טופו בזיליקום מתכון שיעשה לכם חיים קלים וטעימים

הטופו בבזיליקום שנמס בפה – מתכון אגדי!

כשמחשבים על ארוחות קלות בשבוע, הטופו בהחלט יכול לקחת את הבמה המרכזית. מדובר במרכיב מדהים, שמשתלב נהדר עם טעמים של בזיליקום טרי, ולא, לא מדובר בקסם – אלא בטעמים שמעסיקים את החיך בצורה מושלמת. אם חשבתם על מנה בריאה, משגעת וממכרת שאפשר להכין תוך פחות משעה, הגעתם למקום הנכון. אז הגיע הזמן לגלות את המתכון המושלם לטופו בבזיליקום!

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק?

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4 אנשים

הרכיבים הדרושים

המנה הזו עשויה כוללת מרכיבים קלאסיים ופשוטים, כך שהשקת כף שלכם לא תהווה מכשול:

  • 400 גרם טופו ביו קשה
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 3 שיני שום מרוסקות
  • 1 – 2 כפות סויה
  • 1 כוס בזיליקום טרי קצוץ
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • לימון סחוט מ-1/2 לימון
  • 1 קמצוץ צ'ילי חריף (אופציונלי)
  • מנגו או אבוקדו חטיפים (אופציונלי, כתוספת)

מרכיבים חלופיים

כמובן, ניתן לשדרג את המתכון הזה בקלות! אפשר להשתמש בטופו רך אם אתם מעדיפים טעם פחות חזק. אם אתם טבעונים, אז כאן חדשות טובות: המנה היא טבעונית באופן טבעי, וכל מה שצריך לעשות הוא לא להשתמש בחומרים שאינם מתאימים.

שלבי ההכנה

השיטה כאן היא פשוטה ונוחה, מתאים לכל אחד ואחת:

  1. מייבשים את הטופו במגבת נייר כדי לשחרר עודפי מים.
  2. חותכים את הטופו לקוביות בגובה של 2 ס"מ.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
  4. מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים עד שהן משתזפות מכל צדדיהן (כ-10 דקות).
  5. מוסיפים את השום המרוסק ומבשלים במשך 2 דקות נוספות.
  6. עכשיו הגיע הרגע להוסיף את הסויה, המלח, הפלפל והחצי לימון הסחוט, מערבבים היטב.
  7. מוסיפים את הבזיליקום הקצוץ ומערבבים שוב למשך דקה נוספת על חום נמוך.
  8. אם תרצו לערבב עוד טעמים, הוסיפו את הצ'ילי החריף.
  9. מעבירים לצלחת הגשה ומוסיפים קיץ של מנגו או אבוקדו – והפלא בתיאבון!

תוספות ושדרוגים אפשריים

ומה אם אנחנו רוצים להוסיף משהו קצת יותר מפרט? אפשר לגוון:

  • תוספת של ירקות קצוצים כמו גזר, קישוא או Capsicum – יוסיפו צבע וטעם.
  • אפשר גם לשדרג את הסויה עם רוטב חיים שיספק טעם ייחודי יותר.
  • מתכון ממכר נוסף הוא להגיש עם אורז מהביל או נודלס – השילוב המושלם!
  • מומלץ גם טחינה מעל המנה; היא תוסיף נגיעה מדהימה.

ברור, שתמיד תוכלו לנסות להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם האישי שלכם – מדובר כאן במנה חופשית מאוד!

שאלות ותשובות

איך ניתן לשמר טופו אחרי הבישול?
מומלץ לשמור את הטופו במקרר בכלי סגור. הוא יכול להחזיק מעמד עד 3-4 ימים. כמו תמיד, כדאי לבדוק את האריזה אם יש תאריך תפוגה.

האם אפשר לשים לטופו טעמים נוספים?
בהחלט! טופו סופג טעמים מעולה, כך שאתם יכולים להוסיף רוטב חלילי, או שומשום מרוסק.

מה ההבדל בין טופו קשה לרך?
טופו קשה מצוין טיגון ואפייה, בעוד טופו רך הוא אידיאלי למרקים או ממרחים.

איך אפשר להפוך את המתכון הזה לעשיר יותר בבריאות?
אפשר להוסיף יותר ירקות יבשים או לבשל עם מים בלבד ולא עם שמן, מה שעושה אותו דל קלוריות.

האם זה מתאים לילדים?
כמובן! טופו הוא מקור מצוין לחלבון שמתאים לכל הגילאים, והוסיף תוספות כגון אורז או רטבים קלים יהפוך את המנה לטעימה ומזינה.

אפשר להשתמש בטופו רגיל ולא ביו?
בהחלט! טופו רגיל יהיה טעים גם הוא.

כיצד מתכונן טופו בבישול?
כדי לשים טופו בבישול, יש להניח אותו במים רותחים ולהשאיר למשך 5 דקות להחדרת טעמים.

כיצד ניתן למחזר שאריות מהמנה?
חשוב לאחסן במקרר – ואפשר להוסיף לסלט או למרק למחרת!

מה הטעם של טופו בבישול?
טופו בפני עצמו הוא די ניטרלי, כך שכשהוא מבושל עם בזיליקום ושום, הוא נהדר לאוזן ולחיך.

איך נוכל לשדרג את המנה לזמן רחוק?
תמיד טוב להוסיף עוד קוביות טופו או תוספות נוספות. כמו מנגו, שעשוי להיות מתוק ולכן ליצור טעמים מדהימים!

אם אהבתם את המתכון המדהים הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים וליהנות מהמתקהל הנפלא! לכל אחד יש את הטעמים וכולם יכולים לגעת בו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *