הסוד לסטייק עגל מושלם שכל אחד יכול להכין

הסטייק המושלם: סטייק עגל עם טוויסט

אל תחשבו שסטייק עגל הוא פשוט עוד מנה בגריל. בואו נדבר על משהו מדהים, שמתעלה על כל מה שחשבתם, עם טעמים משגעים וניחוחות אגדי. תדמיינו לעצמכם רגע את הסטייק, מתובל באופן מושלם, כשבתוך כל ביס הוא נמס בפה, והשומנים הפנימיים מתפשטים על הלשון. נכון, השפתיים שלכם מתחילות להתפצל… זה מה שכולנו רוצים! ובטח נוכל להרוויח על כך תשואות מהמשפחה והחברים שלא יפסיקו להתפעם מהמנה המעלפת הזו. אז קדימה, נתחיל!

זמן הכנת המתכון ורמת הקושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שאנחנו מתחילים בשלבים מעשיים, הנה מה שאנחנו צריכים בשביל ליצור את הסטייק הזה. בכל רכיב יש מעין סוד, שבלי עזרתו הסטייק לא יהיה כמו של סבתא.

  • 4 נתחי סטייק עגל בעובי 2.5 ס"מ
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כוס רוזמרין קצוץ (או טימין, אם אתם אוהבים טעמים יותר עדינים)
  • מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2 כפות חמאה

עכשיו, אם אתם רוצים לגוון קצת, אפשר להחליף את נתחי הסטייק בנתחים של הודו, וזה גם יוצא לא רע. אפילו אפשר לנסות עם נתחי בשר צמחיים למי שמעדיף את הדרך הבריאה יותר.

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הזמן להשקיע קצת עבודה כדי להכין את הכל מההתחלה ועד הסוף.

  1. נחמם את השמן במחבת גדולה על חום גבוה.
  2. נשמן את נתחי הסטייק בשמן זית ותיבול עם מלח ופלפל.
  3. נניח את הנתחים במחבת החמה ונחכה 2-3 דקות עד שיתקבלו סימני חריכה.
  4. נוסיף את השום הקצוץ והחמאה למחבת.
  5. לאחר 2-3 דקות נוספות, נהפוך את הסטייקים בעזרת קלשון ונשקה את הסטייקים בשום ובחמאה המומסת.
  6. אחרי כשתי דקות נוספות, נוסיף את הרוזמרין (או הטימין) ונמשיך לבשל את הסטייקים לפי העדפתם:
    • מדיום – 5-6 דקות לסך הכל (3-4 דקות מכל צד)
    • מדיום רייר – 4-5 דקות לסך הכל (2-3 דקות מכל צד)
    • ולדון רייר – 7-8 דקות (4 דקות מכל צד)
  7. נניח את הסטייקים על צלחת, ניתן להם לנוח לכמה דקות כדי שהטעמים יתייצבו.
  8. נזמן את האורחים והבנו את הצלחות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אחת מהדברים המדהימים במתכון של סטייק עגל היא היכולת לשדרג אותו בכל מיני דרכים. היו אמיצים ושחקו עם הטעמים!

חלק מהתוספות המומלצות כוללות:

  • רוטב פטריות שמפיניון – פשוט מטגנים פטריות דקיקות עם שום ומעט שמן זית ומוסיפים לקראת סוף הבישול.
  • רוטב יין אדום – מבשלים רבע כוס יין אדום עם מעט ציר בשר עד שהרוטב מצטמצם.
  • גבינת פרמה מגוררת – מפזרים מעט כאשר הסטייקים על הצלחת.
  • צלחת ירקות מוקרמים בצד – מנה בריאה שתשלים את החוויה.

שאלות ותשובות

איך אני יכול לדעת מתי הסטייק מוכן?
מומלץ להשתמש במד חום בשר כדי לבדוק את מידת הצלייה. 55-60 מעלות צלזיוס למדיום רייר, 60-65 מעלות למדיום, ו-70 מעלות ומעלה למדיום וול.

האם אפשר להכין את הסטייק על גריל?
בהחלט! הכנת סטייק עגל על גריל נותנת לו טעמים נוספים. פשוט הקפידו לחמם את הגריל היטב.

מה לעשות עם השאריות?
אפשר לחתוך את הסטייקים לשבבות דקיקות ולשמור בסלט, או להכין סנדוויצ'ים על לחם טוב.

האם הסטייק מתאים לארוחה רומנטית?
בהחלט! זה המנה המושלמת עבור ערב רומנטי. תשקלו לשלב עם יין אדום וקינוח רומנטי.

כיצד לשרת את הסטייק?
אפשר להניח אותו על צלחת חמה ולתבל בעוד כחצי כפית מלח גס מעל, או לשרת עם רוטב יין.

מה לגבי תוספות אחרות?
פירה תפו”א, ירקות קלויים או סלט ירוק רענן יתאימו מאוד לסטייק המושלם הזה.

כמה זמן ניתן לשמור על הסטייק במקרר?
הסטייק יכול להחזיק במקרר במשך 3-4 ימים, חשוב לאחסן אותו בקופסה סגורה.

איזה סוג של יין כדאי לשתות עם הסטייק?
יין אדום פירותי כמו קברנה סוביניון או מלבק ישתלב מצוין עם סטייק עגל.

האם אפשר להקפיא את הסטייקים?
כן, אבל כדאי להקפיא אותם לפני הבישול כדי לשמור על המרקם והטעמים הטובים.

האם יש גרסה טבעונית לסטייק הזה?
בהחלט! יש מצעים מעולים כמו סטייקי פטריות פורצ'יני או בשר תחליפי על בסיס סויה שיכולים להיות משגעים.

מקווה שנסעתם אתכם במסע הטעמים הזה עם סטייק עגל במרכז הבמה. אתם חייבים לשתף את המתכון הזה עם החברים! מה אתם מחכים?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *