יין חם עם תפוחים – המתכון שישנה את הערב שלכם

"`html

יין חם עם תפוחים – מתכון אגדי לחורף

יש משהו במגע בין יין חם לתפוחים שכולם פשוט אוהבים. מדובר במשקה שהופך כל ערב חורפי למושלם, כזה שמחמם אותנו מבפנים ומפיץ סביבנו אווירה של חמימות ורוגע. לאחר יום ארוך בעבודה או סתם כשקר בחוץ, השילוב המושלם הזה מיד מעלה חיוך על הפנים וגורם לנו להרגיש בבית. אבל רגע, האם אתם מכירים את המתכון המדהים הזה שהופך את היין החם שלנו למושחת במיוחד עם נגיעות של תבלינים? אם לא, אתם במקום הנכון. את המתכון הזה אנחנו הולכים לחשוף בפניכם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

אז כדי להכין את היין החם המושלם עם תפוחים, נזדקק לרכיבים הבאים:

  • 1 בקבוק יין אדום (בזן כמו קابرנה סוביניון או שiraz)
  • 2-3 תפוחים, חתוכים לקוביות
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 4 מקלות קינמון
  • 5-6 ציפורן שלמה
  • 1 כוכב אניס (לא חובה אבל מוסיף טעם משגע)
  • 1 כוס מיץ תפוזים טרי
  • מים, לפי הצורך
  • לקישוט: פרוסות תפוח וסטיק קינמון

אפשרויות חלופיות? בהחלט! ניתן להשתמש ביין לבן במקום אדום, או להכין גרסה טבעונית על ידי השארת הסוכר והמים, או אפילו להפרות אותה בארומתרפיה עם טיפת ברנדי – מי אמר שלא אפשרי?

שלבי ההכנה

כעת, אחרי שהשגנו את כל החומרים שצריך, בואו נצא לדרך!

  1. מניחים את כל הרכיבים בסיר גדול.
  2. סוחטים את מיץ התפוזים על התפוחים ויוצרים מרקם נוגע ללב.
  3. מוסיפים את היין ומערבבים בעדינות.
  4. מניחים את הסיר על להבה נמוכה ומביאים לרתיחה.
  5. ממתינים עד שהיין חם אך לא רותח – השפעה חיובית על הטעמים!
  6. לאחר כ-20 דקות ערבוב, מכבים את הלהבה ומניחים למרכיבים לקצת לנשום.
  7. מסננים את התבלינים ושופכים לכוסות.
  8. מוסיפים פרוסות תפוח וקינמון לקישוט.

עכשיו, אחרי שמיציתם את כל הטעמים והניחוחות, הגיע הזמן לשדרוגים! אתם יכולים להוסיף עוד תבלינים כמו אגוז מוסקט או אפילו קצת דבש למי שאוהב מתוק. קחו בחשבון שגם דגימות אחרות של פירות, כמו תפוזים ואגסים, יכולים להפוך את המנה למעלפת במיוחד.

שאלות ותשובות

איך כדאי לשמור את היין החם?

חשוב לציין שיין חם לא נשמר לעד. אם נשאר לכם ממנו משהו, תוכלו לשמור אותו במקרר למשך יום-יומיים. כאשר תרצו לשתות אותו שוב, פשוט חממים אותו שוב בסיר, אך עושים זאת בעדינות.

האם אפשר להכין את המתכון עם יין לבן?

בהחלט כן! יין לבן עובד נהדר גם הוא! יין כמו סוביניון בלנק או שardonnay בהחלט יכול להתאים. בעוד הטעם יהיה מעט שונה, זה בהחלט יוצר תוצאה משגעת.

האם אפשר להוסיף רום או ברנדי?

כמובן! הוספת כוס רום או ברנדי תוסיף למרקם העשיר ולטעמים הממכרים של היין. זה מה שיעשה את המשקה שלכם לבלתי נשכח.

האם תוספות כמו פירות יער יתאימו?

בהחלט! פירות יער מוסיפים חמיצות ומגוון צבעים, ויכולים לשדרג את כל החוויה. נסו להוסיף כמה פירות יער טריים לאחר בישול היין חם.

מהו הזמן האידיאלי להגיש אותו?

היין החם אידיאלי להגשה לאחר ארוחת ערב עם חברים או סתם כשיש ערב חורפי. הוא יוצר אווירה שמתאימה בדיוק לרגעים האלה.

האם זה בריא?

יין חם הוא משקה יחסית קליל, ואם אנחנו מדברים על התוספות – תפוחים ומיץ תפוזים, בהחלט ניתן להגיד שיש בו טוב. בכל אופן, הכל במינון הנכון.

האם ניתן להשתמש בסוכר אחר?

כן, אפשר להשתמש גם בסוכר קוקוס או דחף טפיוקה אם אתם מעדיפים לנסות שיטות אחרות לשמירה על הבריאות.

כמה זמן זו צריכה להיות החוויה?

לפי הניסיון שלי, ההנאה הנאותה היא בצליל שהיין מתחיל לבעבע והניחוחות מתחילים להתפשט ברחבי הבית.

האם אפשר להתנסות עם תיבול?

בהחלט! ישנם תיבול שוקולד וקקאו שמוסיפים טעם נהדר ליין, ואם אתם אוהבים, בהחלט ניתן לערבב טעמים ולראות מה אתם אוהבים יותר.

לסיום, אם אתם רוצים לחמם את הלב והנשמה, היין החם הזה עם התפוחים הוא הבחירה שלכם. לא רק שהוא משגע, הוא גם יפעיל את כל החושים שלכם! שתפו את המתכון הזה עם חברים ואל תשכחו לשתף את התמונות אחרי שתכינו. בתיאבון!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *