כיצד להכין מתכון לקרואסון פרווה מושלם בבית

מתכון לקרואסון פרווה – שזה פשוט אגדי!

כולם אוהבים קרואסונים, אבל מה אתם חושבים על קרואסון פרווה? מדובר במעדן שמגיע טעים להפליא, מושלם עבור כל שתי קיבוץ של חברים או משפחה. מי לא אוהב עוגות פריכות ומרפדות שהן גם בריאות יותר? אתם תופתעו לגלות עד כמה הכנת קרואסון בבית יכולה להיות קלה, ובעיקר – מדהימה! בואו ניכנס למטבח ונכין את המתכון המושלם הזה שיותיר את כולם עם פה פתוח !

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 120 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 12 קרואסונים

הרכיבים הדרושים

הוא מתכון שמשחזר את הניחוח של מאפיות ברחובות פריז, אבל עם טוויסט בריא יותר, שמרגיע את המצפון שלכם. ומה דחינו? החומרים הבאים הם כל מה שאתם צריכים כדי לעצב את הקסם שלך:

  • 500 גרם קמח חיטה
  • 200 מ"ל מים פושרים
  • 70 מ"ל שמן קוקוס נוזלי
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמרי יין יבשים
  • 125 גרם מרגרינה פרווה (או מחית שקדים)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה (או תחליף ביצה לטבעונים)

כמובן, יש מקום לשדרוגים וחלופות! אין גבול לדמיון שלכם. אם אתם מעדיפים תחליף למרגרינה, שקלו להשתמש בשקדים טחונים או אפילו חמאת אגוזים. אם אתם בריאים רגישים לגלוטן, ניתן להשתמש בקמחים מיוחדים לחיים בצורת קמחים ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

וכעת, הגיע הזמן להתחיל באומנות הקונדיטוריה. הקפיצו פעולה ונראה לכם כיצד להכין את הקרואסונים האלו בצורה מושלמת:

  1. בקערה גדולה, נערבב את הקמח, הסוכר והמלח.
  2. נמיס את השמרים במים הפושרים ונטמע בתערובת הקמח.
  3. נוסיף את שמן הקוקוס ונעבד עד שהתערובת מתאחדת.
  4. נחלק את הבצק לשניים, עוטפים בניילון ועושים מנוחה במקרר למשעה שעה.
  5. מרדדים את הבצק בצורת מלבן בעובי 1 ס"מ.
  6. נשים את המרגרינה במרכז המלבן וקפלים את הצדדים על המרגרינה.
  7. מרדדים שוב בעדינות וגודלים למלאכת הקרואסון.
  8. חותכים triangle שוות ומגלגלים כל אחד מהחלקים לכדי קרואסון.
  9. מסדרים את הקרואסונים על תבנית אפייה עם נייר אפייה ומשאירים לתפוס לנשימה נוספת של 30 דקות.
  10. מברישים את הקרואסונים בביצה התרמוס שתבחרו (או תחליף ביצה) ואופים בחום של 180 מעלות במשך 25 דקות.
  11. אווררים! תנו להם להתקרר לפני שאתם מגשווים עליהם!

בתוך כל שלב, חשוב להיות מדויקים. כשאתם ממלאים את קרואסון שלכם, שימו לב לא לשים יותר מדי ממלית שיכולה לשבור את הקרואסון. אם להכנת קרואסון המבחר שלכם מוגבל, אתם יכולים לבחור גם כבדות מתוקות שהולכות מצוין עם ריבת תות!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים להעצים את חווית הקצפת של הקרואסונים, מה דעתכם להביא לתוך תערובת השמרים פירות יבשים או אגוזים? ניתן להוסיף גם שוקולד מריר או אפילו תוספת קינמון שתשנה את כל התמונה! כמו כן, אם אתם אוהבים שניצליים מתוקים, שקלו לשים פירות קיץ בעונה כמו תותים או דובדבן.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במלית של הקרואסונים?
אין גבול לדמיון – שוקולד, ריבת תות, גבינת עיזים, או אפילו מעין מלית של תרד עם גבינה. כל מה שיעשה לכם את היום!

האם אפשר להקפיא קרואסונים אחרי האפייה?
כן, בהחלט! קרואסונים מקוררים יכולים להיכנס לתוך שקית הקפאה למשך מספר חודשים. פשוט תוציאו אותם לתוך החום לפני שאתם רוצים לדרוך עליהם מחדש.

איך אני אדע אם הקרואסון מוכן?
הקפיצה המושלמת היא בצבע חום זהוב. אתם יכולים גם ללחוץ בעדינות על התחתית – אם היא מתרכך,ושטיק מתוח – תדעו שזהו הזמן להוציאם!

מה עושים אם הבצק לא תופס?
אולי שמעתם עד כה ש"שמרים הם מפלצות". פשוט תנו ליותר זמן להתפשט – כל בצק בזמנו.

האם אפשר להכין קרואסונים לפני יום ולהכניסם למקפיא?
בהחלט, שתכינו את הבצק ותחזו את הקרואסונים במשולש – ועד למחרת, הם יכנסו לתנור מוכנות!

האם יש תחליפים לגלוטן שאני יכול להשתמש בהם?
נכון, ישנם קמחים ללא גלוטן משונים שמעולים להכנת קרואסונים – אתם רק צריכים לוודא שאתם יודעים לשלב נכון את החומרים.

אם יש לי חלב פסח, האם אני יכול להשתמש בשמנת במקום?
יודעים מה? תנסו! זה משגע ויתכן שזה יוסיף לכם טוויסט.

האם יש מרגרינה פאפית מהלהג של הבריאות כאן?
כן! ישנם הרבה מוצרים ללא שומן טראנס שמתאימים.

כמה זמן הקרואסון מחזיקים במקפיא?
בהקפאה גם כשישה חודשים! אבל אם תטעמים, זה ייגמר הרבה קודם.

מה צריך לעשות אם הקרואסונים במצוקת מריחה?
תבואו מוכנים – שמן זכוכית פחות מתוק זה מה שיפתור.

בואו נהיה מציאותיים – מתכון קוראוסון פרווה זה לא רק מתכון, זה אמנות! השיפוט על המצגות והחומרים שבידכם הוא המפתח. אל תשכחו לשתף אותנו בתמונות שלכם מהקרואסון בשר ברשתות החברתיות. נשמח מאוד לראות את הקטיפה והיצירתיות שלכם! זה הזמן להתחיל לאפות ולפנק את עצמכם ואת האהובים עליכם עם אחד המתכונים הכי טעימים שיש!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *