חזה עוף בחמאת בוטנים וחלב קוקוס בפשטות ובטעמים!

חזה עוף בחמאת בוטנים וחלב קוקוס: מתכון אגדי!

בעידן שבו אנחנו מחפשים תמיד את המנה המושלמת, הפעם אנחנו מזמינים אתכם לאכול חזה עוף כמו שמעולם לא טעמתם. זהו מתכון שמאז שניסיתי אותו, הגיע לספר המתכונים שלי באופן מיידי. הגעתם למקום הנכון! מנה זו תשאיר אתכם עם טעם מדהים בפה ותחושת "וואו" על הלשון. כל ביס מחזה העוף הזה ובמיוחד עם חמאת הבוטנים המפנקת וחלב הקוקוס, יגרום לכם ללקק את האצבעות!

המנה הזו לא רק שהיא פשוטה ומהירה להכנה, היא גם מציעה שילוב של טעמים ניגודיים שעבדים יחד בצורה מושלמת. חמאת הבוטנים, עם טעמיה העשירים והקצת מלוחים, משדרגת את העוף לממדי על. חלב הקוקוס מוסיף קרמיות ואווריריות, מה שמקנה למנה כולה מראה מעורר תיאבון ולטעם שממכר. נשמע טוב, נכון? בואו נצלול יחד אל תוך הרפתקה קולינרית עם מתכון ממש משוגע!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מותאם ל-4 מנות

הרכיבים הדרושים

כמו בכל מתכון טוב, המרכיבים הם המלך. כאשר אנחנו מדברים על חזה עוף עם חמאת בוטנים וחלב קוקוס, אתם תגלו שאפילו יש בהם חלק בריא, כך שאפשר גם ליהנות וגם לשמור על בריאות. לפניכם כל מה שתצטרכו להכין את המנה המושלמת הזאת:

  • 600 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות
  • 200 מ"ל חלב קוקוס
  • 100 גרם חמאת בוטנים טבעית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף דחוסה של ג'ינג'ר מגורר
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 1 כף שמן קוקוס לטיגון (אם אין, שמן זית או כל שמן אחר יעשו את העבודה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלים ירוקים לקישוט (נענע, כוסברה או בצל ירוק)

שלבי ההכנה

והנה אנחנו בפתיחת הקסם! עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים שלנו, נתחיל להכין את המנה המשגעת הזו בעשרה צעדים פשוטים:

  1. מחממים שמן קוקוס במחבת גדולה על חום בינוני-גבוה.
  2. מוסיפים את קוביות חזה העוף למחבת, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-5-7 דקות עד שהעוף מבושל לחלוטין ומקבל צבע זהוב.
  3. מוסיפים לשום המגורר וג'ינג'ר ומערבבים במשך דקה.
  4. בכניסה השנייה, מוסיפים את חמאת הבוטנים ונתן לה להתמזג עם העוף.
  5. לאחר מכן, מוסיפים את חלב הקוקוס ורוטב הסויה ומערבבים היטב עד שהחמאה נמסה והכל מתערבב.
  6. יוצרים רוטב סמיך ועשיר במשך כמה דקות על חום נמוך.
  7. מבשלים עד שהרוטב מצטמצם מעט ועוטף את קוביות העוף בצורה מושלמת.
  8. מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בעלים הירוקים שבחרתם.
  9. מגישים עם אורז או נודלס ליד, אם זה היה מתכון של סבתא, היינו בוחרים באורז ריחני.
  10. בתיאבון! אתם זוכים בחוויה קולינרית שלא תשכחו.

אם אתם רוצים לשדרג את המנה – מומלץ לשלב ירקות כמו גזר, ברוקולי או פטריות, חשוב לחתוך אותם קטן כדי שיתבשלו במהירות ויכנסו לתוך הרוטב המיוחד הזה.

שדרוגים ותוספות אפשריות

אז אחרי ששמרנו על המנה ככה, יש לכם המון אפשרויות לשדרג אותה:

  • אפשר להחליף את החזה עוף עם טופו, אם אתם צמחוניים או טבעוניים.
  • אם אתם רוצים עושר טעמים, ניתן להוסיף מיץ לימון טרי או רוטב צ'ילי.
  • לנגיעה מתוקה, מוסיפים מעט דבש או סירופ מסוכר.

שאלות ותשובות

מה לעשות אם אין לי חמאת בוטנים?

אם אין לכם חמאת בוטנים, ייתכן ותרצו לנסות עם חמאת שקדים או אפילו טחינה. זה ייתן טעם ומרקם אחרים אך עדין יהיה קולינרי נעדר חידושי טעמים.

האם ניתן להחליף את החלב קוקוס?

בוודאי! ניתן להשתמש בחלב שקדים או חלב סויה, אך שימו לב שהטעם יהפוך שונה מעט. חלב קוקוס נותן עושר מדהים!

איך אני יודע מתי העוף מבושל?

העוף צריך להיות מוכן כשצבעו לא ורדרד יותר. אפשר גם לחתוך חתיכה ולהרגיש אם היא מבושלת לחלוטין.

האם המנה הזו מתאימה לילדים?

בהחלט! מתכון זה מספיק מתון ובשילוב עם אורז היא תהיה מנה מומלצת לכל המשפחה. הוסיפו עוד ירקות לארוחה כדי להפוך אותה בריאה ומגוונת.

אפשר להכין את זה מראש?

בהחלט! אתם יכולים לבשל את העוף ולהכין את הרוטב מראש, ולחמם הכל לפני ההגשה.

מה אם אני אוהב את זה חריף?

לגרסה החריפה, הוסיפו רוטב סרירצ'ה או פלפל חריף קצוץ לקראת סוף הבישול ותקבלו המון טעמים!

האם ניתן לקפוא את המנה?

כן, תוכלו לקפוא את העוף עם הרוטב, אך מומלץ לא לקפא אורז יחד עם זה. ההקפאה עשויה לפגום במרקם.

איך לחמם את המנה לאחר קיפוס?

אפשר לחמם על חום נמוך בסיר או במיקרוגל. לוודאו שהמנה מגיעה לחום פנימי של 75 מעלות צלזיוס.

מה המנה מתאימה לצידה?

המנה מתאימה עם אורז, נודלס, או סלט ירוק רענן. גם פיתה חמה יכולה להיות תוספת מעניינת ומיוחדת.

האם המנה בריאה?

המנה מציעה שילוב של חלבון, שומנים בריאים וסיבים תזונתיים מהירקות. היא מצוינת כתוספת לתפריט בריא ומאוזן.

ולסיום, פרגון הוא חשוב בחיים. שתפו את המתכון הזה עם חברים וכך תשתפו אהבה רבה לאוכל! מי לא רוצה לנסות את המנה המדהימה והממכרת הזו? שתפו, הפיצו ואהבו! בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *