וופל בלגי כשר לפסח: המתכון שלא תירצו לפספס!

וופל בלגי כשר לפסח

כשחושבים על וופלים בלגיים, הגובה, הפריכות והמרקם האוורירי שעושים לנו את החך משתלטים על המחשבות. נזכרים ברצף של פגישות משפחתיות, שבוודאי נערכו סביב מנות פנטסטיות, במיוחד בפסח. ואז עולה השאלה – איך עושים את זה בבית? כאן אצלנו, אנחנו נלמד להכין את הוופלים המדהימים הללו, שמשגעים את האורחים בכל פעם מחדש. עם מרכיבים פשוטים וקלות הכנה, נמלא את הבית בריח של טעמים משגעים שלא תשכחו זמן רב.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנת אנשים: 4-6

הרכיבים הדרושים

  • 2 כוסות קמח תפוחי אדמה (לגרסה ללא גלוטן)
  • ½ כוס קקאו איכותי (למתיקות ולטעמים עמוקים)
  • 1 כוס סוכר חום
  • 4 ביצים
  • 1 כוס חלב קוקוס או חלב שקדים
  • ½ כוס שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית וניל (מכילה ריח קסום)
  • 1 כף אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח

כפי שאתם רואים, יש כאן הכל. אם תרצו לשדרגו לגרסה טבעונית, פשוט החליפו את הביצים במשקה צמחי, כמו "אגוזי קוקוס" או "חמאת תפוח", והשתמשו בחלב צמחי אחר. זה מתכון כל כך גמיש, שמאפשר לכל אחד ליהנות מהממתק הבלגי בלי דאגות.

שלבי ההכנה

  • נחמם את הוופליה לפני השימוש, לפי הוראות היצרן.
  • מכינים קערה גדולה ומניחים בה את קמח תפוחי האדמה, קקאו, סוכר, סודה לשתייה ומלח. מערבבים היטב.
  • בקערה נפרדת, שוטפים את הביצים ומוסיפים את חלב הקוקוס, השמן ותמצית הווניל. טורפים הכל יחד.
  • מוסיפים את התערובת wet לתערובת ה-dry ומערבבים בעדינות עד שנוצרת תערובת אחידה. כדאי להיזהר לא לערבב יותר מדי, כדי שהוופלים לא יצאו כבדים.
  • את התערובת שופכים לתוך הקירות של הוופליה בחלק התחתון וסוגרים את הדלתות.
  • אופים במשך 3-4 דקות, עד שהוופלים הזהובים נראים מושלמים.
  • מתקנים את הוופלים על צלחת שטוחה ומניחים להם להתקרר כמה דקות.
  • מומלץ להגיש עם תוספות כהות כמו שוקולד מותך, דובדבנים או קצפת ביסקוויטים.

אחרי שהכנתם את הוופלים, תתחילו לברר איזה תוספות אתם אוהבים. שימו לב, כשתהפכו את הוופלים, הריח הממכר יתפשט בכל הבית ויסחוף אתכם.

שדרוגים ותוספות אפשריות

הוופל בלגי הקלאסי יכול להתחבר בקלות עם תוספות שונות. מהנסיון שלי, אני ממליץ על תוספות כמו:

  • שוקולד מריר או חלב, נמס במיקרוגל או מעל מצקת רותחת.
  • קצפת מתוקה עם תמצית וניל.
  • פרוסות פרי כמו בננה או תותים.
  • גרנולה או אגוזים קצוצים.
  • סירופ מייפל או סוכר קוקוס.

לכל תוספת יש את קסמה הייחודי שלה, והדבר המדהים הוא שניתן לשחק עם זה עד אינסוף.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הוופלים יום קודם?

כן! ניתן להכין את הוופלים ולהשאירם קרים בטמפ' החדר. אם רוצים להחזיר להם את הקריספיות, פשוט מחממים אותם קצת בטוסטר או בתנור.

איך יודעים שהוופלים מוכנים?

אם הם מתנתקים בקלות מהוופליה וצבעם זהוב-חום, הם מוכנים. אל תדאגו, שימו אותם עוד דקה אחרת.

האם אפשר לאכול את הוופלים בלי תוספות?

בהחלט! הוופלים עצמם נהדרים בפני עצמם. טעימים, טעימים, מעלפים.

מה לעשות אם אין לי וופליה?

אם אין לכם וופליה, ניתן להכין פנקייקים בטעם זהה. פשוט שופכים את התערובת למחבת חמה ובישול שווה.

האם המתכון מתאים לילדים?

כן! הילדים יוכלו לעזור בהכנת הוופלים. זהו מתכון נפלא לאירועים משפחתיים.

מה עושים אם התערובת סמיכה מדי?

אפשר להוסיף מעט חלב קוקוס או מים לתערובת עד שזה יתעורר למרקם הנכון.

האם אפשר להכין את זה בגרסה מתוקה פחות?

בוודאי! ניתן להוריד כמה כפות סוכר מהמתכון או להשתמש בתחליפי סוכר.

האם ניתן קפוא את הוופלים?

כן. קפאו לאחר קירור במקפיא. פשוט הוצאים, מחממים ומקבלים את אותה אווירה.

מתי הכי טוב לאכול את הוופלים?

לאחר שהם מתקררים בינתיים! ככל שהם טריים יותר, כך הם טובים יותר.

עכשיו כאשר הכנתם וופלים בלגיים כשרים לפסח, שתפו את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם, והפתיעו את החברים עם המושלמות הזו. תתכוננו להחמיא על הכישרון שלכם במטבח!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *