מגוון טיפוסים של פלאפל לבנוני – טעם אש!
דמיינו לעצמכם את השעות הכי טובות של חיינו, ממתינים בארוחת ערב משפחתית, ולפתע מתפשט ריח השום והקוסברה לאוויר. זה הרגע שבו הפלאפל הלבנוני נכנס לתמונה! המילים "מדהים" ו"מושלם" לא מספיקות כדי לתאר את החוויה, שכן מדובר בכדורי פלאפל ממכרים, שממלאים את הבטן ומחממים את הלב. הפלאפל הזה נמס בפה, והתחושה היא כמו צליל של מוסיקה שמרעידה את החושים. זה הזמן שלכם לגלות איך להכין פלאפל לבנוני משגע עם מתכון קלאסי, כזה שאנשים ממתינים לשמוע עליו! תשמעו, לא מדובר רק באוכל – אלא בחוויה משפחתית של ממש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
שאלתם את עצמכם מהו הסוד להכנת הפלאפל הלבנוני המושלם? התשובה טמונה במרכיבים, ואנחנו כאן כדי לתת לכם את המתכון הכי טעים שיש! קחו בחשבון שהרכיבים הם פשוטים ונמצאים בדרך כלל בכל מכולת, אז אין סיבה לעכב אתכם.
- 250 גרם חומוס יבש (לא מאוחסן בבנק בדיקות)
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- חצי צרור כוסברה קצוצה
- חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף כמון טחון
- 1/2 כף קימל טחון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
- שמן לטיגון (שמן חמניות מספק תוצאות מדהימות)
יש שם גם אפשרויות חלופיות למי שמעוניין בגרסה טבעונית: ניתן להשתמש בבצק מזרעי ההל, ואילו עבור גרסה דלת פחמימות, אפשר לשקול להחליף את החומוס בכדורי טופו.
שלבי ההכנה
בואו נצלול אל תוך המתכון המהמם הזה. כל שלב יחשוף בפניכם את הקסם שבקציצות פלאפל, וכמובן, זה הזמן לשים מוסיקה על הרקע וליהנות!
- הכינו את החומוס – השרו את החומוס במים במשך 8-10 שעות או לילה.
- נקו וסננו את החומוס, ואז הניחו אותו במעבד מזון.
- הוסיפו את השום, הבצל, הכוסברה והפטרוזיליה למעבד המזון.
- תבלו בכמון, קימל, מלח ופלפל. ערבבו עד שהתערובת מתאחדת אך עדיין גסה.
- הוסיפו את אבקת הסודה לבלילה, ועבדו אותה אל תוך התערובת בטכניקה של קיפול.
- אפשרו לתערובת למנוחה במקרר במשך 30 דקות.
- חממו שמן במחבת על חום בינוני-גבוה.
- שימו כדורונים מהתערובת בשמן החם, וטיגנו עד שהפלאפל זהוב ופריך מכל הצדדים.
- השתמשו במגבת נייר לספוג את השמן כאשר אתם מסננים את הכדורים.
- הגישו עם טחינה, סלט ירקות, פיתות או תפוחי אדמה – מה שיתחשק לכם!
שדרוגים ותוספות
יש המון דרכים להוסיף קסם למנה הזאת! אם אתם רוצים להפתיע את האורחים:
אפשר להכין רוטב יוגורט עם שום, לימון ודבש שיתמזגו נהדר עם הפלאפל.
כמו כן, הוספת פלפל חריף לפלאפל תוסיף לו פן נוסף של טעם.
השדרוג המשגע הזה הוא בעצם המרכיבים הטריים שמסביב. מתכון זה הולך נהדר עם טחינה מתוקה, סלט קיצוב או אפילו עם חיים שונים של ירקות. אז למה אתם מחכים?
שאלות ותשובות
מה היתרון של פלאפל הלבנוני על פני אחרים?
לא מדובר רק על המרכיבים, אלא על התבלינים הייחודיים שמקנים לפלאפל הלבנוני את הטעם המיוחד והאגדי הזה. כמון וקימל יוצרים שילוב שעושה פלאים!
האם ניתן להכין פלאפל מראש?
בהחלט! אפשר להכין את התערובת מבעוד מועד ולשמור במקרר. לפני שטיגנים, רק ניסו לאפשר לתערובת להתרכך קצת.
אה, מה עם אפיית פלאפל? זה בריא יותר?
שיטת האפייה בהחלט היא אופציה מעולה ובריאה. חפשו מתכונים שמבוססים על אווריריות בעזרת שמן זית, ואפילו תוסיפו קיבולת קלוריות ריקות שנוצרות מטיגון.
מה לעשות אם החומוס לא מתפרק כמו שצריך?
יכול להיות שהחומוס לא היה מוכנה כראוי. נסו להתחיל מחדש ולהשרות אותו יותר זמן, או להשתמש בחומוס קנוי לשעת חירום!
איך להגיש את הפלאפל בצורה מעוצבת?
לשדר את כל המאפיינים הגרפיים עם סלטים צבעוניים מסביב, לשים פלח לימון לשדרג את החוויה, וקצת כמון לקישוט!.
כיצד נשמר פלאפל טוב במקרר?
כדורי פלאפל נשמרים היטב בקופסה אטומה, כך שיוכלו לשמור על טעימותם. הקפיאו אותם אם רוצים ליהנות שוב תוך מספר שבועות.
מה ניתן לשדרג בפלאפל הזה?
בהחלט! אפשר להוסיף עדשים, תבלינים כמו פפריקה ואפילו ירקות מגורדים לתוך התערובת בשביל גיוון נוסף.
האם ניתן להשתמש ברכיבים אחרים כדי לעשות את הפלאפל בריא יותר?
בהחלט! תוכלו להחליף את השמן בשמן קוקוס, לנסות קמח חומוס במקום קמח רגיל, או להוסיף עדשים במקום חומוס!
האם ניתן להכין את הפלאפל מלימון?
לא בדיוק פלאפל, אבל ישנם מתכונים אחרים שמבוססים על לימון שיכולים להוות בסיס מצוין עם תוספות נוספות.
איך להכין את הפלאפל מרקם עשיר ולח?
להעניק לתערובת חלב מקור יציב, למשל חלב פרה או חלב שקדים, והמרקם יצא מושלם!
וזהו, חברים! עכשיו אתם מוכנים ללמוד איך להכין את הפלאפל הלבנוני המושלם! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים שלכם ולפרסם ברשתות החברתיות, כי האוכל המופלא הזה חייב להגיע לעוד אנשים. בואו נזרים את הפלאפל הזה לכל פינה וניצור עולם טעים וחדש!