גן השוקולד המושלם עם מתכון לגנאש

"`html

המתכון המושלם לגנאש שוקולד מדהים!

מי לא אוהב שוקולד? נדמה שהשוקולד הוא אחד מהמאכלים הכי אהובים על פני כדור הארץ. ולא סתם – השוקולד הוא בהחלט אחד מהחומרים הממכרים ביותר שיש. עכשיו תארו לעצמכם את המושג גנאש. מה זה גנאש אתם שואלים? מדובר בשוקולד נמס מעורבב עם שמנת, שיכולים לשמש כבסיס להמון עוגות, קינוחים או פשוט כרטובות מעולות למזלג. מתכון הגנאש שלנו הוא מהסוג שיגרום לכם ללקק את האצבעות. אחרי שתכינו אותו, תגלו שהוא מעלף בצורה בלתי רגילה ואפילו תתחילו לחפש תירוצים כדי להכין עוד ועוד.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן קירור: 1-2 שעות (תלוי בטמפ׳ החדר)
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מספיק לעד 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שניגש להכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך. הגנאש הזה הוא לא סתם גנאש, אלא מתכון אגדי שיקרב אתכם לעולם מתוק במיוחד.

  • 200 גרם שוקולד מריר (כשהמרכיב ייחודי, אנחנו ממליצים על שוקולד עם אחוז גבוה של קקאו)
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה (שימו לב לשמנת האיכותית, זה מרים את כל הטעם)
  • 1 כף חמאה (כדי להוסיף ניחוח וליטוף)
  • טיפונת מלח (להדגיש את המתיקות)

זהו, יש לנו את הבסיס המושלם. אפשר גם לבצע שינויים כאן, כמו שימוש בשוקולד חלב או אפילו שוקולד לבן – למודל של מרקם שונה. והעיקר, אל תשכחו לדאוג לשוקולד איכותי. אם אתם הולכים, לכו על הכי מעולה שיש!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור את הגנאש במו ידיכם. זה ממש פשוט, רק יש לעקוב אחרי ההוראות הבאות:

  1. קוצצים את השוקולד לחתיכות קטנות ומניחים בקערת ערבוב.
  2. מכניסים את השמנת המתוקה לסיר ומחממים על חום בינוני עד שהיא מתחילה לבעבע. לא לנסות לבשל את השמנת, רק לחמם.
  3. מייד אחרי שהשמנת התחממה, pouring אותה על השוקולד הקצוץ.
  4. מחכים כ-2 דקות כדי שהשוקולד יתמוסס.
  5. בעזרת לקקן או מזלג, מערבבים את התערובת עד שהשוקולד והשמנת מתאחדים לגנאש אולטרה חלק.
  6. בתום ערבוב, מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים שוב עד שהכל מתמזג.
  7. מעבירים את הגנאש לקופסה אטומה ומניחים במקרר לשעה לפחות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהגנאש שלנו כבר מוכן, אפשר להתחיל לחשוב על אופציות חדשות לשדרגו. כאן נגלה כמה רעיונות על מה אפשר להוסיף:

  • להוסיף טעמים – כמו תמצית וניל או קפה לקבלת טעמים מגניבים.
  • לערבב פירות יער קצוצים לגנאש כדי לקבל סטייל מיוחד ואפילו טפיוקה למרקם מעניין.
  • לגנש חתיכות של אגוזים קצוצים או שברי עוגיות לתוספת ערבוב שישאירו את כולם בהפתעה בכל ביס.
  • לשדרג בתוספת של רוטב קרמל או רוטב אגזי.

אך שימו לב! לכל תוספת יש להשגיח שאתם לא מפסידים את הטעמים הבסיסיים של הגנאש המדהים הזה.

שאלות ותשובות

איך יודעים אם הגנאש מוכן?
כשהגנאש חלק ולא ניתן להבחין בשוקולד או שמנת מבדילים ביניהם, הוא מוכן.
אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר?
בהחלט! שוקולד חלב ייתן לגנאש מתיקות נוספת, אך כדאי להקפיד על שמנת איכותית.
כמה זמן מחזיקים את הגנאש במקרר?
הגנאש יכול להחזיק במקרר עד שבוע, אך רצוי להשתמש בו בהקדם האפשרי להכין עוגות או קינוחים.
מה עושים אם הגנאש הפך להיות סמיך מדי?
אפשר לחמם אותו קצת במיקרוגל ולהוסיף שמנת מתוקה עד להגעה למרקם הרצוי.
האם אפשר להקפיא גנאש?
כן, גנאש ניתן להקפיא אבל החוויה לא תהיה כמו של גנאש טרי.
אפשר להכין גנאש ללא חלב?
בהחלט! ניתן להשתמש בשמנת קוקוס או כל חלופה אחרת שתחליף את השמנת.
אם אני רוצה גנאש כמו משחה, איך אני עושה את זה?
אפשר להשתמש ביותר שוקולד ובפחות שמנת, זה יעניק טקסטורה נמרצת יותר.
איך יודעים שהשוקולד איכותי?
בוחרים בשוקולד שמכיל לפחות 70% קקאו, וכמובן קרוב ככל האפשר לחנות מתמחה.
האם אפשר להחליף את החמאה בגרסה טבעונית?
אפשר בהחלט, אתם יכולים להשתמש בשמנת טבעונית שתיתן תוצאה דומה.
מה עוד אפשר להכין עם גנאש?
הגנאש יכול לשמש כקרם למילוי עוגות, רטבים לקינוחים, ואף בסיס לעוגיות!

עכשיו, כשהמתכון המושלם בידכם, זה הזמן לגלות אותו לעולם! שתפו אותו ברשתות החברתיות, תנו לחברים לטעום מהגנאש שהכנתם, ותהנו מהברכות וההערות לגבי המעדן המהמם שיצרתם!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *