המדריך המושלם לטונה אדומה בתנור בבית

מתכון מדהים לטונה אדומה בתנור

בואו נחזור רגע בזמן, לאותם רגעים קסומים שהיו בסוף השבוע, כשסבתא שלנו הייתה מכינה את הדגים המושלמים שהשאירו טעם של עוד בפה. זה היה פשוט מושלם, והדג היה כל כך נימוח שהוא פשוט נמס בפה. היום אני הולך לשתף אתכם במתכון שיביא את האווירה הזו לחיים, אבל עם טTwist מעניין – טונה אדומה בתנור מהשורה הראשונה, שתעשה לכם חשק לחזור על המתכון שוב ושוב. מוכנים? בואו נצלול לתוך זה!

זמן הכנת המתכון

  • משך הכנה: 15 דקות
  • משך בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשכולנו מוכנים, הגיע הזמן לצלול לקטע המעניין – המרכיבים! תמהרו למרכול כי אני בטוח שתרצו להכין את המנה הזו בהקדם. לפניכם מה צריכים כדי להכין את הטונה המדהימה:

  • 600 גרם טונה אדומה טריה
  • 2 שיניים שום קצוצות
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח ים
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס שומשום (אופציונלי)

כמובן שאפשר לשדרג את המתכון הזה על ידי הוספת ירקות קצוצים כמו גזר, קישוא או אפילו בטטה, שיתווספו לתבנית ויתבשלו עם הדג. אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הטונה באגסים קצוצים באורך דמוי דג.

שלבי ההכנה

זה הזמן לחגור (או לגלגל) את השרוולים ולהתכונן לפעולה. שימו לב – זה הולך להיות מהיר ונעים!

  1. חוממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את הטונה על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  3. מערבבים בקערה קטנה את השום, שמן הזית, פפריקה, מלח, פלפל ומיץ הלימון.
  4. יוצרים עם התערובת הזו פיזור אחיד על טונה.
  5. מפזרים את הפטרוזיליה הקצוצה מעל.
  6. אם רוצים, מפזרים גם את השומשום.
  7. אופים בתנור במשך 20 דקות, או עד שהדג מבושל ורך.
  8. מוציאים מהתנור ומגישים מיד עם סלט ירוק מרענן או תפוחי אדמה מתוקים.

התהליך הזה כל כך פשוט, שהילדים שלכם יכולים לעזור (אם רק יצליחו לאכול את זה בעבודה). זה כמו קסם – אתם מכניסים את הדג לתנור, ויוצא לכם משהו אגדי!

טיפים לתוספות ושדרוגים

עכשיו שיצא לנו דג מדהים מתוך התנור, הגיע הזמן לחשוב על תוספות. אם אתם שואלים אותי, אני ממליץ על כמה שדרוגים שיכולים לקחת את המנה לגבהים חדשים:

  • סלט קיסר – במנה הזו יש לכך טוויסט מהנה, עם קרוטונים ורוטב שום שמוסיף טעמים מרהיבים.
  • קוסקוס עם ירקות קלויים – מוסיף מעט כר crunch לכל ביס.
  • ממרח טחינה עם רימונים – התוספת הזו יכולה לשדרג כל מנה.
  • תפוחי אדמה בתיבול שום – תמיד יעניקו טוויסט מהנה.

ואם אתם רוצים להיות יצירתיים, תרגישו חופשי לשלב עוד תבלינים האהובים עליכם, כמו כורכום או זעתר. היתרון של המנה הזו הוא שהיא אידיאלית להמצאה האישית שלכם.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בטונה קפואה?
אפשר בהחלט, אבל חשוב להפשיר אותה לחלוטין לפני הבישול, כדי שהמרקם לא יתפוס טעמים לא רצויים.

איך יודעים אם הטונה מוכנה?
כאשרה דג עבר את הגבול בין ורוד לאפור מבפנים. ניתן לחתוך חתיכת דג ולראות אם הוא כבר מבושל.

האם המתכון מתאים לילדים?
בהחלט. השילוב של המרכיבים יחסית נטרלי וילדים לרוב אוהבים טונה.

אילו ירקות אפשר להוסיף למנה?
אפשר להוסיף כל ירק כמו גזר, קישוא, או אפילו ברוקולי. הם מתבשלים מדהים עם הדג.

האם יש אפשרות לגרסה דלת פחמימות?
כן, פשוט הימנעו מתוספות עבותות כמו קוסקוס, ובחרו סלטים מבוססי עלים ירוקים.

מה כדאי לשתות עם המנה?
מומלץ לשתות מים עם לימון, או יין לבן קליל, שיכול להדגיש את הארגון הטעמים.

האם אפשר להכין מראש?
כן, אפשר להכין מראש, אבל כדאי לאפות רק לפני ההגשה כדי שהדג לא יתייבש.

מה הפיתוי של המנה הזו?
הדג המדהים הזה כדאי לכולם. עם העשבוניות והשום, הוא יותר ממושך מאשר טעים מאוד!

כיצד ניתן לאחסן שאריות?
פשוט שמרו את השאריות בקופסה אטומה במקרר, וזה יחזיק מעמד עד 2-3 ימים.

מה המתכונים האחרים שלי עם טונה?
ביניים בין טונה סלטים, קציצות טונה, וסנדוויצ'ים יכולים להוות תוספות מצוינות לחוויית בישול מלאה.

ואם כל זה לא מספיק, אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! תנו להם גם להתענג על מתכון המושלם הזה שעושה לחיך לחייך. בישול נעים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *