גיוזה בטטה: מתכון קל וטעים שהופך למרכז השולחן!

"`html

גיוזה בטטה – הארטיקין המושלם למסיבת טעמים!

אם יש דבר שכולנו יודעים, זה שאוכל הוא אחד מהדברים שיכולים לאחד אנשים ולטפח יחסים. ובכן, גיוזה בטטה היא המנה המדהימה שתתפוס את אור הזרקורים בכל אירוע. מדובר בהרמוניה משגעת בין בצק רך וממכר לבין מגע גבישי של בטטה מתוקה. כשחושבים על “גיוזות”, לרוב מדמיינים מנה אסייתית, אבל הגיוזה הזו לוקחת אותנו להרפתקה טעמים שלא תשכחו.

זמן הכנת המתכון: 60 דקות. רמת קושי: בינונית. למנות: 4-6 אנשים.

  • מינימום 4-6 מנות.
  • זמן הכנה כולל: 60 דקות.
  • רמת קושי: בינונית, מתאים גם למי שאין לו ניסיון במטבח.

כל אחד מאיתנו אוהב לעיתים קרובות להתנסות במתכונים חדשים, אבל גיוזות בטטה יכולים להיות המשחק המושלם. גיוזה זו נחתמת בחמודות שיכולות לשדר תחושה של בית. מדובר במתכון שמשים כיצירה קולינרית של סבתא או אמא, שמאפשרת גוון חדש לעולם הגיוזות.

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם בטטה (בערך 2 בטטות בינוניות).
  • 200 גרם קמח לחם.
  • 1 טלפון של מלח.
  • 1 ביצה.
  • 1/2 כפית כורכום (להוספת צבע וארומה).
  • 1/2 כפית גזירת פפריקה מתוקה.
  • שום קצוץ (לפי הטעם, לדוגמא 2 שיניים).
  • בצל ירוק קצוץ.
  • רוטב סויה להגשה.

עכשיו, בואו נדבר על טוויסטים שתוכלו להוסיף. עבור גרסה טבעונית, אפשר להשאיר את הביצה החוצה; במקום זאת, תוכלו להוסיף לעיסה טחינה או קמח חומוס כדי להדביק את הגיוזות. גיוזות ללא גלוטן? החליפו את הקמח בקמח תפו”א. אין גבול לאפשרויות!

שלבי ההכנה

כעת כשיש לנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן לקטע המהנה – ההכנה!

  1. מבשלים את הבטטה במים רותחים עד שהן רכות (כ-20 דקות).
  2. סוחטים את הבטטה, ומועכים היטב עד שהן נעלמות כולן.
  3. מוסיפים לקערה קמח, מלח, כורכום ופפריקה ושולחים ערבוב עד שהעיסה מתאחדת.
  4. מוסיפים את הביצה והשום הקצוץ ומערבבים עד שהתערובת מתפשטת עוד יותר.
  5. מעבדים את הבצק עם הידיים עד שהוא אחיד ורך.
  6. משאירים את הבצק להתמצקות כשעה במקרר.
  7. קוטעים את הבצק לחתיכות קטנות, כ-2 ס”מ, ומגלגלים לכדורים.
  8. על משטח מקומח, משתטחים כל כדור בפניו בעובי של כ-2 מ"מ.
  9. מניחים כוס מתערובת הבטטה במרכז כל פיסת בצק ומקפלים את הבצק לשניים, נסגרים היטב.
  10. בישול: מבשלים בסיר עם מים באדים או טיגון קל במחבת עם מעט שמן, עד שהגיוזות מזהיבות.

עכשיו, כל מה שנשאר הוא להמתין שיהיה להם זמן להתנדנד עד להיות מוכן. זה הזמן לבדוק את הרטבים שאתם רוצים לשים – רוטב סויה, סצ'ואן או רוטב חריף יעשו את העבודה.

שדרוגים ותוספות אפשריים

כאן אנחנו בפרק החלומות! אפשר להוסיף עשבי תיבול כמו כוסברה או נענע בשביל רעננות נוספת. ואם אתם רוצים להקפיץ את החוויה, ניסוי עם רוטב שמן סומסום יכול אחרי ההכנה להותיר טעם גבוה בראש.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על הגיוזות אחרי ההכנה?
קודם כל, חשוב לצנן אותם לשם כך. ניתן לשמור במקרר כשבוע או להקפיא. למי שמקפיא, כדאי לחכות עד להפשרה לפני הבישול.

מה אפשר להגיש לצד הגיוזות?
הגיוזות הכי טובות שיש כשהן מוגשות עם מבחר רטבים, כמו רוטב סויה, רוטב צ’ילי וקטשופ.

האם אפשר להכין את הבצק לילה מראש?
בוודאי! הוא יכול לחכות במקרר לילה שלם. אם יש לכם טוויסטים למילוי, שימו במדף.

האם ניתן להכין עם בטטה קפואה?
אם אתם בעניין, כדאי לחכות שהבטטה תפשיר וכל הנוזלים יתנדפו. בדרך כלל, לא מומלץ, אבל לפעמים זו אפשרות.

מה אם אני לא אוהב בטטה?
כמובן שאפשר לבחור סלק, תפו”א או ירקות אחרים לפי הבחירה שלכם. המטרה היא לצאת עם טעמים שונים!

האם יש שימושים אחרים לבצק החי הזה?
בהחלט! הבצק יכול לשמש גם כמסמכים למיני קישים או פשטידות.

האם גיוזות מתאימות למי שיש דלקת קיבה?
בהתאם להכנתה, אפשר להפחית מתובלות חריפות ולהשתמש באורז או בטטה.

האם יש תחליף לקמח לחם?
אפשר לשלב קמח תפו”א או קמח חומוס כדי להימנע משימוש בגלוטן.

איך טועמים את הגיוזות לפני ההגשה?
כיון שהן טובות ביותר כשהן חמות, מומלץ לטעום כל אחד שנוגע במקביל לרוטב שנבחר.

האם ניתן להכין גיוזות במיקרוגל?
מומלץ לבשל בפתחים כמו שהזכרנו, אבל אפשר גם לשים במיקרוגל במעגלים בזהירות.

אז מה התוכנית? אנחנו רוצים שכולם יידעו על המנה המדהימה הזו! שתפו ברשתות החברתיות ותהנו מהגיוזות כמו שרק אתם יודעים להכין!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *