כבש כשר לפסח: מתכון שיגרום לכולם לבקש עוד

מתכון כבש כשר לפסח: חווית טעמים שלא תשכחו

כשהריח של בשר כבש עסיסי, מתובל בתבלינים ישראליים נכנסים לבית, קשה להישאר אדישים. זה כמו לגלות treasure hidden, ובסוף, כל אחד רוצה להיות זה שימשוך את תשומת הלב עם המנה הכי אגדית שכולם ידברו עליה. כשנכנסים למטבח ומתחילים לעבוד על מתכון כזה, אנו לא רק מבשלים אלא גם חווים מסע טעמים שמגלה לנו כל כך הרבה על עצמנו ועל המסורת של פסח. שימו לב, כי מתכון זה הוא לא רק ברמה של "אחלה ארוחה", אלא מדובר במשגע, מדהים ובלתי נשכח!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 2.5 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 6-8 סועדים

הרכיבים הדרושים

אז לפני שניגשים לבישול, חשוב לדעת אילו מרכיבים מרכיבים את המנה המושלמת הזו. לכל טבח יש את הסודות שלו, אך אני כאן כדי לשתף אתכם בדיוק מה שאתם צריכים כדי להצליח. המסה המושלמת הזו תגרום לכל המשפחה להתהדר בשולחן חגיגי וטעים.

  • 1 ק"ג כבש (כתף או ירך)
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כוס יין אדום (מומלץ כשר לפסח)
  • 2 כפות דבש
  • 2 כוסות מרק עוף (או מים)
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 כף קוריander
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תפוחי אדמה / גזר לשדרוג במעמד הבישול (אופציונלי)

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להיכנס לשלבי ההכנה. המתח מתחיל כאן ואנחנו כבר מריחים את הכבש בתנור! זה הזמן לגלות איך להכין אותו במדויק. אז בואו נתחיל.

  1. נחמם את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ ונקפיץ עד שהוא מתרכך.
  3. נוסיף את השום הכתוש ונערבב עוד כ-2 דקות.
  4. נוסיף את נתח הכבש לסיר ונשחים אותו מכל הצדדים.
  5. מוסיפים את היין האדום ומביאים לרתיחה.
  6. נוסיף את הדבש, המרק (או מים), רסק העגבניות, כמון, קוריander, מלח ופלפל.
  7. מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 2 שעות.
  8. אם תרצו, בשלב זה גם תוסיפו תפוחי אדמה או גזר לדיספוזיציה חלבית!
  9. אם המנה צריכה טוויסט נוסף, מוסיפים בסוף את הפטרוזיליה הקצוצה.
  10. מגישים עם תוספות שאתם אוהבים – פיתה חמה תעשה את העבודה!

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית למנה הזו, פשוט החליפו את נתח הכבש בסטייק טופו או תחליף בשר מבית הטבע. כמובן שצריך לעקוב אחר התיבול ולגוון את הטעמים, אז אל תהססו לשחק עם התבלינים השונים.

שדרוגים ותוספות אפשריות

אין דבר יותר מהנה מלהתנסות ולשדרג מתכון קיים. בין אם אתם מחפשים להוסיף טעמים או לשדרגו עם תוספות – כאן יש כמה רעיונות שיכולים לעשות הבדל משמעותי:

  • הוסיפו מעט כמון קלוי מעל המנה עם ההגשה – טעם אגדי!
  • שדרגו בפירות יבשים כמו צימוקים או משמשים – זה מוסיף מתיקות והפתעה.
  • פזרו אגוזי מלך קצוצים מעל – זה מביא מעניק למנה עוד מרקם משגע.
  • חשוב להוסיף המון ירקות – לפתן בצד או פירה תפוחי אדמה והכל עם הכבש יכול להיות משגע!

שאלות ותשובות

מהו הזמן המומלץ לבישול הכבש?

הזמן האידיאלי לבישול הכבש הוא בין שעתיים לשעתיים וחצי. ככה הוא מתבשל לדרגת רכות שאין כמותה!

האם אפשר להכין את המנה מראש?

בהחלט! אפשר להכין את הכבש יום מראש ולשמור אותו במקרר. למעשה, טעמו רק משתבח מיום ליום.

מה ניתן להחליף במקום היין האדום?

אם אתם לא רוצים לשלב יין, תוכלו להשתמש במיץ ענבים או מרק עוף כתחליף. זה עדיין ייתן למנה טעמים עשירים ומושלמים.

אילו תוספות מומלצות להגיש יחד עם הכבש?

תפוחי אדמה בתנור, אורז עם שקדים או סלטים ירוקים כקיץ – כל אחד ימצא את שדרוגיו כאן!

האם ניתן להכין את המנה בכמה וריאציות?

בוודאי! אפשר לשחק עם התיבול, להוסיף חריף ועשבי תיבול. דמיינו כיצד ייראה הכבש בצורה שונה עבור הפסח של השנה הבאה!

מהו המבחן הכי טוב לראות שהכבש מוכן?

הכבש צריך להיות רך מאוד, עד שהמזלג יוכל לחדור אליו בקלות. זו הסימן שאתם על הדרך הנכונה.

מה לעשות אם הכבש לא נשאר רך?

אולי תצטרכו לבשל עוד קצת, הוסיפו מים אם הכבש יתייבש ותנו לו עוד חצי שעה.

כמה זמן אפשר להחזיק את המנה במקרר?

שבוע ימים זה הזמן המומלץ. ניתן גם להקפיא את נתחי הכבש לשימוש עתידי!

האם יש מתכון לילדים?

בהחלט, אפשר להכין אותו עם פחות תיבול ולהתאים את הטעמים לקהל הגילאים הצעירים הללו, וגם הוספת קציצות כבש או המבורגר כבש בהחלט תמציין את החג.

לאיזה חג מתאים מתכון זה?

המתכון הזה הוא מושלם לפסח, אבל גם יכול להתאים לראש השנה, שבתות חגיגיות ועוד.

אז אם הגעתם עד לכאן, זה הזמן לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולספר לחברים על החוויה הטעימה שאתה במטבח! אז קדימה, תתחילו לבשל!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *