הכנת סטייק אנגוס ברשת כמו מקצוענים בשישה צעדים

"`html

סטייק אנגוס ברשת – מעדן בכל פינה!

הגעתם למקום המושלם להכנת סטייק אנגוס, אחד הנתחים הכי טעימים, עסיסיים ומדהימים שיש! זוגות שיגידו שאין כמו סטייק טוב לגלגל את הלחץ מהיום יום. אנחנו נמצאים כאן כדי לדאוג שהמנה הזו תהיה הטובה ביותר שתכינו אי פעם! אם אתם מתלהבים כמו שאנחנו מתלהבים, בטוח שתרצו ללמוד להכין סטייק אנגוס שישאיר את כולם פעורי פה. אז קחו נשימה עמוקה, ותכינו את מערבלי החומרים!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 10-15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 2 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הסטייק האנגוס המושלם נצטרך לאסוף כמה רכיבים איכותיים שמביאים את העונג הזה לחיים. המחשבה על הרכיבים הללו כבר יכולה לגרום לנו לפהק, אז קחו את הזמן, ותפנקו את עצמכם.

  • סטייק אנגוס במשקל 400 גרם (מומלץ בעובי של 2.5 ס"מ)
  • מלח גס (לפי הטעם)
  • שמן זית (2 כפות)
  • פלפל שחור טחון (לפי הטעם)
  • שיניים של שום (2, קצוצות)
  • רוזמרין טרי (2 גבעולים)
  • חמאה (50 גרם)

ועכשיו, רגע, לפני שגוללים את המתכון הבא, כדי לעזור לכם, נזכיר כמה חלופות אפשריות:

  • אפשר להשתמש בסטייק יקר אחר אם אין לכם גישה לאנגוס. פילה או ריב אי ווי הם גם אפשרויות מצוינות
  • כדי להפוך את המנה לטעימה ובריאה יותר, אפשר לצרף ירקות מכובסים וסלט מרענן
  • אוהבים עושר טעמים? הוסיפו רוטב פטריות או פסטו מעל הסטייק לפני ההגשה

שלבי ההכנה

וככה, אנחנו נכנסים לשלב הבא בו נהפוך את הסטייק הזה למעולה ובעל טעם שלא תצליחו לשכוח לפחות עד למנה הבאה!

  1. מניחים את הסטייק האנגלי בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות לפני הבישול. זה עוזר לפיזור החום והופך אותו לאוורירי ונימוח.
  2. שמים את מחבת הברזל או גריל החם על הלהבה הגבוהה והחממים.
  3. מוסיפים שמן זית למחבת וממתינים עד שהוא יתחיל לזעוק.
  4. מליכים ומפזרים פלפל שחור על הסטייק משני הצדדים.
  5. מניחים את הסטייק במחבת כשהוא יושב על האש החזקה, מוודאים לשמוע את השקשוק המענג.
  6. בוחרים שש דקות תוספות טעמים עם רוזמרין ושום קצוץ.
  7. לאחר 6 דקות, בעזרת מלקחיים, הופכים את הסטייק על הצד השני ויוצרים את צורת השסע המושלמת.
  8. כשהסטייק משחים טוב, מוסיפים חמאה ונותנים לה להימס על הסטייק.
  9. מחכים 4-6 דקות נוספות בהתאם לרמת העשייה המבוקשת.
  10. מניחים את הסטייק על צלחת מכוסה בנייר אלומיניום ומניחים לו לנוח במשך 5 דקות כדי שהעסיס לא יברח.
  11. חותכים לפרוסות ומניחים על צלחת מרשים. הסטייק מוכן – תתענגו על כל ביס!

עכשיו שאתם יודעים להכין את הסטייק האגדי הזה, אפשר להוסיף שדרוגים ותוספות נפלאות שיעצימו את החוויה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

הייתם רוצים לשדרג את הארוחה עוד יותר? יש כמה רעיונות למנה שמוסיפים חן וטעם:

  • מקפיצים ירקות כמו פלפלים, קישואים וגזר לצורך סלט רענן בצד, זה מאוד קל ומהיר.
  • מוסיפים סלט על בסיס קינואה ורצועות אבוקדו שמלא בריאות ומוסיפים צבע יפה לצלחת.
  • מגישים עם רוטב טריאקי או חרדל דיז'ון בצד כדי להתחיל להרהר בטעמים חדשים!
  • אם אתם מתגעגעים לאיטליה, ניתן להוסיף פרוסות רשומות Parmesan באמצעות תוספת דחוסה לסלט!

שאלות ותשובות

מהו מבנה הסטייק הכי טוב עבור המתכון הזה?
סטייק אנגוס במשקל 400 גרם הוא האידיאלי, בעובי של 2.5 ס"מ. הוא מספק את התוצאות הכי טעימות ויש לו שילוב מצוין של שומן רך ובשר.

האם סטייק אנגוס מתאים לאכול עם רטבים?
בדיוק! רטבים כמו חומץ בלסמי, חרדל דיז'ון ורוטב פטריות יכולים להעצים את הטעמים המפנקים. השילוב עמוק של טעמים משגע!

מה אני יכול לשים במקום חמאה?
יש לכם אפשרות להשתמש בשמן זית איכותי, שמן חמין או אפילו טחנה מאורז בדרגת שומן גבוהה. השמן ייתן טעם מיטבי, ומהנסיון שלי הוא עובד נהדר!

איך מוודאים שהסטייק עשוי כמו שאני אוהב?
הטמפרטורה הפנימית היא קריטית – עבור עשייה בינונית כדאי להגיע ל-57-62 מעלות צלזיוס, ועבור עשייה מלאה עד 70 מעלות צלזיוס.

כמה זמן אפשר לאחסן את הסטייק המוכן במקרר?
סטייקים שנשארים במקרר יכולים להחזיק לחמישה ימים, אז אם סיימתם ללקק את האצבעות, אל תדאגו שהאוכל יהיה מבוזבז!

מה עושים אם אין לי מחבת ברזל?
אין בעיה! גולשים עם מחבתות חדשות גם הצליחו. העיקר הוא להקפיץ את הסטייק על חום גבוה ולדאוג לחמם את השמן היטב.

האם אפשר להכין את הסטייק על גריל בארוחת משפחתית?
בהחלט! גריל מוסיף טעמים ייחודיים לסטייקים. מומלץ להדריך את בני המשפחה, ותנו לכולם ליהנות از المقر!

מה עושה את הסטייק הזה כל כך מושלם?
החתיכות המובחרות והעסיסיות, השום והרוזמרין. השימוש בחמאה כמו שצריך והבישול על חום גבוה – כל אלו הופכים את המנה לאגדה בפני עצמה.

האם אפשר להכין סטייק אנגוס גם על טוסטר או מיקרוגל?
לא מומלץ! אבל אם אתם חייבים, מציע להרתיח את הסטייק עבור חצי מהזמן ולאחר מכן להעביר אותו לטוסטר כדי שלא יתייבש.

איך אני יכול להפוך את הסטייק למנה בריאה יותר?
אפשר להגיש אותו עם ירקות מבושלים או סלט טרי עשיר באגף בריאות. כל שלב של בריאות יוסיף חיוניות לסיום הארוחה.

אם אתם חולים בסטייק אנגוס, אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם! תוכלו להפתיע את החברים והמשפחה במנה הכי משגעת ומעלפת שיש!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *