טעימה משגעת: פיקניה במחבת שמרשים את כולם

מנת הפיקניה המושלמת במחבת

אנחנו עומדים להיכנס לממלכה הקסומה של המטבח, שם נפגוש מנה כל כך משגעת שהיא תגרום לכם ללקק את הצלחת. מדובר בפיקניה במחבת, מנה שהייתה יכולה להיות על שולחן האוכל של סבתא, אבל עם טוויסט מודרני. ככל שתכינו אותה יותר פעמים, תלמדו לאהוב את התחושה של ההצלחה – והטעמים, oh, הטעמים! אז תשכחו מכל המתכונים המוכרים, כי אנחנו הולכים ליצור משהו אגדי, נימוח, ומעלף. אם אתם אוהבים בשר מדרום אמריקה, אתם בדרך הנכונה לניצחון בוכט או של טעמים שיתמוססו בפה.

זמן ההכנה והקישוט הנוסף

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את המנה המדהימה הזו, אנחנו צריכים לשלב מספר מרכיבים שיביאו לפעולה את כל החושים שלנו. קחו בחשבון שהרכיבים צריכים להיות איכותיים, כי אחרת תוכלו לגלות שהפיקניה לא ממש נמסה בפה כמו שציפיתם.

  • 800 גרם פיקניה (חלק בשר באיכות גבוהה)
  • 4 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום כתושות
  • חצי כפית מלח גס
  • חצי כפית כמון טחון
  • חצי כפית כורכום
  • כפית פפריקה מתוקה
  • מיץ מלימון אחד
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים, אפשר להתחיל במלאכת הקסם:

  1. חתכו את הפיקניה לסטייקים בעובי של 2.5 ס"מ, כדי שהבשר יתמזג בצורה מושלמת עם התבלינים.
  2. פשיטו את השום והכינו את התבלינים שכוללים מלח, כמון, כורכום ופפריקה.
  3. מערבבים את כל התבלינים עם שמן הזית ומיץ הלימון בקערה.
  4. עטפו את הסטייקים בתערובת התבלינים, ונתנו להם לשבת לפחות 10 דקות כדי להרגיש את הטעמים.
  5. מחממים מחבת ברזל או מחבת אנטי-דבק על להבה גבוהה.
  6. מוסיפים את הסטייקים למחבת ברגע שהשמן מתחיל לחלוט.
  7. מטגנים את הסטייקים מכל צד במשך 4-5 דקות, עד שהם רוטטים בחופשיות.
  8. העברנו את הסטייקים לצלחת, לקשט בפטרוזיליה קצוצה.
  9. הגישו עם סלט ירוק מרענן או פירה תפו”א לקריצה מושלמת.

אפשרויות לשדרוגים ותוספות

אם אתם רוצים לשדרג את המנה המדהימה הזו, קחו בחשבון את האפשרויות הבאות:

  • נגדיל את עומק הטעמים – הוסיפו לשום גם שורש ג'ינג'ר קצוץ.
  • לגרסה חריפה – הוסיפו פרוסות של צ'ילי סמוק או פלפל חריף לתערובת התיבול.
  • לבריאות חסרת גבולות – החליפו את השמן זית בשמן קוקוס, שהוא בריא יותר ונותן טעם אגדי.
  • להפתעה בשולחן – נסו להוסיף לרוטב רוטב צ'ילי מתוק כדי להכניס מתיקות למנה.
  • לגרסה טבעונית – החליפו את הבשר בתחליף בשר עשוי טופו או שעועית שחורה, והכינו את אותם התבלינים.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בבשר אחר במקום פיקניה?
בהחלט! אפשר לנסות שיפודי עוף, צלעות גולש או מסיבת בשר בקר לתוצאה נהדרת. זה מגניב ומומלץ להשתעשע עם מרכיבים שונים.

האם יש אפשרות להכין את המנה מראש?
לגמרי! ניתן להתכונן מראש ולמשרה את הבשר בתערובת התיבול 24 שעות מראש במקרר. זה נותן לבשר את ההזדמנות לספוג את כל הטעמים.

איך אני יודע אם הבשר התבשל כראוי?
אם הבשר בעל גוון חום יפה מבחוץ ונשאר רוטט מבפנים, סימן שהבאתם את העונג ליותר גבוה.

מה עושות שאריות פיקניה?
אין דבר כזה שאריות! אבל אם יש, הם מושלמים לסנדוויצ'ים לארוחת צהריים הבאה שלכם. קצת לחם טרי, רוטב סויה ורצועות פיקניה יוצרות מנת רעננה שממש ממכרת.

האם אפשר להקפיא את הבשר המבושל?
כמובן! המנה תישאר טובה גם בהקפאה, וכשרק תוציאו אותה להפשיר, תקבלו את התחושה שהכנתם אותה באותו היום.

איך סוחטים לימון בלי להפסיד את המיץ?
לסוחטים בעדינות את הלימון ונותנים לו לרחוץ קצת מרחוק, או להניח אותו במים חמים כמה דקות.

האם אפשר לאכול את המנה עם רוטב?
מאוד מומלץ! רוטב איולי, צ'ילי או אפילו רוטב שום יכול להרים את המנה נפלא.

איזה סוג של סלט יתאים לפיקניה?
סלט ירוק עם רוטב בוסמית או סלט קיץ עם עגבנייה, מלפפון ובצל צלוי משלימים את טעם הבשר בצורה מושלמת.

איך אוכל לדעת מהי איכות הפיקניה?
שימו לב שהפיקה איכותית, עם גוון אדום חי, שומן למעלה וטחונים לא קשים.

מה כדאי לעשות אם אין לי מחבת ברזל?
עבדו עם מחבת אנטי-דבק באותה הדרך, וההצלחה בדרך כלל תגיע בכל מקרה.

הפיקניה המהממת והשלאכה שנוצרת מהמינוח שתשקלו ללקק את האצבעות והטעמים הממכרים – טעם שאין לו תחליף. אחרי שתכינו אותה, טפלו את המנה לחברים שלכם שיוותרו פעורי פה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כדי שגם אחרים ייהנו מהטעים הכי טובים שיש!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *