"`html
פיצה מדהימה, ממכרת וללא שמרים!
בתור מישהו שאוהב לאכול פיצה בכל מצב, אני תמיד מחפש דרכים חדשות להכין אותה, ואיך לומר – לעיתים מרגישים שהם זקוקים למשהו קצת שונה. זו הסיבה שהחלטתי לשתף אתכם במתכון מושלם לפיצה בלי שמרים שישגע אתכם!
לא מדובר בפיצה רגילה; מדובר ביצירת אומנות קטנה שמשאירה את כולם מחייכים ומרוצים. הפיצה הזו נימוחה, אוורירית, ובעיקר – לא זקוקה לשימוש בשמרים. ככה אתם יכולים להכין אותה במהרה, גם אם אתם בטוחים שאין לכם זמן!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומינונים
- זמן הכנה: 25 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל עד בינוני
- מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
למתכון הזה נדרשים כמה מרכיבים פשוטים, אבל האמת היא שהקסם טמון בשילוב שלהם, וכל אחד מהם תורם להצלחת הפיצה המעלפת הזו.
- 2 כוסות קמח (אפשר לשלב עם קמח תפו”א לגרסה יותר בריאה)
- 1/2 כוס חלב (אפשר גם חלב שקדים לגרסה טבעונית)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס רוטב עגב tomatoes (זה הסוד – לבחור רוטב איכותי)
- 1 1/2 כוסות גבינת מוצרלה קצוצה (או גבינת קשיו לגרסה טבעונית)
- תבלינים לפי הטעם: אורגנו, בזיליקום ופלפל שחור
- תוספות: פירות ים, ירקות קלויים, או כל מה שאתם אוהבים!
אם יש לכם רגשות כלפי הגלוטן, תוכלו להשתמש בקמח ללא גלוטן, זה עדיין יוצא משגע, אחד לאחד!
שלבי ההכנה
בואו נתחיל להכין את הפיצה עם כמה שלבים קלים שפשוט אי אפשר לפספס.
- מניחים את כל המרכיבים היבשים בקערה גדולה: קמח, סודה לשתייה, מלח ותבלינים.
- מערבבים טוב את החומרים היבשים כך שיתאחדו יחדיו.
- מוסיפים את החלב ושמן הזית ולשים היטב עד שמתקבלת עיסה חלקה.
- משאירים את התערובת לנוח לכמה דקות.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
- לוקחים תבנית פיצה (או תבנית עגולה) עם נייר אפייה ומניחים עליה את הבצק.
- עם הידיים, מפשטים את הבצק למעגל שטוח, בעובי רצוי. יותר דק, יותר קריספי!
- מורחים במרכז פיצה את רוטב העגבניות ומסדרים עליו את גבינת המוצרלה.
- מוסיפים תוספות אהובות ומזליפים מעט שמן זית מעל.
- מכניסים לתנור למשך 15 דקות, או עד שהגבינה נמסה והשוליים פריכים.
ושיהיה ברור – רגע האמת מתקרב! הפיצה שלכם צריכה עכשיו להיות זהובה, פריכה ומהממת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
המדהים בפיצה הזו הוא שהשמים הם הגבול! יש אינספור אפשרויות לתוספות ולשדרוגים:
- תוספת של פירות ים כמו שרימפס או קלמרי – תוספת אגדי!
- ירקות קלויים כמו קישואים, פטריות ובלטה – נותנים צבע וטעם.
- כמובן פפרוני לחובבי מוגזם, או צ׳דר חריף!
- שום קלוי מפוזר מעל – נותן טוויסט משגע!
- תיבול עם אגוזי לוז קצוצים – טעם ייחודי ועשיר!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הבצק מראש?
כמובן! במידה ותרצו, אפשר להכין את הבצק לפני ולהשאיר אותו במקרר עד לשעת הכנת הפיצה.
מה לעשות אם אין לי קמח חיטה?
אנו ממליצים להשתמש בקמח תפו”א או בקמח שקדים, השדרוגים יתרמו לטעם מעולה.
כיצד יודע מתי הפיצה מוכנה?
כשתראה שהגבינה נמסה והקצוות מתחילים להשחים – זה הזמן לשלוף מהתנור!
האם יש צורך בנייר אפייה?
נייר האפייה עוזר לפיצה לא להידבק וזה חשוב. אם אין, אפשר לשמן היטב את התבנית.
אפשר לשים דקסטר חסון במקום גבינת מוצרלה?
לגמרי! זה יכול להיות תחליף מצוין וייתן לפיצה טעם מעניין מאוד.
איך אפשר להפוך את הפיצה ליותר בריאה?
לכו על קמח מלא, גבינת פטה במקום מוצרלה ומלכתחילה תוספות ירקות פיזור.
האם אפשר להשתמש בגבינה טבעונית?
בוודאי! גבינת קשיו או גבינת סויה מתאימות בהחלט.
מה אפשר לעשות עם תוספות שלא הגיעו לי בזמן?
המציאו את עצמכם! גבינת מוצרלה ועוד קצת רוטב, ותהיה לכם פיצה יפה.
איך לשמור על הפיצה לאחר האפייה?
אפילו אם נשארות לכם, אפשר לשמור במקרר ולחמם שוב בתנור.
כמה זמן הפיצה מחזיקה לאחר מכן?
בקרר היא מחזיקה כמה ימים, ועדיף לחמם על מנת להחזיר את הקריספיות.
אם אהבתם את המתכון המיוחד הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה! זה ממש מתכון שהשקעה בו שווה כל ביס, ותשמחו לשתף את זה עם העולם!
"`