גלה את המתכון המושלם לפיצה נפוליטנה deliciosa!

פיצה נפוליטנה: המתכון המושלם!

רבים מאיתנו מסכימים – פיצה יכולה לעשות לנו את היום. לא משנה מה מצב רוחנו, כשריח של פיצה אפויה מגיע אל האף שלנו, אנחנו מרגישים איך הלב מתמלא בשמחה. אבל כשמדובר בפיצה, אין כמו הפיצה הנפוליטנית, שהיא לא סתם מנה – היא חוויה קולינרית מרגשת. אז אם אתם מחפשים משהו "מדהים", "מעלף" ו"מושלם", הגעתם למקום הנכון! הכינו את עצמכם למסע גסטרונומי שינע דרך מטבחים איטלקיים מסורתיים ויסחוף אתכם עם כל נגיסה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התפחה: 2 שעות
  • זמן אפייה: 10-15 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4 פיצות אישיות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, בעדינות רבה ובתחושת סקרנות, אנו נפתור את החידה של הרכיבים. נשמע בריא? הרי זו פיצה, אבל עם נגיעות של אותנטיות טהורה. נתחיל ברשימה של החומרים שיהפכו את הפיצה שלכם ל"ממכרת", "משוגעת" ו"אגדית". אז שימו לב!

  • 500 גרם קמח לחם (לגרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בקמח תפו”א)
  • 300 מ"ל מים קרים
  • 10 גרם מלח
  • 5 גרם שמרים יבשים
  • 10 מ"ל שמן זית איכותי
  • 400 גרם רסק עגבניות איכותי
  • 250 גרם מוצרלה
  • עלי בזיליקום טרי
  • מלח ורוטב חריף לפי הטעם

שלבי ההכנה

יש משהו קסום בהכנת פיצה בבית – השילוב של חומרים, הריחות והחוויה הכללית. כשהדבר הזה קורה, אתם מבינים שזה לא סתם אוכל, זה אמנות. אז בואו נעמוד על השלבים המרשימים להכנת פיצה נפוליטנה.

  1. שמים בקערה את הקמח ומוסיפים את השמרים.
  2. יוצרים חור במרכז הקמח ומוסיפים את המים והמלח.
  3. מתחילים לערבב כשמשאירים את השמרים שלמים.
  4. בוחשים היטב עד שהתערובת מקבלת מרקם אחיד ונעים.
  5. מוסיפים את שמן הזית וממשיכים ללוש עד שהבצק חלק וגמיש.
  6. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון ומניחים לתפוח בשעה.
  7. כשהבצק תפך, מחלקים אותו ל-4 כדורים.
  8. מניחים את הכדורים על משטח משומן ומניחים להם לנוח עוד 30 דקות.
  9. בתוך כך, מחממים תנור ל-250 מעלות עם אבן פיצה בתוכו (אם יש).
  10. שמים על כל כדור בצק מעט קמח ומפרסים אותו לגלגל דק.
  11. מורחים רסק עגבניות על הבצק ומוסיפים בטוב טעם מוצרלה.
  12. לסיום, מתבלים במלח וזרחו עם עלי בזיליקום טרי.
  13. אופים במשך 10-15 דקות או עד שהפיצה מתחילה להשחים.

כמו שעון, הבצק הופך לאוורירי, והטעמים מתחברים. וכשהפיצה יוצאת מהתנור? תשכחו את הכל…

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו כשיש לנו את המתכון הבסיסי, בואו נדבר על שדרוגים שיכולים להפוך את הפיצה שלכם ל"משגעת". הרכיבים המושלמים יכולים להיות שונים עם צדדים שונים של יצירתיות.

  • תוספת של פטריות טריות או זיתים שחורים לאוהבי הקלאסיקה.
  • פרוסות של פרופיוטו או נקניק לתוספת עסיסיות.
  • גבינת פרמזן מגורדת על הפיצה לפני האפייה.
  • פפריקה חריפה לטעמים נוספים ואגרסיביים.
  • תיבול עם אורגנו מיובש או כמון לתוספת משגעת.

כל תוספת או שדרוג מאפשר לכם למצוא את הגרסה האישית שלכם לפיצה, שהיא "הכי טעים שיש".

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הבצק יום מראש?
בוודאי! אפשר להכין את הבצק יום מראש, לשים אותו במקרר ואז להוציא אותו בזמן האפייה. זה אפילו משפר את הטעמים!

איך אני יודע שהפיצה מוכנה?
הפיצה מוכנה כשהקצוות שלה משחימים והגבינה מבעבעת. תכל'ס, ריח טוב זה סימן נהדר!

האם אני יכול להשתמש בקמח אחר?
כמובן! אפשר לשלב קמח תפו”א או קמח רווי פחמימות גבוהות. ניסי והכתבי לנו את התוצאות!

מה אני עושה אם אין לי תנור עם אבן פיצה?
אם אין לכם אבן פיצה, פשוט השתמשו בתבנית אפייה שטוחה. זה בהחלט אפשרי!

האם אפשר להכין גרסה טבעונית?
ודאי! החליפו את מוצרלה עם גבינת סויה או גבינת קשיו לקצת יותר טע דנטלי.

איך אפשר להפוך את הפיצה ליותר בריאה?
נפלא! אפשר להשתמש בקמח חיטה מלאה, ולהשתמש ברסק עגבניות טבעי עם תבלינים. לא שוכחים להוסיף ירקות טריים!

האם זה מתאים לילדים?
כמובן! תוכלו לערוך ערב פיצה משפחתי – כל אחד ואחת יוכלו להכין לעצמם פיצה אישית.

האם ניתן להקפיא את הפיצה?
בהחלט! הכינו פיצה, אפו אותה עד חצי, ותנו לה להתקרר. ארזו היטב ומקפיאים.

כמה זמן נשארת הפיצה לאחר ההכנה?
הפיצה נשמרת במקרר במשך 2-3 ימים, ואפשר לחמם אותה בתנור או טוסטר.

איפה קונים את החומרים?
נכון מאוד! בכל סופרמרקט תוכלו למצוא את הרכיבים, אבל חפשו חומרים איכותיים כדי להשיג את הטעמים ה"אגדיים"!

אז מה אתם מחכים? כנסו למטבח והכינו את הפיצה הנפוליטנית המדהימה הזאת. אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים ולפנק אותם בחוויות הצפייה שלכם! בהצלחה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *