המתכון המושלם לכריך רוסטביף שלא תוכלו לפספס

"`html

המנה המושלמת: כריך רוסטביף מדהים

ישנם רגעים בחיים שהאוכל הופך לנעים יותר, ורגעי הרפיה סביב שולחן האוכל הם בהחלט אחד מהם. כשכבר יש לכם רוסטביף מוכן, השאלה היא איך להגיש אותו? וכך נולד הרעיון לכריך רוסטביף אגדי, שקצת קשה לעמוד בפניו. כריך מושלם, שיעשיר את יום העבודה שלכם, יספק לכם חווית טעמים מדהימה ויהיה כל כך טעים, שלא תשאירו אפילו פירור אחרון! היופי בכריך הזה הוא במרכיבים המפנקים ובקצת משחקים עם תוספות, שיעלו את המנה לגבהים מדהימים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות:

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמה קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

המרכיבים הם המפתח לכריך המושלם הזה, ואותם נחליט לאסוף מאחד השווקים המקומיים או מהסופר הסמוך. כל רכיב ממלא תפקיד בבניית טעם עשיר ובלתי נשכח. בואו נתחיל בסקירה של מה אנחנו צריכים כדי לקבל את הכריך המדהים שלנו:

  • 400 גרם רוסטביף, פרוס דק
  • 4 פרוסות לחם מחמצת
  • 150 גרם גבינת מוצרלה, פרוסה דק
  • 1 אבוקדו, חצוי ומעוכה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלים ירוקים (רוקט או תרד) למילוי
  • קצת חרדל דיז'ון לאוהבי החריף

ובכן, מכירים את זה שאתם מבינים שאין לכם את כל הרכיבים והולכים לחפש תחליפים? אל דאגה! אפשר להכין גרסה טבעונית של כריך הרוסטביף, באמצעות סייטן במקום הרוסטביף, ואפשר גם לבחור בלחם דגנים או לחם ללא גלוטן אם יש צורך. שמן השומשום גם יכול לשדרג את הטעם עבורם שיש להם רגישות לאגוזים.

שלבי ההכנה

לאחר שגמרנו לאסוף את כל המרכיבים שלנו, הגיע הזמן להכין את הכריך המושלם!

  1. במקביל, מחממים מחבת עם שמן זית מעל חום בינוני.
  2. פרסים את פרוסות הלחם וקלויים משני הצדדים עד שהן משחימות קצת.
  3. מעבירים את הלחם לצלחת ומשאירים להתקרר מעט.
  4. ברגע שהלחם מתקרר, מורחים שכבת אבוקדו מעוכה על שתי פרוסות לחם.
  5. מניחים מעל את פרוסות הרוסטביף, ולא מצנעים!
  6. מניחים מעל את פרוסות הגבינה המוצרלה ומפזרים מלח ופלפל.
  7. חותכים את פרוסות הלחם הנותרות, ומניחים על כל כריך ליצירת מבנה "סנדוויץ'".
  8. מוסיפים חומץ בלסמי ושמן זית על גבי הכריכים.
  9. לא לשכוח להוסיף את עלי הירקן האהובים עליכם.
  10. סוגרים את הכריך וחותכים אותו באלכסון, ובאופן מושלם מחלקים לשניים.
  11. עכשיו נעים לאכול!

תוספות ושדרוגים אפשריים

לכריך המושלם הזה יש המון אפשרויות לשדרוג. אפשר להוסיף עגבניות שמשי, פרוסות דקיקות של רדיקיו מריר, מלפפון חמוץ לדרגת חמיצות נוספים. לא מכירים משהו שנקרא "פרוסת גבינת פטה מלוחה"? תוספת מדהימה שנותנת גוון נוסף לכריך ומתמזגת בצורה מוצלחת! לגמרי "ללקק את האצבעות". זריקת אגוזי פקאן קצוצים יכולים גם להוסיף פריכות למנה. והזוכרים את החרדל? הוא הופך את הכול להרבה יותר משגע!

שאלות ותשובות

איך אני מפחית את קלוריות הכריך?
הרעיון הטוב ביותר הוא לבחור בלחם קל, כמו לחם דל פחמימות, או לשים פחות רוסטביף.

מה אפשר לשים במקום רוסטביף?
אפשר להשתמש בסייטן או טופו, או, אם בא לכם לשתף פעולה עם טעמים, נסו פילה דג במקום!

האם הכנת רוסטביף בבית קשה?
לגמרי לא! אפשר להשקיע קצת באפייה ממושכת על חום נמוך. תמצאו מתכון לצידו וזה בריא וחסר שמן!

אפשר להגיש את הכריך עם סלט?
בהחלט! סלט ירוק מרענן או סלט תפוחי אדמה יהיה מעולה בתור תוספת.

האם אפשר לשמור את הכריך למחר?
בהחלט, אבל כדאי לשמור אותו במספר חלקים, כך שהלחם לא יתייבש.

איך אני יכול להיות בטוח שיש לי רוסטביף מעולה?
הכי טוב לקנות רוסטביף מוכן באיכות גבוהה, או להכין אותו בבית עם בקר איכותי.

מה אני יכול למרוח על הלחם במקום אבוקדו?
ניתן למרוח ממרח חומוס, ממרח זיתים, או אפילו גבינת שמנת.

האם כדאי לי לשדרג עם רוטב?
הגבה של רוטב תרם מאוד, רוטב ויניגרט מצוין או אפילו שמן זית עם שום יהיה מיוחד מאוד.

מתי כדאי להכין את הכריך?
הכריכי רוסטביף יהיו מושלמים בכל ארוחה. בין אם זה לחמואר, פיקניק או נשנוש משרדי. הם עושים את העבודה!

איפה אני יכול למצוא רוסטביף?
ברוב הקצביות או באירועים אוכל. אל תשכחו לדבר עם הקצב, הוא בעל ידע!

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! תנו גם לאחרים ליהנות מהמנה המדהימה הזאת, היא באמת שווה!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *