המתכון המושלם לסטייק פידלוט שכל אחד חייב לנסות

"`html

הסטייק פידלוט המושלם – חוויה של טעמים ובריחות

חיים הם כמו סטייק – אם לא הבשלתם אותו כמו שצריך, רוב הסיכויים שלא תתרשמו מהמנה. אבל כשמדובר בסטייק פידלוט, אנחנו מדברים על משהו מדהים ממש! מוכנים לצלול לתוך המתכון המופלא הזה שיביא את המעדן הזה הישר אל הצלחת שלכם? נתח הפילה הזה, המשגע והמתוק, מספק חוויה גלויה שתחלחל בכל טעם וארומה. זה הזמן להפתיע את כולנו עם הצלחה במטבח!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו ניכנס לפרטים המדהימים של רכיבי המתכון. זהו הזמן ליצור את הקסם, אז אל תפספסו את אף אחד מהמרכיבים! כל רכיב יוסיף נופך של טעם שיגרום לסטייק פידלוט שלכם להיות הכי טעים שיש.

  • 4 נתחי פילה (פידלוט) במשקל 200 גרם כל אחד
  • מלח גס, לפי הטעם
  • עשבי תיבול טריים (רוזמרין, טימין או אורגנו), כף קצוצה
  • שום, 2 שיניים כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חמאה
  • 1/2 כוס יין אדום (בין אם אתם שותים אותו ובין אם לא, זה מוסיף לכל העניין)

מרכיבים חלופיים

אם אתם רוצים לנסות גרסה בריאה יותר, אפשר להשתמש במחצית מכמות השמן ולהמיר את החמאה במעט שמן קוקוס. יש כאלה שאוהבים לתבל עם מעט קינמון לקבלת טעם אגדי, אז אל תהססו לנסות! גם רוטב סויה מתאים כאן שלפעמים משנה את כל המשחק.

שלבי ההכנה

הגיעה השעה להתחיל ליצור את היצירה שלכם! התחילו להרגיש את התשוקה למנה שהולכת להיווצר עכשיו. כל שלב כאן הוא כמו סוד קטן שיביא אתכם להצלחה מרנינה.

  1. במגבת נקיה, מניחים את נתחי הפילה ונותנים להם להיפתח בטמפרטורת החדר למשך 15 דקות.
  2. מוסיפים מלח גס ושפשפים היטב את הסטייק מכל הצדדים.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת ברזלית על חום גבוה.
  4. מניחים את הנתח במחבת ומשחימים מכל הצדדים במשך 3-4 דקות.
  5. לאחר השחמה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החמאה, השום ועשבי התיבול.
  6. מסובבים את הסטייק ל-2-3 דקות נוספות לאחר שהחמאה מתחילה לבעבע.
  7. מוסיפים בעדינות את היין ומבשלים עד שהיין מצטמצם לכדי רוטב סמיך.
  8. מוציאים את הסטייקים מהמחבת, מכסים בנייר אלומיניום ומניחים לנוח למשך 5 דקות.
  9. פורסים ומגישים את הסטייק מכל צד, עם רוטב היין הקטנטן על גבי הצלחת.

שלבים נוספים למנה מושלמת

זוכרים שהקדשנו זמן לשטח את הסטייקים בנייר אלומיניום? זהו שלב קרדינלי! הוא מאפשר לסטייקים להתייצב על עצמם ולא להתייבש.

שדרוגים ותוספות

קחו את המנה שלכם למקום אחר לגמרי! יש אינספור דרכים לשדרג את הסטייק פידלוט.

  • אפשר לשדרגו עם ירקות קלויים, כמו גזר ודלעת, שישתלבו בצורה הרמונית עם מנה החזקה הזו.
  • מוזמנים להוסיף קונפי שום, שזהו תוספת מדהימה שמוסיפה ארומה וניחוח.
  • ובכן, קלצון של מתיקות – סלט רענן לצד הסטייק ייתן את האסי המושלם.

בואו למרוח את כל החוויה הזו עם כוס יין אדום משובח, והנה לכם ערב מושלם!

שאלות ותשובות

מה זה פידלוט בכלל?
פידלוט הוא נתח בשר מתוך פילה הפרה, כשמדובר בבשר רך במיוחד, עסיסי ומלא טעמים. אנשים אף מכנים אותו "מאכל של מלכים".

האם יש דרך טובה יותר להבשיל את הסטייק?
כדי לייצר את השחמת הבשר המושלמת, אפשר להשתמש במדחום על מנת לעקוב אחרי הטמפרטורה. לסטייק ממוצע, הטמפרטורה המומלצת היא 60 מעלות צלזיוס.

אפשר להחליף את היין בוויסקי?
יש כאלה שאוהבים לגוון – תנו הזדמנות לוויסקי! זו יכול להיות חוויה חדשה ומדהימה, אז למה לא?

האם אני יכול להשתמש בנתח בשר אחר במקום פידלוט?
בהחלט! נתחי סינטה יוכלו לספק תוצאה דומה לפחות כמו פידלוט, וביצוע נכון רך וטעים לא יפחית מחוויית האכילה שלכם.

איך לזהות סטייקים באיכות גבוהה?
חפשו נתח עבה עם צבע ורדרד על פני השטח. יש לבחור גם בנתח עם מעט שומן פרפרדי על מנת לקבל טעמים עשירים יותר.

האם אפשר להכין את המתכון על גריל?
אין בעיה, דווקא הכנה על גריל מוסיפה את הטעם המיוחד שמרקם מורכב אכן שואף להציג!

מה קורה אם שכחנו להוציא את הסטייק מהמקפיא?
אנחנו ממליצים להניח לסטייק להתפרק ולהתמוסס באופן טבעי, זה מספק טעמים עדינים שיפתחו את הניחוחות.

איזה תוספות אני יכול להגיש עם הסטייק?
חלק מאיתנו אוהבים לתפוס עם פירה, אחרים יבחרו באורז, ואפילו סלט מעולה – כל אופן הבחירה עונג!

האם יש דרכים אחרות להכין רוטב שיישתתף לצד הסטייק?
רוטב פטריות, רוטב חרדל-דבש ורוטב ברביקיו מתאימים באופן מושלם – אל תפחדו לנסות!

האם ניתן להכין זאת באירוח?
בהחלט! סטייק פידלוט הוא מנה מרשימה במיוחד לבילוי משפחתי או אירוח! המראה יחד עם הטעמים יהפוך את כל המסיבה למושלמת.

הנה, לאחר הכל, הבאתם את המנה המושלמת לתוך המטבח שלכם. אז תנו לסטייק לעשות את הקסמים שלו ותהיו מוכנים להערכות רבות מהאורחים שלכם. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים! שיהיה בתיאבון!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *