הכירו את המתכון המושלם לפשטידה קוטג טעימה!

"`html

פשטידת קוטג' מדהימה שאי אפשר להפסיק לאכול!

כאשר מתחשק לנו משהו טעים, מהיר ונמוך ברמת האש מבית היוצר, פשטידת קוטג' היא הבחירה המושלמת. החום המפנק של עוגת גבינה רכה, הערבוב של הצמחייה הירוקה וריח הניחוחות שמתפשט בעיניים סודניות מכניס אותנו ישר למצב רוח טוב. הפשטידה הזו היא בדיוק מה שאתם צריכים לארוחת ערב, למסיבת סוסים או אפילו סתם לפינוק אישי. אל תתפלאו אם תמצאו את עצמכם ללקק את האצבעות בסוף הארוחה – היא פשוט משגעת!

זמן הכנה ורמת קושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 6-8 מנות

פשטידת קוטג' היא לא סתם פשטידה – היא אגדה קולינרית שאפשר להיעזר בה בכל מצב! מאחורי כל פיסת קוטג' תמצאו טעם נימוח, עושר מרכיבים ותוצאה שמעלפת!

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם גבינת קוטג'
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כוס קמח (אפשר להשתמש בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1 כוס ירק קצוץ (בצל ירוק, פטרוזיליה, או כוסברה)
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה (לא חובה, אבל מומלץ כדי שהתוצאה תהיה אוורירית)

כשהגעתם לשלב המרכיבים, אתם בדרך למפץ טעמים. מדובר בשילוב מנצח של גבינת קוטג' רכה וטעימה, שמוסיפה פינוק לחיך בלי להכביד על הבטן. מהנסיון שלי, כדאי גם להוסיף את הירקות האהובים עליכם – זה מקנה פשטידה מרעננת, ממש כזו שתרצו לעבור אליה גם בעונות החמות!

שלבי ההכנה

מצפים לארוחה מהממת? ובכן, הכינו את עצמכם למנה הזו שהולכת לשגע אתכם!

  1. לחמם את תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, לערבב את גבינת הקוטג', הביצים והשמן.
  3. להוסיף את הירקות הקצוצים ולהמשיך לערבב.
  4. להוסיף את הקמח, גבינת הפרמזן, מלח, פלפל ואבקת סודה לשתייה.
  5. לערבב היטב עד שהתערובת חלקה ואחידה.
  6. לשמן תבנית אינגליש קייק או תבנית פשטידה.
  7. למזוג את התערובת לתוך התבנית בצורה אחידה.
  8. לאפות בתנור במשך 30-40 דקות, עד שהפשטידה מתייצבת והשוליים חומים זהובים.
  9. לאפשר לפשטידה להתקרר לפני שמוציאים אותה מהתבנית.

יש משהו בסיכום של שלב ההכנה של פשטידת קוטג' שהופך כל רגע במטבח למעניין. זו לא סתם פשטידה – היא משגעת, אגדה שעוברת במשפחות, מהדורות לדורות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו כל מתכון קלאסי, גם כאן כל שדרוג הולך. אפשר לשדרג עם:

  • לגרסה טבעונית: להמיר את הביצים בטחינה גולמית ולהשתמש בקמח תפו”א.
  • להוסיף מעט שמרו שישדרגו את הטעם – עגבניות מיובשות, זיתים שחורים או תפו”א מבושל מרוסק.
  • לגרסה חריפה: הוסיפו פלפל חריף קצוץ דק לתערובת.

תשימו לב שהאפשרויות כאן אינסופיות. משדרג לפשטידה אגדי שתמיד נמצא בתיק האוכל שלכם!

שאלות ותשובות

האם ניתן להקפיא את הפשטידה?
כמובן! פשטידת קוטג' מתאימה להקפאה אחר ששמרתם אותה בקופסה אטומה.

האם צריך לבשל את הירקות לפני הוספתם לפשטידה?
לא חובה! הירקות הקצוצים נכנסים לתערובת כמו שהם ויתבשלו יחד עם הפשטידה בתנור.

מהי הדרך הכי טובה לחמם פשטידה שהתקפאה?
מומלץ לחמם בתנור על חום נמוך.

לא מצאתי גבינת קוטג', אפשר לשים גבינה אחרת?
נכון, אפשר לשים גבינת פטה או כל גבינה רכה אחרת.

איזה תוספות אוכל מתאימות לצד הפשטידה?
סלט ירוק מרענן, או אפילו סלט טחינה עם ירקות קצוצים – מומלץ מאוד.

מה עושים אם פשטידת הקוטג' יצאה רטובה מדי?
אפשר להוסיף קצת קמח לתערובת ואולי להאריך את זמן האפייה במעט.

האם הפשטידה מפורסמת בכל התרבויות?
במקרים רבים, פשטידות גבינה קיימות ברחבי העולם, כמו פשטידת הגבינה היוונית – פיטה!

כיצד אני יודע אם הפשטידה מוכנה?
הריח שיתפשט בכל הבית והצבע הזהוב הם סימן טוב!

אני רוצה להכין פשטידה יותר אוורירית – מה לעשות?
הוסיפו חלבון מוקצף – הוא ממש יכול להרים את הפשטידה לגבהים חדשים!

למה שווה לנסות את המתכון הזה?
רק תחשבו על התוצאה המדהימה שמחכה לכם – מעלף, ממכר, והכי טעים שיש!

אם גם אתם התרשמתם מהמתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות – כי מתכונים כאלו צריכים להיות אגדיים בקרב כל חובבי הבישול!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *