חצ'פורי בטאבון: מעדן גאורגי במלוא הדרו
אם יש משהו שיכול להפתיע אותנו בכל נגיסת אוכל, זה בהחלט החצ'פורי! מדובר בעשייה קלאסית של הדליק טעמים העושה עלייה מארץ גיאורגיה, ובקלות יכול להפוך למנה השלטת בכל אירוח. ליצר חצ'פורי מושלם זו אומנות, ממש כמו בצק שמרים בטרם שמו לתוך הטאבון. ובשיחה עם החברים, כאשר ישנו ריח של חצ'פורי הטרי מתפשט באוויר, אנחנו רק רוצים שימשיך לנשום ולעשות עבודה מצוינת! מוכנים לשלב הבא?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן התפחה: 1 שעה
- זמן אפייה: 10-15 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
לפני שניכנס למעמקי ההכנה, כדאי שנכיר את אותם המרכיבים שיהפכו את החצ'פורי שלכם למשהו מדהים. תוסיפו לכל זה שיר גאורגי מתנגן ברקע ותמונת הנוף כל כך תתממש בחלום של כולנו!
- 500 גרם קמח חיטה (רצוי סוג 1)
- 250 מ"ל מים פושרים
- 10 גרם מלח
- 7 גרם שמרים יבשים
- 30 מ"ל שמן זית
- 250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 200 גרם גבינת פטה מפוררת
- 1 ביצה
- עלים ירוקים לקישוט (אם רוצים)
מומלץ להשתמש באביזרי עזר כמו מיקסר או בלנדר על מנת להקל עליכם את התהליכים, ובייחוד כשמדובר בלישה.
אפשרויות חלופיות
אם אתם צמחוניים או טבעוניים, אפשר להתנסות בגבינות ממקורות צמחיים שיכולות לייצר טעמים מעניינים. גבינת קשיו או גבינת סויה יכולה בהחלט להיות תחליף נהדר!
שלבי ההכנה
ועכשיו, לשיאנות המתח: מצאנו את הזמן המתאים ועכשיו נגיעה לשלב המעשי! יש כאן שלבים פשוטים אך ששואבים אתכם לעולם חדש; בלב ההכנה, תשוררו גם מעט מסטנדרט השפחה שלכם!
- בקערה גדולה, נערבבו קמח, מלח ושמרים.
- הוסיפו את המים הפושרים ולושו היטב במשך 10 דקות עד שהבצק חלק ואוורירי.
- כשהבצק מתאחד, הוסיפו את שמן הזית ולושו עוד 5 דקות נוספות.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח במקום חם במשך שעה.
- כשהבצק תפח, מחלקים אותו ל-4-6 כדורים.
- על משטח מקומח, רדדו כל כדור לבצק בצורת אליפסה בעובי של כ-1.5 ס"מ.
- הניחו במרכז את גבינת המוצרלה וגבינת הפטה, וסגרו את הבצק כך שהגבינות יהיו סגורות בפנים.
- מעבירים את החצ'פורי לתבנית אפייה ומחממים את הטאבון או התנור ל-220 מעלות.
- מאפים את החצ'פורי במשך 10-15 דקות עד שהוא מתזהב.
- כשהחצ'פורי יוצא מהתנור, שברו ביצה על כל חצ'פורי וראו כיצד היא נשברת ומעלה חוויה משגעת!
- הגישו מיד עם עלים ירוקים בצד.
תוספות או שדרוגים אפשריים
החצ'פורי שלכם יכול להקבל טעמים שונים עם תוספות פשוטות! למשל, הוספת סופלה בשרי, כמו טחון או בשר חזיר, או אפשרות לצאת לקצוות פיקנטיים עם פלפל חריף! ישנם גם תוספות כמו ירקות אפויים כמו קישואים וארטישוק שיכולים לקבל אופי חדש ויהפכו את המנה למלאה ומגוון.
שאלות ותשובות
מה אם אין לי טאבון?
באמצע הדרך, תנו לתנור שלכם לעשות את העבודה! טאבון נותן קטגוריה אחרת לאפייה, אך תנור גם מבצע את העבודה היטב. פשוט השקיעו בלחמם אותו היטב לפני האפייה.
מתי כדאי לאכול חצ'פורי?
חצ'פורי בעיקר פופולרי בארוחות בוקר ובינארטיות של חגים. הוא פשוט מדהים בכל שעה!
האם אפשר להכין את הבצק מראש?
בהחלט. אפשר להכין את הבצק ולהניח במקרר למשך עד 24 שעות. כדאי להוציאו כשעה לפני הכנת החצ'פורי.
כמה זמן ניתן לאחסן חצ'פורי?
החצ'פורי נשאר טעים למשך יומיים-שלושה במקרר. לשם כך, יש לשמור אותו באריזת ניילון.
מה אפשר להגיש לצד החצ'פורי?
סלט מרענן, יוגורט טבעי או אפילו בירה מלאכה יכולים להוות מלווה מצוין לחצ'פורי שלכם.
האם ניתן להפוך את המתכון לבריא יותר?
אפשר להשתמש בקמח מלא או לקמח דל פחמימות, כך העבודה בריאה יותר.
האם ניתן להכין חצ'פורי ללא גבינות?
כמובן! אפשר לשחק עם תחליפים כמו טופו או גבינת קונטרול.
איך יודעים שהחצ'פורי מוכנים?
אם החצ'פורי מתזהב ומהחלקים הפנימיים עולים אלו את הרוח, סימן שמתקרמים היטב!
מה היא האפשרות הכי נפוצה למילוי?
המילוי המסורתי ביותר הוא גבינת עיזים וגבינתי, אך כמובן שהשאלה כאן היא באיזו גבינה תבחרו!
האם אפשר להקפיא חצ'פורי?
בהחלט! הוא פשוט מצוין כשמניחים אותו להפשיר לאט במקרר ורק מאפיינים אותו בטאבון או בתנור.
אם הסיפור הזה עשה לכם חשק, אל תהססו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ולגרום להם לנסות את המנה המדהימה הזאת. החצ'פורי בטאבון מחכה לכם, ואין טוב יותר מאדיבות של לקיחת סוף שבוע בהרפתקאות של ניחוחות, טעמים וחוויות חדשות. חצ'פורי, אהבה גדולה!