כבד קצוץ טבעוני פטריות שלא תאמינו כמה טעים

"`html

כבד קצוץ טבעוני פטריות

יש משהו מאוד מיוחד בכבד קצוץ, המנה האהובה הזאת, שמזכירה לכולנו שבתור ילדים קבענו עם סבתא לשבת יחד לשולחן, לטבול פרוסות לחם רך וטעים בתמהיל המהמם שיצרנו. אך הפעם, אנו מציעים לכם גרסה חדשה, מרשימה ומלאת טעמים – כבד קצוץ טבעוני פטריות במתכון שמושך את כל החושים. קחו את מנת הכבד קצוץ של סבתא, ועשו אותה לחוויה ממכרת שאין מישהו שלא ירצה ללקק את האצבעות אחריה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה המעלפת הזו, אנחנו נצטרך כמה רכיבים פשוטים אבל משגעים. הכנת כבד קצוץ טבעוני כרוכה בשימוש בפטריות, אבל לא כל פטריה מתאימה – כאן אנחנו מדברים על פטריות שמפיניון, שיטאקי, או פטריות פורצ'יני באיכות גבוהה. אז נתחיל עם:

  • 500 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
  • 1 בצל גדול קצוץ finely
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 3/4 כוס קלוף מבושל (כמו עדשים או חומוס)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • ש handful of פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

מרכיבים אלו ישדרגו את המנה ויהפכו אותה למשהו בריא, מהנה ומושלם לחוויית שמחה מסביב לשולחן. כיסים בפטריות? אל תשכחו לבדוק את המצב של הבצל והשום! ואם אתם אוהבים חריף, תוכלו להוסיף גם פלפל חריף קצוץ, זה פשוט לוקח את הכל לשלב הבא!

שלבי ההכנה

ועכשיו, כשהכנו את כל מה שצריך, נצא לדרך אל עולם הכנת הכבד הקצוץ הטבעוני:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך ומשנה את צבעו.
  3. מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים יחד במשך כדקה.
  4. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומבשלים עד שהן משחררות את הנוזלים שלהן ומצטמצמות.
  5. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים.
  6. מוסיפים את הקלוף המבושל, רוטב הסויה, מיץ הלימון, מלח ופלפל ומשאירים על האש כ-5 דקות נוספות.
  7. מבשלים את התערובת עד שהכנסו טעמים והתערובת מתאחדת.
  8. מורידים מהכיריים ומניחים להתקרר.
  9. מעבירים את התערובת למעבד מזון ומערבבים עד שמתקבלת משחה חלקה ונעימה.
  10. מעבירים את הכבד לקופסה ומניחים במקפיא למשך שעה כדי להתקשות.

מרכיבים חלופיים

להכנת גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בפטריות פורצ'יני מיובשות שאני אישית מאוד אוהב, כלומר לחות זה אין ספק זעלוף ההמלצה שלי! אפשר גם להוסיף טופו רך כדי לדמות את מרקם הכבד הקצוץ הקלאסי, זה פשוט נמלט בריאות!

שדרוגים ותוספות

עכשיו, בואו נדבר על קצת שדרוגים שיכולים להפוך את המנה הזו לאגדית! רוצים לגוון? הוסיפו:

  • פרוסות חציל קלוי או קישואים קצוצים.
  • חלקי טופו מעושן כדי להוסיף טעם ייחודי.
  • נגיעות חרדל כדי לקמול את הטעמים.
  • להשתמש ברוטב טריאקי במקום רוטב סויה.
  • מעל את המנה עם צנוניות קצוצות – פרשנות שמזכירה ימי אביב ☀️.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את המתכון ללא אגוזי מלך?
ניתן להכין את הכבד קצוץ גם בלי אגוזי מלך. אפשר להחליף באגוזי לוז או לשים רק פטריות, התוצאה תהיה לא פחות ממעולה!

מה הם ההמלצות להגיש את המנה?
עדיף להגיש את הכבד קצוץ עם לחם קלוי, אולי עם טוסט אבוקדו בצד, זה פשוט מושלם!

האם ניתן לאכסן את הכבד קצוץ במקפיא?
בקלות! אנחנו יכולים לאחסן אותו עד חודש במקפיא. קחו אותו למעמדו במשך לילה במקרר ואז מתחילים להנות.

מה אני יכול להוסיף למנה אם אני לא אוהב פטריות?
אם רוצים לעבור על מדיום מסוים, אפשר לשים תחליף טופו עם טעמים מעושנים שיביאו את אותה תוצאה טובה.

האם אפשר לערבב סוגי פטריות?
בהחלט! אני ממליץ להוסיף פטריות שמפיניון וגם שיטאקי יחד – השילוב פשוט מדהים ליצירת רבדים נוספים בטעם!

מה אם אני רוצה שהכבד יהיה בטקסטורה פחות רכה?
ניתן להשאיר חלק מהרכיבים כתושים במקום ללטש אותם לגמרי במעבד מזון.

האם המתכון מתאים לילדים?
בהחלט! מדובר בטעמים עדינים ובריאים ואפשר להגיש לילדים עם מגוון ירקות בצד.

איך לדעת אם הכבד מוכן?
יש לוודא שהתערובת מצטמצמת ויש טעם עשיר. תוכלו לטעום במהלך הבישול!

מה עוד אני יכול להוסיף לרוטב הסויה?
אנחנו יכולים לשים קצת סוכר חום או דבש, זה יביא מתיקות מדהימה מאחורי הטעמים!

האם זה מתאים לאורחים טבעוניים?
בוודאות! הכבד קצוץ טבעוני יהיה המלצה מובילה ואורחיכם לא יגעו למתחרים!

אז מה אתם מחכים? יאללה, שתפו את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! תנו להם לטעום את טעמי הכבד הקצוץ הטבעוני הממכרים!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *