חצילים קטנים בתנור – המתכון שיעשה לכם את השבת!

"`html

חצילים קטנים בתנור

סביר להניח שכל אחד מאיתנו מזוהה עם מאכלים שמכעיסים אותנו וטוענים לכתר המושלם. ובכן, אם יש למישהו ספק, אני מזמין אתכם לגלות את החוויה הלוהטת של חצילים קטנים בתנור! כל ביס הופך למסע לגוונים חדשים של טעם, הם פשוט מדהימים. כשהחצילים מנשקים את התנור, הוא הופך אותם לנימוחים ובעיקר, ללהיט! זה הזמן להוציא את המגבות כי אתם תצטרכו ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון: 40 דקות

  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

החצילים הקטנים יהיו כוכבי השואו כאן, אבל נניח את כל המרכיבים הקטנים שבעצם יוצרים את המופע הזה.

  • 8 חצילים קטנים (חצילי מהגרים, אתם יודעים?)
  • 50 מ"ל שמן זית איכותי
  • 2 שיניים שום קצוצות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית טחון פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/4 כפית קימל (למי שאוהב את הדינמיקה)
  • מיץ מלימון אחד (או לפי הטעם)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט

ובכן, אם אתם מחפשים גרסה טבעונית – פשוט תדלגו על הכמון, למרות שאני ממש מדבר על הסוד הקטן הזה שיכול להוסיף לעונג!

שלבי ההכנה

אז כמו בתוכנית ריאליטי ידועה, בואו נתמקד בהכנה שתהפוך את החצילים שלנו למדהימים.

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. חותכים את החצילים לחצאים לאורכם.
  3. מוציאים את הליבה בעזרת כפית – זה כמו לייצר מעין כורסה לחומרים שלנו.
  4. בקערה, מערבבים את שמן הזית עם השום, המלח, הפפריקה, הכמון והקימל.
  5. משרים את חצילי החצילים בתערובת למשך 10 דקות, כדי שיספגו את כל הטעמים.
  6. מסדרים את החצילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. שמים את התערובת על החצילים, ומעט סוחטים מעליהם מיץ לימון.
  8. אופים את החצילים במשך 25 דקות או עד שהרצועות מזהיבות ונימוחות.
  9. מוציאים מהתנור ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
  10. מגישים חם חם!

תמיד יש מקום לשדרוגים! אם אתם מחפשים להעלות את רמת הטעם, אפשר להוסיף קליפת לימון מגוררת מעל. או אולי לפזר אגוזי פקאנים קצוצים לקראת הסוף שיעניקו את הפריכות המדהימה הזו!

שאלות ותשובות

איך לשמור על החצילים אחרי הבישול?

יש לאחסן את החצילים בכלי אטום במקרר. הם שומרים על טריותם למשך יומיים. אם תאמרו לי כיצד נשאר משהו למשך יומיים, אני אשמח לשמוע!

האם ניתן להכין את המתכון ללא שמן?

מהנסיון שלי, שמן בהחלט מוסיף לעושר הטעמים, אבל ניתן לנסות עם מרסס מים אם אתם מחפשים גרסה דל פחמימות.

איך אפשר להוסיף עוד טעמים לחצילים?

ישנם אין ספור תוספות! אתם יכולים לשים בספר טעמים שונים כמו שמן שומשום טחון, או להוסיף כמה פרוסות ירק צבעוניות. אפשר גם לשים ממרח טחינה על הצלחת לפני שמניחים את החצילים.

מה הזמן המומלץ להכנה מראש?

החצילים מתאימים לאחסון קדימה, ותכנון מראש עומד על מהיום היחיד זה טעים ביותר כדי לשמור על טריותם.

האם זה מתכון שמתאים לילדים?

אני כבר רואה את המושג "חצילים" משותף בכל בית! המנה מתאימה לכל גיל, ומומלץ לשלב את החצילים עם פסטה או אורז אם הילדים קצת מתנגדים.

איך כדאי להגיש את החצילים?

בהגשה עם פיתות או לחם חם, החצילים יכולים להיות נוהל הצילומים שלכם: כל אחד לוקח וכשהם חמים – זה מושלם!

מה לגבי המתקינים למנות ללא גלוטן?

ברור! לא תהיה בעיה. פשוט וודאו ששאר החומרים כשרים, והכל מסודר.

למה חצילים? מה היו היתרונות הבריאותיים שלהם?

חצילים עתירי סיבים, ממקורות מצוינים של נוגדי חמצון, יכולים להעמיק את המודעות הבריאותית שלך. ובשילוב עם חזה עוף אפוי, זה ממש מרהיב!

איזה תוספות נוספות אתם ממליצים על צד המנה?

סלט עגבניות טרי, טחינה או רוטב יוגורט עם עירית מהרג הבריאות נותנים את האיזון המושלם ומוסיפים את האומנים.

איך לצלם את החצילים כך שיהיו מדהימים?

אור, אור, שוב אור! כשאתם מצלמים, שימו לב לזווית ולתאורה הטבעית. ככה תעשו את החצילים שלכם לחיים!

אני מבקש מכם – תשתפו את המתכון הזה! תנו לשעועית לדבר למכרים שלכם, כי כל כך מחכה לוגת יומך הבא. זה יהיה אגדי!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *