חציל בתנור עם שום: המתכון שישנה הכל!

חציל בתנור עם שום – מתכון מדהים בסגנון ים-תיכוני

כשהשמש מתחילה לשקוע והראש שלנו כבר עב ממתוקים וכל מיני פחמימות, יש בנו רצון עז להרפתקאות קלות יותר: מתכוני ירקות שמגיעים עם טוויסט. חציל בתנור עם שום הוא הקסם שכולנו צריכים במטבח. הוא משגע את החושים, מתמזג עם התבלינים והעשבים ומספק לנו את השילוב המושלם בין בריאות ליופי, טעמים שממכרים את החיך בכל ביס. מתכון זה פשוט, קל להכנה, ובעיקר – אגדי! כלbite בגזרה זו עוטף אותנו בבת אחת באנרגיה ובאהבה. בואו ניגש לעניין!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קל | מנות: 4

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן צלייה: 20 דקות
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת כשיש לנו החלטה נחרצת לאכול חציל בתנור, אנחנו צריכים לעבור על רכיבי המתכון. דעו לכם, כל מה שצריך כדי להכין את החציל המהמם הזה הוא לרוב במטבח שלכם. ברשותכם, נציג בפניכם את כל המרכיבים המדרכים אותנו לעבר הצלחה מתוקה ומושלמת.

  • 2 חצילים בינוניים, חותכים לחצי לאורך
  • 5 שיני שום, כתושות או קצוצות דק
  • 1/4 כוס שמן זית, הכי טוב שיש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה, או כל ירק שתרצו לשדרוג
  • שקית חמאה (אופציונלי), אם אתם אוהבים כמו שסבתא הייתה עושה

אם חושבים על גרסה טבעונית, אפשר להחליף את החמאה בשמן זית נוסף. למי שעוקב אחרי דיאטה, דעו שיהיה גם טעים עם פחות שמן!

שלבי ההכנה

כעת כשהרכיבים בידינו, ניגש לתהליך ההכנה של החציל בתנור. טיפים חשובים נמצאים כאן לכל אחד מכם, רק לכו בעקבותיהם כמו חוקר בשטח!

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מסדרים את החצילים המפולסים בתבנית אפייה, עם צד החתך כלפי מעלה.
  3. מערבבים את השום הכתוש עם שמן הזית,ומוסיפים מלח ופלפל.
  4. מניחים כף מהתערובת על כל חצי חציל ומפזרים באופן אחיד.
  5. אם תרצו, הוסיפו מעט חמאה אופטימלית מעל.
  6. אופים בתנור במשך 20 דקות או עד שהחצילים מתרככים וזהובים.
  7. לאחר שהחצילים מוכנים, הסירו מהתנור ופזרו את הפטרוזיליה הקצוצה מעל.
  8. החציל מוכן – זה הזמן ללקק את האצבעות!

לפני שנמשיך לתוספות, משהו שתמיד מקנה פן מעניין למתכון: חצילים אפשר לגוון על ידי הוספת תבלינים שונים כמו כמון, פפריקה או נענע. זה כמו מסיבה של טעמים על הפה שלכם. יאמממ!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו שהפכתם למומחים בחצילים בתנור, יש לכם הזדמנות לשדרג את המנה הזו! ישנן דרכים רבות להוסיף טעמים חדשים ולאמץ יצירתיות שיתפסו כל לב ומוקסמים.

  • הוסיפו עלי מנטה קצוצים לטעם מרענן ונופך ייחודי.
  • שימו מעל מעט גבינת פטה מפוררת – איזה חיבור מדהים של טעמים!
  • תוספת של דובדבני אדמה או אגסים יכולה להפתיע ולהרים את המנה לגבהים חדשים.
  • במקום פטרוזיליה, תוכלו להשתמש בשמיר או בכוסברה – זה ממש קיץ בצלחת שלכם!

ואיזה כיף זה לשתף לפעמים חוויות עם המתכון או סיפור מתוך החיים? כשאני זוכרת את הפעם ששמרתי על משטר בריאותי, חברים שלי התרשמו מהמנה הזו. כולם הקשיבו לסיפור טעים, כי אוכל זה לא רק טעים, אלא גם מחבר ושמח מאוד!

שאלות ותשובות

למה החציל שלי יוצא מר?
כדי להימנע מהמרירות של החציל, מומלץ להספיג את התיבת מלח לפני הבישול למשך 30 דקות.

אפשר להכין את זה על גריל?
כמובן! פשוט הפכו את החצילים על גריל עם מעט שמן ובואו ליהנות מטעם מעושן.

מה עושים עם חצילים שלא הצליחו להתרכך?
אם החצילים לא מגיעים לתוצאה הרצויה, אפשר להחזיר אותם לתנור עוד טיפה, או פשוט בפעם הבאה להפחית טמפרטורה ולאפות אותו יותר לאט.

האם ניתן להקפיא חצילים מבושלים?
חצילים מבושלים בהחלט ניתן להקפיא, הם שומרים על טעמם ואיכותם!

האם זה מתאים לילדים?
מאוד! חצילים בתנור הם מנה מאוד מזינה ומלאה בטעמים, רק זכרו לקצוץ את השום דק!

איך ניתן לדעת אם החצילים מוכנים?
אם אתם יכולים לדחוף מזלג בבשר החציל בקלות – הם מוכנים!

מה אני עושה אם אין לי תבלינים?
אם אין לכם תבלינים, אפשר להשאיר את המנה פשוטה ומתוקה, אבל בהחלט כדאי לנסות להוסיף טעמים נוספים כשיש לכם הזדמנות!

האם אפשר להשתמש בחצילים קפואים?
לגמרי! גם חצילים קפואים יכולים להיות מצוינים למנה הזו; רק זכרו להפשיר קודם!

האם זה סלט?
זה לא בדיוק סלט, אבל ניתן לשדרגו לסלט יחד עם חומץ בלסמי ומעט גבינת פטה!

ועכשיו הגיע הזמן לשתף את המתכון המהמם הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! תיהנו ואנחנו תמיד כאן, על מנת לנסות עוד מתכונים מדהימים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *