גלה את המתכון המושלם לטופו בריא שתאהב

"`html

טופו בריא עם עשבי תיבול ושום דחוס – המנה המדהימה שתשגע אתכם!

האם אי פעם ניסיתם טופו במסעדה והרגשתם כאילו אתם טועמים את הסטייק של הילד בן 5? הגעתם למקום הנכון! אנחנו כאן כדי להפוך את הטופו לאגדי, מרגש ומעלף, כך שאין סיכוי שתרצו לקום מהשולחן. מתכון זה הוא מהדגם "טעים ושבע" – נגיש לכולם עם טוויסט של בריאות שמרגשת את הלב! בואו נתחיל בהרפתקה קולינרית שלא תשאיר אף אחד אדיש.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

נשמע מדהים? מה דעתכם על רשימת רכיבים שמשלבת טעמים מטריפים עם בריאות משגעת? אנחנו מדברים על טופו נימוח, עשבי תיבול טריים ושום, שיהפכו את המנה הזו למושלמת!

  • 400 גרם טופו קשה, סחוט וחתוך לקוביות
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 1/4 כוס רוטב סויה (לגרסה ללא גלוטן, השתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן)
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/2 כפית שטוח מלח
  • 1/4 כפית שטוח פלפל שחור

שלבי ההכנה

היכונו להפוך את המטבח שלכם לאתר עבודה מהמשגעים בסצנה הקולינרית! יש לכם טופו פוטנציאלי לרומן באווירה מענגת!

  1. סוחטים את הטופו היטב והניחו אותו על מגבת ייבוש כדי להיפטר מעודפי הנוזלים.
  2. מחממים שמן זית על מחבת רחבה בגובה בינוני.
  3. מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים עד שהן מקבלות צבע זהוב יפה מכל הצדדים.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים היטב עד שהשום מתחיל לבעבע.
  5. שופכים את רוטב הסויה למחבת ומערבבים.
  6. מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל ומערבבים שוב.
  7. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים בעדינות עד שהתבלינים עטפים את הטופו.
  8. מבשלים עוד 2-3 דקות ונותנים לטעמים להתמזג.
  9. מעבירים את הטופו המוכן לצלחת ומקשטים עם עוד עשבי תיבול אם רוצים.

ווואו, אנחנו ממש בדרך להכנה של מנה מדהימה! אם אתם מאלה שמחפשים לשדרג את המנה, יש ששדרוגים שאני ממליץ לכם!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

מעלל Tips: אתם רוצים לתבל את החיים שלכם? כך תעשו!

  • תוספת של אגוזי לוז קצוצים להוספת קראנץ'!
  • תוספת של פלפל חריף לקצת חום ועוקצנות!
  • הגשה עם אורז בסמטי או קינואה למנה מתפרצת ועשירה.
  • אפשר להוסיף פטריות מוקפצות – אינה קלאסית אבל בהחלט משגעת!
  • גרסה טבעונית? פשוט הוסיפו עוד ירקות כמו ברוקולי או קישוא בתחילת הבישול.

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בטופו רך במתכון הזה? כן, אפשר להשתמש בטופו רך, אבל יהיה צורך להיזהר לא למעוך אותו במהלך ההכנה.

מה הסוד לטופו פריך יותר? סחיטה טובה לפני הטיגון וריסוס עם שמן יעזרו בטחינות!

האם המנה מתאימה לדיאטות שונות? בהחלט! אפשר לשנות עיבודים לשלבי ההכנה, כמו לגרסה צמחונית, טבעונית או ללא גלוטן.

כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר? המנה נשמרת מעולה במקרר עד 3 ימים.

מה אפשר להגיש לצד המנה? אורז, קוסקוס או אפילו סלט ירקות מרענן יכולים להוות תוספת נהדרת!

כמה קלוריות יש במנה? בממוצע, ניתן להעריך שהמנה היא קלילה, כ-200-250 קלוריות למנה.

האם יש טכניקות בישול אחרות לטופו? כמובן! אפשר להכין אותו בגריל או בתנור לקבלת טעמים שונים.

האם ניתן להקפיא את הטופו? כן, ניתן להקפיא טופו, מה שיכול להוסיף לו מרקם ייחודי לאחר הפשרה.

מה הכמות המומלצת לצריכה יומית? ההמלצה היא על כמות משתנה בהתאם לצרכים התזונתיים, אבל 100 גרם טופו ביום הוא בהחלט מטרה טובה.

האם יש יתרונות בריאותיים נוספים לטופו? בהחלט! הטופו עשיר בחלבון, דל בשומן ובעל יתרונות בריאותיים רבים.

לא ניתן להתכחש, המתכון הזה הוא ממש משגע! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולפנק את החברים עם מנה שהלב תמיד ירצה לטעום!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *