חציל מטוגן בטמפורה – מתכון קל וטעים במיוחד

חציל מטוגן בטמפורה: מנה שמתמכרים אליה

פעם, כשחשבנו על חצילים, התמונות שעלו במוחנו היו של סלטים ירוקים משעמים או של מוקפצים רגילים, אבל אז הגיע המתכון המדהים הזה – חציל מטוגן בטמפורה! התהליך המופלא הזה יגרום לכל אחד מכם לשנות את דעתו על החציל. כאשר אתם לוקחים חציל רך ונימוח ומצפים אותו בבלילת טמפורה קלה ומסקרנת, התוצאה היא מנה פשוט משגעת, שתגרום לכם לחזור עליה שוב ושוב. ממש ממכרת. אז תכינו את עצמכם, כי כאן מתחיל תהליך ההתמכרות לטעמים! באחריות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את החציל המטוגן בטמפורה המושלם, הנה רשימת הרכיבים שצריך:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 1 כוס קמח (אפשר להשתמש בקמח טפיוקה לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס מים קרים מאוד
  • 1 ביצה (או 2 אלבומים אם מעדיפים) (לגרסה טבעונית ניתן להשתמש באבקת חומוס)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית שטוחה של סודה לשתייה
  • שמן לניקוי טיגון
  • לימון להגשה

חצילים הם ירקות עשירים בנוגדי חמצון ובריאים מאוד. הם מכילים פלבונואידים שיכולים לשפר את בריאות הלב. אז לא רק שהמנה הזאת מעלפת, היא גם בריאה! אז כמה שהיא תיהיה טעימה, היא גם מוגשת על המפית הבריאה!

שלבי ההכנה

בואו נתמקד בשלבים של הכנת החציל בטמפורה:

  1. חתכו את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
  2. מניחים את פרוסות החציל בתוך קערה עם מים ומעט מלח, למשך 15 דקות כדי להוציא את המרירות.
  3. סננו את החצילים היטב וייבשו בעזרת מג towel.
  4. בקערה נפרדת, הוסיפו את הקמח, הסודה לשתייה, המלח והמים הקרים וערבבו לתערובת חלקה.
  5. אם אתם רוצים להשתמש בביצה – הוסיפו אותה לתערובת וערבבו היטב.
  6. חממים שמן במחבת עמוקה על חום בינוני גבוה.
  7. טובלים כל פרוסת חציל בבלילת הטמפורה ומניחים בזהירות בשמן החם.
  8. מטגנים כ-3-4 דקות עד שהם מקבלים צבע זהוב ויפה.
  9. מוציאים את פרוסות החציל והניחו על נייר סופג כדי לספוג את השמן המיותר.
  10. מעוניינים להוסיף טאצ' לעניין? תרססו מעט מיץ לימון מעל לפני ההגשה.

תוספות או שדרוגים

נותנים תחושה שאתם נוגעים במושלם, אבל תמיד אפשר להוסיף עוד גווני טעם! בדיוק כאן יש לכם הזדמנות לשדרג את המנה. תחשבו על:

  • תיבול בתבלינים כמו כמון או פפריקה.
  • הוספת עשבי תיבול כמו פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.
  • להכין רוטב טחינה/יוגורט להגשה בצד.
  • להכין סלט רענן של ירקות על מנת להשוות טעמים.

דברים שחשוב לדעת לפני שמתחילים

לגירסה טבעונית, לא לשכוח את אבקת החומוס במקום הביצה. גם אם אתם משתמשים בקמח טפיוקה, התוצאה תהיה מושלמת!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את המנה מראש?
כן, אפשר להכין את החצילים מטוגנים ולטגן אותם לפני ההגשה. שמרו אותם מכוסים בנייר סופג כדי לשמור על הטעם.

מה אפשר להגיש בצד?
אפשר להגיש עם סלט ירקות רענן, רוטב טחינה או אפילו עם פיתה חמה.

כמה זמן ניתן לשמור את המנה?
אפשר לשמור את החצילים המטוגנים במקרר עד יומיים, אבל כדאי לחמם אותם לפני ההגשה.

האם מתכון זה יכול להתאים למסיבות?
בהחלט! חצילים מטוגנים בטמפורה הם מנת פתיחה מצוינת לכל מסיבה, והם בטוח יגנבו את ההצגה.

מה היתרון של השימוש בטמפורה?
הבלילה הזו יוצרת שכבת קריספיות מדהימה שהופכת כל ירק שעוטפים אותה לטעים הרבה יותר. כל ביס הוא נעים וממכר!

יש לעדכן אותי בנוגע לחומרים!
לא שוכחים להשתמש במים קרים לבלילת הטמפורה, זה מה שיבטיח את התוצאה האוורירית.

האם אפשר להשתמש בירקות אחרים?
בוודאי! אפשר לנסות עם קישואים, גזר או אפילו בצל. זה תמיד יוצא טעים!

איזה שמן הכי טוב לטיגון?
שמן קנולה או שמן חמניות מצוינים לטיגון, הם מספקים חום אחיד וטעם ניטרלי.

האם מתכון זה יכול להיות בריא יותר?
אפשר לשדרגו על ידי טיגון באוויר חם (Air Fryer) במקום טיגון בשמן.

איך אני יודע מתי השמן חם מספיק?
שימו חתיכת לחם בשמן – אם החלה מתנפחת וזמן קצר מקבלת צבע זהוב, השמן מוכן!

אז לאחר כל התובנות וההסברים על המתכון המדהים הזה, כדאי לקחת את החצילים ולצאת למסע טעמים שלא תשכחו! אל תשכחו לשתף את המנה המושלמת הזו ברשתות החברתיות ובין חברים, והזמן שלכם על המנה יהיה מושלם! כשתטעמו, תבינו בדיוק על מה דיברנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *