כבד עם בצל מקורמל – כך תכינו בקלות ובמהירות!

איך להכין כבד עוף עם בצל מקורמל – מנה מדהימה, משגעת וממכרת!

בכל פעם שאני חושב על הקיץ, מתמלאות לי המחשבות בניחוחות טעמים שלא ניתן לשכוח. אחד מהמאכלים האלה הוא כבד עוף עם בצל מקורמל – מנה שגם אם זה לא בשגרת הארוחות שלכם, היא בהחלט שווה את הניסיון! מדובר במנה שהשילוב שלה בין הכבד העשיר והטעים לבצל המתוק והקרמלי, יוצר חוויה קולינרית שלא תשכחו כל כך מהר. והכי חשוב, מדובר במתכון קל ופשוט, so מה עוד אפשר לבקש? אנחנו נפנק את עצמנו, את המשפחה או את החברים עם טעמים אגודים שלא תוכלו לעמוד בפניהם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

אז לפני שאנחנו מתחילים, חשוב שתהיו מודעים לכך שהמרכיבים כאן כל כך פשוטים, אבל השילוב שלהם יוצר מנה מעלפת שלא ניתן להפסיק לאכול. אנחנו מדברים על כבד עוף – זהו עולם הטעמים, והבצל כמובן. לפני שנתחיל, הכנו לכם רשימה של כל מה שתצטרכו.

  • 500 גרם כבד עוף (נקי וחתוך לחתיכות קטנות)
  • 2 בצלים גדולים (חתוכים לטבעות)
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 2 כפות סוכר חום (או סוכר לבן)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס יין אדום (אופציונלי אבל מוסיף המון)
  • שום קצוץ (לפי הטעם)
  • פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)

שלבי ההכנה

עכשיו כשכבר יש לכם את כל החומרים, הגיע הזמן להתחיל את המסע המרגש למנה הזאת.

  1. בעזרת מחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על חום בינוני.
  2. מערבבים את הבצל עם הסוכר החום ומבשלים עד שהבצל רך ומעט שחום (כ-10 דקות).
  3. מוסיפים את הכבד למחבת ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהכבד מבושל אך עדיין נעים ונימוח.
  5. אם אתם מחליטים להשתמש ביין אדום, מוסיפים אותו עכשיו ותנו לו להתבשל 2-3 דקות נוספות.
  6. מוסיפים שום קצוץ ומקפיצים יחד.
  7. בסוף, קשטו עם פטרוזיליה קצוצה.
  8. מגישים עם לחם טרי או מעל אורז לבן.

מרכיבים חלופיים

המתכון הזה כל כך גמיש, שאפילו אם אתם מחפשים גרסה טבעונית או ללא גלוטן, יש לכם אפשרויות כאן! פשוט ניתן להמיר את כבד העוף בעורקי סויה או בשר טופו, ולהשתמש בתיבולים שמדמים את הטעם של הכבד. בהחלט אפשרות לא פחות נאה למי שמחפש בריאות ולהתנסות בטעמים חדשים!

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

לא מסיימים כאן! כל אחד מכם יכול להוסיף עוד כיף ולהתנסות בכמה תוספות שניתן להוסיף למנה. לדוגמה:

  • אגוזי אבל (שקדים, אגוזי לוז או פקאנים קצוצים)
  • ירקות קלויים כמו גזר או קישוא
  • רוטב צ'ילי מתוק למי שאוהב טעמים מתוקים-חריפים
  • מים או מרק עוף במקום שמן זית לטעם אחר
  • פירות כמו עגבניות שרי או פרוסי תפוח לתוספת מתוקה!

שאלות ותשובות

למה כבד עוף כזה טעים ולא נמאס מזה?
כבד עוף הוא מקור נהדר לחלבון, עשיר בברזל, והדרך בה הוא מתבשל עם הבצל המוקפץ והמתוק יוצרת טעמים שמקיימים את עצמם. זה מתכון של טעמים טבעיים שלא ניתן לעמוד בפניהם.

אפשר להשתמש בכבד אחר? מה אם אני לא אוהב כבד עוף?
בטח! לגבי כבד, אפשר לנסות גם כבד בקר או כבד הודו. אם הכבד ממש לא עושה לכם את זה, אפשר להכין את התבלינים עם פרגיות או אפילו ירקות.

כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
המנה יכולה להחזיק עד שלושה ימים במקרר בכלים סגורים היטב. רק חימום שוב לקראת הגשה והכל בסדר!

אפשר להכין את זה גם על גריל?
מושלם! הכנת כבד עם בצל על גריל תוסיף טעמים מעושנים נוספים, אשר יתאימו לצלייה על פחמים.

איזה תוספות אני יכול להגיש עם זה?
למנה זו ישנן שפע של תוספות כמו פירה תפו”א, אורז, סלט ירקות או לחם טרי שמושלם ללטף את הסצנה.

האם זה מנה בריאה? מה כל כך טוב בכבד?
כבד מציע המון יתרונות תזונתיים, והוא מכיל ברזל, ויטמינים B רבים וחלבון. רק רוצים להימנע משתייה רבה של שמן, אז להתאים את הכמויות!

מה אם אני לא אוהב אוכל מתוק?
אין אכפת לי! אפשר לשים הרבה פחות סוכר או להימנע ממנו לחלוטין. טעמים נעים במנה רק באים לידי ביטוי בצורה שונה!

האם זה עולה יותר מדי להכין?
לא, הכנת המנה היא משתלמת מאוד, במיוחד אם אתם רוכשים כבד בזמן שיש לו ירידת מחיר בהצע.

איך לדעת אם הכבד מתאים לבישול? מה אני מחפש?
חפשו כבד רך וגמיש, והוא לא צריך להיות שומני מדי. צבע אדום בריא מראה על איכות הכבד.

האם אני יכול להקפיא את האוכל הזה?
עדיף שלא. המנה הכי טעימה וטעמה הטוב ביותר הוא מיד לאחר הבישול.

אז זהו! יש לכם את המתכון המושלם למנה מדהימה, משגעת וממכרת! שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות והזמינו גם את החברים שלכם ליהנות מהטעמים האגדים שלנו. בהצלחה ומהנסיון שלי, נימק לכם לקמחם וללק לק פו נקלות! לחיים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *