הכנה מושלמת של בצק אמפנדס כמו מקצוענים

"`html

הבצק המושלם לאמפנדס – מתכון מדהים ומשגע!

נעבור לרגע למטבח של אמא או סבתא, שם ריח המאפים הטריים משוטט באוויר ומגיע באוויר כמו סוד מרגש. מתכון הבצק לאמפנדס שלנו הוא בדיוק הדבר שתצטרכו להפוך את כל חגיגה לתענוג של ממש! הוא אוורירי, נימוח ומופלא, והטעם שלו כל כך מגניב, שלכל bite תרגישו את השמחה בלב. התכוננו לדחוס לתוך הבצק הזה את כל מה שיגרום לכם ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות המנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן קירור: 1 שעה
  • רמת קושי: קל
  • מכה: כ-20 אמפנדס

הרכיבים הדרושים

הבצק לאמפנדס הוא שיא של טעמים ומרקמים, והמרכיבים שלו משתמשים בכמה מהחומרים הבסיסיים שכולנו מכירים ואוהבים. מוכנים לרשימה?

  • 500 גרם קמח לבן
  • 200 גרם חמאה, רכה (או שמן לקינוח טבעוני)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס מים קרים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר

שלבי ההכנה

מכאן הכול מתחיל! כל שלב בתהליך ההכנה כאן חשוב, אז שימו לב!

  1. בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, הסוכר והמלח.
  2. הוסיפו את החמאה הרכה וערבבו עם הידיים עד שהקמח סופג את החמאה והמרקם דומה לעיגול של חול יבש.
  3. עשו גומה במרכז העיסה והכניסו לתוכה את הביצים כשלצידן מים קרים.
  4. ערבבו את הכול בעזרת הידיים עד שנוצר בצק אחיד.
  5. עטפו את הבצק בניילון נצמד והכניסו למקרר לשעה.
  6. לאחר שעה, הוציאו את הבצק מהמקרר וחלקו אותו ל-2 או 3 חלקים.
  7. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-3 מ"מ.
  8. בעזרת כוס או רינג קוטעים עיגולים בקוטרים הרצויים.
  9. ממלאים במילוי רצוי (בשר טחון, ירקות, גבינות וכו').
  10. מקפלים את העיגולים לחצי ואוטמים היטב את הקצוות.
  11. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20-25 דקות או עד שהבצק מזהיב.

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לשדרג או לשנות את המתכון, כדאי לחשוב על כמה אפשרויות. אפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה עבור גרסה ללא גלוטן. ואם אתם בעניין של טבעונות, פשוט החליפו את החמאה בשמן קוקוס או רסק תפוחים. וזה לא הכל! גם מקורות החלבון יכולים להיות מגוונים – חלב סויה, חלב שקדים ואפילו טופו. כל שינוי מביא עמו תוצאות משגעות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

תוספות יכולות לשדרג את האמפנדס שלכם. לדוגמה, תוכלו לשלב פרורי גבינה עם המילוי או להוסיף מקלות שום קצוצים כדי להעניק לאמפנדס ניחוחות מדהימים. לגבי הפטנט הייחודי שלי – לפעמים אני אוהב לשפוך מעט רוטב פיקנטי לפני ההגשה. זה ממכר!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במילוי?
כל מה שעולה בדעתכם! בשר טחון, עוף, ירקות, פירות יבשים או אפילו שוקולד. האפשרויות אינסופיות!

האם אפשר להכין את הבצק יום מראש?
בהחלט! הבצק נשמר מעולה במקרר, כך שתוכלו להכין אותו מבעוד מועד ולהשתמש מאוחר יותר.

כמה זמן ניתן לשמור את האמפנדס במקפיא?
אם אתן מקפיאות את האמפנדס הלא אפויות, הן יחזיקו בכיף 2-3 חודשים. פשוט הוציאו מהמקפיא והכניסו לתנור במקום אפיית.

אני רוצה גרסה דלת פחמימות, מה לעשות?
אפשר להשתמש בקמח שקדים או קמח קוקוס. זה ייתן לכם בצק נמוך יותר בפחמימות שעדיין טעים מדהים.

האם הבצק מתאים לאפייה ולטיגון?
כמובן! אתם בהחלט יכולים לטגן את האמפנדס, ויש אנשי צוות שטוענים שזה אפילו יותר טעים!

איפה מבלים את האמפנדס האלה הכי טוב?
באירועים שונים! מסיבות יום הולדת, אירוח בין חברים או סתם ערב נעים בבית עם סרט טוב. אפילו לא עולים על המדרכה!

האם ניתן להכין מילוי צמחוני?
בהחלט! חצילים קלויים, פטריות מוקפצות או תרד עם גבינת פטה הם כמה אפשרויות מעולות.

האם יש המלצה על תוספות בזמן ההגשה?
רוטב סויה או סמפלו – אף פעם לא מזיק! תפריט רטבים כלשהו שיכול להגביר את הטעמים באופן משוגע!

מתי את זה לא מומלץ לאכול?
אם אתם במצב של דיאטה מחמירה או צריכים להימנע ממזון שומני, כדאי לחשוב על הפחתה במספר המנות.

כפי שראיתם, תאני הכנתם את המתכון הזה לאמפנדס יכול להיות פשוט ומהנה. האמפנדס בעצם הם יצירת מופת מרהיבה. אז למה אתם מחכים? נצלו את הזמן שלכם ותכינו את המתכון המדהים הזה, והפיצו אותו לחברים!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *