הסוד לפוקצ'ה פיצה מושלמת בבית שלך

פוקצ'ה פיצה שלא תוכלו להפסיק לאכול!

אם יש מישהו שיכול לקחת את הלחם האהוב עלינו – הפוקצ'ה – ולשדרגו בצורה כל כך טעימה, הרי זה הפיצה! מה קורה כאשר אנו משלבים בין השניים? מקבלים פוקצ'ה פיצה מדהימה, ממכרת, משגעת, שהופכת את כל ארוחה לחגיגה של טעמים וריחות. השרשים של הפוקצ'ה מגיעים מאיטליה, אז איך לא לשלב גם טעמים של עגבניות, גבינה ופשטות של עשבי תיבול? ולא רק שמדובר במנה שהיא לחלוטין נכס צאן ברזל של המטבח, היא מתאימה לכל אירוע – בין אם זה ערב משפחתי או מסיבת אירוח על חוף הים. אנחנו מבטיחים לכם שהפוקצ'ה פיצה הזו היא מושלמת, הכי טעימה שיש, והצעד הראשון שלכם לאירוח אגדי, שבו האורחים שלכם יילכו הביתה עם חיוך ורצון לרקוד! אז אם אתם מוכנים להיכנס לעולם המלכים של הפוקצ'ה, בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • זמן התפחה: 1 שעה
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כמו בכל מתכון מצוין, עלינו להקפיד על רכיבים איכותיים שיבטיחו את הצלחת הפוקצ'ה פיצה המעלפת שלנו. להלן רשימת החומרים המופלאים שצריכים להיות על שולחנכם:

  • 500 גרם קמח לבן (עדיף קמח לפיצה)
  • 350 מ"ל מים פושרים
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 300 גרם עשבי תיבול טריים (אורגנו, בזיליקום)
  • 400 גרם גבינה צהובה מגורר (מוצרלה עדיף)
  • 200 גרם רוטב עגבניות (קנוי או ביתי)
  • אופציה: תוספות שונות לפי טעם ( peperoni, ירקות, זיתים)

מרכיבים חלופיים

כמובן, אנו מבינים שהגיוון הוא המפתח להצלחה! אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הגבינה במוצרי חלב מן הצומח, כמו גבינת קשיו או גבינת סויה. כמו כן, אם מדובר באורחים רגישים לגלוטן, תוכלו להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א.

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן להתחיל להכין את הפוקצ'ה פיצה המושלמת הזו. תתכוננו כי זה הולך להיות מהיר ומלהיב!

  1. מניחים את המים הפושרים בקערה ומוסיפים את השמרים והסוכר. ממתינים כמה דקות עד שהשמרים פעילים.
  2. מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח בהדרגה.
  3. לאחר שלוש דקות ערבוב, מוסיפים את המלח ושמן הזית.
  4. לשים את הבצק כ-10 דקות עד שהבצק נהיה חלק ואוורירי.
  5. מניחים את הבצק בקערה מכוסה וממתינים שעה להתפחה במקום חמים.
  6. חותכים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק על תבנית גדולה (40×30 ס"מ).
  7. מרססים את הבצק בשמן זית ומניחים מתחת למגבת לכ-10 דקות נוספות.
  8. אופים בתנור מחומם ל-220 מעלות צלזיוס במשך 15 דקות עד שהבצק מתחיל להשחם.
  9. מדי 5 דקות, מוציאים את הפוקצ'ה ומניחים את רוטב העגבניות לכל שטח המנה.
  10. מוסיפים את הגבינה המגוררת ועשבי התיבול ומחזירים לתנור למשך 10 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה והפוקצ'ה זהובה.
  11. מוציאים מהתנור, חותכים למשולשים והגישו בחום!

שדרוגים ורעיונות נוספים

אל תשכחו שהפוקצ'ה הזו היא רק ההתחלה! אפשר להוסיף עליה תוספות טובות כמו פטריות, בצל ק carmelized, זיתים ואפילו טונה. יש אנשים שאוהבים להוסיף קצת חריף – אם אתם כאלה, אל תתביישו לשים פלפל ירוק חריף קצוץ. כל שדרוג יוסיף עוד שכבת טעם מדהימה לפוקצ'ה פיצה שלכם!

שאלות ותשובות

איך אפשר לדעת שהפוקצ'ה מוכנה?

כשהיא משנה צבעה מזהב ומעט רכה למגע, היא מוכנה! תמיד אפשר לדקור עם קיסם, אם הוא יוצא נקי, זה סימן מצוין.

האם ניתן להקפיא פוקצ'ה פיצה?

בוודאי! לאחר שהפוקצ'ה התקררה לגמרי, אפשר לעטוף אותה בניילון נצמד ולהשאיר במקפיא לחודשיים.

האם ניתן להכין פוקצ'ה פיצה עם קמח כוסמין?

חד משמעית! קמח כוסמין ייתן לבצק טעם עשיר יותר ובריא יותר, רק זכרו לשים לב למינון המים.

אם אני רוצה פוקצ'ה דלה בפחמימות, מה לעשות?

אפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים או קמח קוקוס, אלו חלופות מעולות שימנעו את הרגשת הכבדות.

מה עדיף – רוטב פיצה קנוי או ביתי?

רוטב ביתי תמיד עדיף! יש בו פחות חומרים משמרים, אבל אם אין לכם זמן, רוטב קנוי איכותי בהחלט יכול לעשות את העבודה.

האם הפוקצ'ה גם מתאימה לארוחת בוקר?

מניסיון, הפוקצ'ה הזאת יכולה להיות מושלמת עם ביצים רכות ומעט רוטב עגבניות – בהחלט רעיון מצוין בארוחת בוקר!

באיזה תנור כדאי לאפות פוקצ'ה פיצה?

תנור עם אבן אפייה יהפוך את החוויה לאוורירית, אך גם תנור רגיל אפשרי. תוודאו שהוא מחומם היטב לפני הכנסת הפוקצ'ה.

כמה זמן אפשר לשמור את הפוקצ'ה לפני שמתחילים לאכול?

אנחנו ממליצים לא לאכול אחרי שהפוקצ'ה מגוללת! אבל אם תגידו לשמור, ביום שלאחר האפייה זה עדיין טעים.

האם צריך להפשיר את הפוקצ'ה לפני האפייה?

אם היא קפואה, בהחלט, יש להפשיר אותה במקרר למשך הלילה, ורק לאחר מכן לשים בתנור.

אפשר להכין פוקצ'ה פיצה על גריל?

בדיוק! גריל יהפוך את העניין לחוויה קרמית וטעימה. דאגו לסגור את מכסה הגריל במהלך האפייה כדי לשמור על חום אחיד.

אם נהנתם מהמתכון הזה ותהיו מעוניינים לשתף אותו, אל תהססו להעביר אותו לחברים או לפרסם ברשתות החברתיות. תנו לכולם ליהנות מהחוויה הטעימה והאגדית של פוקצ'ה פיצה!伯温

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *