הכירו את מתכון לנסיכת הנילוס שיעיף אתכם!

"`html

מתכון לנסיכת הנילוס

האם אי פעם חלמתם על מנת פירות ים שתשאיר אתכם פעורי פה? אם תבצעו את המתכון הזה, לא תצטרכו לדמיין יותר. הנסיכה האגמית שלנו היא מנת דגים מדהימה, סוחפת ומסביבכם תשמעו קולות של "וואו!" זה הזמן להכין מתכון מהאגדות, שכולל טעמים מרעננים וטריים שלא תוכלו להשיב להם פני. וכשאתם זוכרים את הצלילים של כל אורח שכבר מתענג על המנה ויודע שפה טבועה בה טעם של ים – זה פשוט מעלף! סבתא שלכם בוודאי תתאהב ותשאל איך עשיתם זאת. אספנו עבורכם את כל הסודות במתכון אחד שאתם לא רוצים לפספס. אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מתאים ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

המתכון שלנו מצריך רכיבים טריים ואיכותיים כדי להשיג את התוצאה המושלמת. בהמשך נפרט את כל מה שתצטרכו כדי להכין את הנסיכה האגמית – אחר כך תוכלו גם להוסיף שדרוגים מותאמים אישית!

  • קילו ופילה נסיכת הנילוס (או דג לבחירתכם)
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • שן שום כתושה
  • מלח ופלפל שחור לפי טעם
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • חצי כפית כמון טחון
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • לימון לקישוט
  • ערימה של ירקות קלויים (קישואים, גזר ופלפלים)

שימו לב, אתם יכולים לשדרג את המתכון הזה. לדוגמה, עבור גרסה טבעונית – החליפו את הדג בטופו או חומוס. אם אתם רוצים לגרסה ללא גלוטן, פשוט הקפידו על תיבול טבעי וללא תוספות.

שלבי ההכנה

בשלב הבא, נכיר את ההוראות – אתם תצטרכו להתמקד, כי זה הולך להיות מהנה ומרגש!

  1. נניח את פילטי הדג בקערה רחבה.
  2. נוסיף את שמן הזית, מיץ הלימון, השום הכתוש, המלח והפלפל. נערבב היטב כך שכל פיסת דג תספוג את הטעמים.
  3. נניח לדג במרינדה למשך לפחות 30 דקות במקרר – אם יש באפשרותכם, כדאי להותיר אותו לילה שלם.
  4. בעוד שהדג מתמרן במרינדה המדהימה, נניע את התבנית בתנור ל-190 מעלות צלזיוס.
  5. ניקח את הירקות ונניח אותם בתבנית עם שמן זית, נמליח ונפזר מעל פפריקה וכמון.
  6. נאפה את הירקות במשך 20 דקות.
  7. לאחר 20 דקות, נוסיף את הדגים מעל הירקות ונמשיך לאפות 15-20 דקות נוספות, עד שהדג יהיה מוכן והירקות רכים.
  8. נוציא את המנה מהתנור ונפזר מעל את הפטרוזיליה הקצוצה, ונקשט בלימון פרוס.
  9. נאכל עם חתיכות לחם טרי שיספגו את כל הטעמים המושלמים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם כבר הכנתם את הנסיכה המושלמת, אין סיבה לא להפתיע את האורחים עם עוד פינוקים נוספים. תוכלו לחשוב על להוסיף רוטב חריף על בסיס יוגורט או שמן זית ותיבול כמו שום או עגבניות מיובשות. גם ניתן לשלב צדפות או שרימפס למי שאוהב פירות ים נוספים.

נוסף לכך, ניתן להוסיף תערובות של אורז או קינואה ליד המנה להשלמת התמונה. עימוד כזה יוביל את המנה למדרגה הגבוהה ביותר!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בדג אחר במקום נסיכת הנילוס?
בכלל כן! דגים כמו סלמון, דניס או פורל יכולים לעבוד מצוין כאן.

מה לעשות אם אין לי שמן זית?
ללא בעיה. ניתן להחליף בשמן קנולה או חמניות.

כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
במקרר, המנה תשמור על איכותה במשך יומיים-שלושה.

האם ניתן להכין את המנה מראש?
בהחלט! אפשר להכין את המרינדה ולהניח לדג בסבלנות במקרר, ולאפות רק כשצריך.

איך אני יודע שהדג מוכן?
הדג צריך להיות לא מאוד שקוף, ורך למגע, אבל עם טקסטורה מוצקה.

האם יש וריאציה ללא דגים?
אכן! אפשר לקלף ולהכין טופו או פטריות בשיטה דומה.

אילו ירקות נוספים אפשר לשלב?
נכון, אפשר להוסיף גזר, דלעת או ברוקולי.

כמה קלוריות יש בכל מנה?
כל מנה מכילה בממוצע כ-350 קלוריות, תלוי ברכיבים הנוספים.

האם אפשר לעשות את המנה פרווה?
בהחלט! תחליפו את שמן הזית במרגרינה או שמן קוקוס.

מה הכי חשוב לא לשכוח במתכון הזה?
ליצור באהבה ולמקד את תשומת הלב על טעמים טריים – הטעם של הים חייב להיות שם.

מקווים שהמתכון הזה יפנק אתכם ואותם אנשים שאתם אוהבים! אל תפסיקו לשתף את המתכון הזה עם חברים שלכם ברשתות החברתיות ואפילו לשלוח עדכון עם איך יצא!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *