על צד ההגשה של הגוזלמה זו הבחירה הנפלאה עבור חוויית טעם ייחודית. אפשר גם לשדרג עם ירקות כמו פטריות שמפיניון, תרד או זוקיני קצוצים! התקלות האלו עם הגבינה הן אווריריות טובות להפליא.
שאלות ותשובות
לא צריך לשים שמרים בגוזלמה?
לא, מתכון זה מכיל שמרים, שמקנים לבצק אווריריות וגם מוציאים ממנו את הקסם המיוחד.
אפשר להכין את זה גם בגרסה טבעונית?
בהחלט! פשוט השתמשו בגבינות טבעוניות שמספקות את הטעמים המעלפים!
האם ניתן להכין את הגוזלמה ולשמור למועד מאוחר יותר?
כן, אתם יכולים להכין, להקפיא את הגוזלמה ולאחר מכן להפשיר ולחמם אותה במיקרוגל או על המחבת.
האם יש לי אפשרות לגוון את המילוי?
כמובן! אלו שיטות מדהימות, תגזרו תפוחי אדמה, זיתים, או בשר טחון ואפילו ירקות קלויים.
אם אני רוצה חוויה מתוקה בבוקר, מה היית ממליץ לשים?
אני ממליץ על שוקולד נוטלה או דובדבני חמצוצים – תכינו את זה נכון ואנשים יעמדו בתור!
האם זה במתכון דל פחמימות?
המתכון הזה מכיל פחמימות, אבל אפשר לשדרגים אותו לקמח ללא גלוטן או להשתמש בקמח שקדים.
מה אם אני רוצה שזה יהיה מתוק יותר?
שימו שכבת קינמון עם סוכר בין השכבות למתוק!
האם יש טיפים להצלחת המילוי?
יש לוודא שהגבינות רכות או להגיע למרקם קרמי כדי להבטיח שילוב מושלם.
האם הגוזלמה מתאימה לילדים?
ודאי! ילדים אוהבים את הטעמים כאן, אפשר גם לבחור גבינות שהם אוהבים והם יתענגו על זה!
כמה זמן אפשר לשמור את הגוזלמה בקירור?
הן יישארו טעימות עד 2-3 ימים במקרר, אם כי עדיף לחמם ולהגיש חם.
אל תהססו לשתף את המתכון עם החברים והמשפחה! הגוזלמה הזאת היא לא רק מנה, אלא חוויה של טעמים ואהבות.