הפילה ברבוניה בתנור שכבשה את כל הסועדים

פילה ברבוניה בתנור – המנה המושלמת שתכבוש את ליבכם

תארו לכם את הרגע שבו אתם פותחים את התנור ואז מתפשטים ניחוחות שעות של בישול איכותי. הפילה מתמזג עם עשבי תיבול, ושומן דג ברבוניה נשאר על התבנית כאילו היה שם כל ימות השבוע. אם יש דבר אחד שעושה טוב על הנשמה, זהו האוכל הזה – מדהים, משגע ואגדתי! פילה ברבוניה בתנור זו מנת דגים שמביאה את הטעמים הטריים מהים ישירות לצלחת שלכם, ואתם פשוט חייבים לנסות אותה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • לכמה מנות: 4 אנשים

הרכיבים הדרושים

בשביל להכין את הפילה ברבוניה בתנור, אנחנו נצטרך כמה מרכיבים פשוטים שיפיקו מהם טעמים מהפנטים. כמו תמיד, חשוב לבחור פילה איכותי, כי זה מה שעושה את ההבדל!

  • 4 פילה ברבוניה חדשות, נקיות וטריות
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • 3 שיני שום קצוצות דק
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף תימין קצוץ
  • פרוסות לימון לקישוט (אופציונלי)

כמובן שאם אתם מעוניינים לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הפילה בשעועית ירוקה מאותה משפחת הדגים או להכין תחליף דמוי דג. מי אמר שדגים הם תמיד הבחירה היחידה כאן?

שלבי ההכנה

וכעת, לאחר שהכנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור את הפלא הזה. בואו נצא לדרך!

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את פילה הברבוניה בתבנית אפייה, ומוודאים שהם מונחים בצורה זקופה.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ על הדגים באופן שווה.
  4. שופכים מעל את שמן הזית ומיץ הלימון.
  5. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  6. מפוזרים את הפטרוזיליה והתימין בצורה אחידה כדי שכל ביס יהיה מדהים.
  7. נשארים עם מעט מקום בין כל פילה, ומוסיפים פרוסות לימון מעל אם רוצים.
  8. אופים בתנור במשך 15-20 דקות, עד שהדג מתבשל לחלוטין ויש לו צבע זהוב.
  9. מצננים מעט לפני ההגשה כדי לא לשרוף את הלשון (זה קרה לי אז תאמינו לי!).

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן שהפילה ברבוניה בתנור הוא רציני מאוד, אבל מי אמר שאי אפשר לשדרגו? אפשר להוסיף לתבשיל קוביות תפוחי אדמה קלויים או ירקות צלויים כמו זוקיני, גזר או קישוא.

אם תרצו לגוון את הטעמים, אפשר להוסיף למר marinade גם צ'ילי חריף לקצת פיקנטיות, או לשים קצת חרדל של דיז'ון. אם אתם חובבי גבינות, בהחלט ניתן לפזר גבינת פטה מעל הדג בערך 5 דקות לפני הסיום.

אני עבדתי לא מעט על מתכון זה, ואחרי שרבים מהחברים שלי טעמו אותו, הם לא מפסיקים לבקש ממני לחדש אותו בכל שליחות!

שאלות ותשובות

איך מזהים פילה ברבוניה טרי?
אציין כי פילה ברבוניה טרי צריך להיות ריחו של הים, עם בצבע רענן ולא עכור. כל שינוי בצבע או ריח עשוי להצביע על דג ישן.

אפשר להכין את המתכון גם עם דג אחר?
בהחלט! אפשר לשדרג את המתכון ולנסות אותו עם פילה סלמון, דניס או אפילו עם דגי סויה.

מה אם אני רוצה לשדרג את המתכון עם רוטב?
רוטב חמאה ולימון יכול להיות תוספת מדהימה. שיהיה משגע לצד הדג!

האם אפשר להכין את הפילה ללא שמן?
כן, אפשר להשתמש בשיטת הצליה על בסיס מים או לאפות בתנור בנייר כסף כדי לשמור על הלחות שלו.

מה העלות המשקלית של המתכון?
כל מנה של פילה ברבוניה בתנור נחשבת למנה מהממת אך לא יקרה מדי – בגרוש תוכלו להכין ארוחה למשפחה!

מה ההמלצה שלכם להגשה?
אני ממליץ להגיש אותו עם סלט מרענן על בסיס ירקות טריים, ודברים כמו אורז לבן או בתנור!

כמה זמן אפשר לשמור שאריות במקרר?
ברבוניה שנשמרה במקרר, תוכלו לשמור עד יומיים, אך היא ממש טעימה כשהיא טריה.

כיצד ניתן לשלב את הפילה בארוחה אירוח?
אפשר להכין רצועות דג ולשלב כחלק ממסעדת אנז'לן עם רטבים וממרחים אחרים.

מה אם אני רוצה להכין מנת דגים עם חלב?
אפשר לשדרג את המנה על ידי הכנת רוטב מוצרלה ויוגורט – זה ממש ממכר!

מדוע שוקד על הגישה למתכון?
אני בטוח שאם תעקבו אחרי המתכון, תקבלו מנה מושלמת שביחד תוכל להראות לאורחים שלכם איך להכין דג ברבוניה ביחד עם אהבה!

אז קדימה, למה אתם מחכים? לכו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כי פילה ברבוניה בתנור זה בהחלט דבר משגע!»

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *