כיצד להכין סטייק בנינג'ה כמו שף מקצועי

מתכון מדהים לסטייק בנינג'ה – תשכחו מלהזמין מסעדה!

לאחר כמה שעות על הרגליים והברווזים שלי במטבח, טוטאלי, נמאס לי לנסות לשחזר את הטעמים המדהימים של הסטייקים שאני אכלתי במסעדות יוקרה. נלחם בהם, אני עמל על הגריל, ובסופו של דבר, הגעתי למסקנה! עזבו את כל המכשירים הכבדים והכנת הודו בטכניקות שאיבדו את קסמן, הגיע הזמן להקפיץ את הכיף לשלב הבא. כן, מדברים על איך מכינים סטייק בנינג'ה, הדרך הכי טעים שיש להכין מנת בשר אגדי שיעשה לכם טוב על הלב! אם לא ניסיתם עדיין להכין סטייק בנינג'ה, זה הזמן לשדרג את הפוטנציאל הקולינרי שלכם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

למנת הסטייק המושלמת, אנחנו נצטרך לפנק את הטעמים המוקפצים ברכיבים שהם בלב המתכון. כל רכיב מקבל את המקום שלו ומתחבר בצורה אגבית למנה. כך שבעדינות רבה, ריכזנו עבורכם את כל מה שצריך:

  • 4 נתחי סטייק בקר (כמאה גרם כל אחד)
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון (לא חובה, אך מוסיף טאץ' מדהים)
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מיץ מלימון אחד (לגרסה מרעננת)
  • עלים טריים של רוזמרין או טימין (ליחד את החוויה)

מרכיבים חלופיים

חשוב לדעת, שאפשר להתנסות ולהתאים את המתכון לפי טעמכם! אם אתם טבעוניים, אתם יכולים לשדרג את המתכון לסטייק סייטן, אין גבול לדמיון הקולינרי שלכם. לתוצאה שאינה מכילה גלוטן – פשוט בחרו בסטייקים מוכנים מחוץ לעולם הבשר הרגיל.

שלבי ההכנה

לאחר שהתארגנו על כל רכיבי המטבח, הגיע הזמן להתחיל את המסע הקולינרי שלנו. שימו לב, כל שלב כאן יש בו חשיבות הן ליצירת טעמים והן להנאה מהבישול!

  1. התחילו בזה שהנחיתם את הסטייקים על צלחת שטוחה והוספתם להם שמן זית, מלח, פלפל שחור, כמון ופפריקה.
  2. אה, לא לשכוח לערבב היטב, עד שהרוטב מכסה את כולם – כזה שיביא את הטעמים למקום הכי גבוה שיש.
  3. תנו לסטייקים לנוח כ-10 דקות כדי שהטעמים ייספגו לתוך הבשר.
  4. חממים את מכונת הנינג'ה על טמפרטורה גבוהה במשך כ-5 דקות.
  5. כשהנינג'ה חמה, מניחים את הסטייקים, עם צד השומן כלפי מטה, ותניחו אותם לכ-6-7 דקות.
  6. לפני סיום הזמן, הפכו את הסטייקים והוסיפו את השום החצוי, מיץ הלימון ועלי הרוזמרין או הטימין.
  7. בעוד דקות ספורות, הסטייקים שלכם יהיו מוכנים, וריחם ימשוך את כל הסובבים.
  8. לאחר שהסטייקים יגיעו לטמפרטורה הפנימית הרצויה (דרגת עשייה מדוייקת תהיה כ-57 מעלות צלזיוס למדיה-רייר), הוציאו את הסטייקים ואפשרו להם לנוח כחמש דקות.
  9. שילחו את הסטייקים פשוט לצלחת הגשה, עם הרוטב שהוכן, והגישו לצלחת ממטעמים נלווים באהבה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

לא סתם מתכון לסטייק, יש כאן מקום לשדרוגים מדהימים שניתן להוסיף! שימו לב, תוכלו להגיש לצד הסטייק תפוחי אדמה קריספיים, או סלט ירוק מרענן שיכיל עלים, חצילים קלויים ואבוקדו. אם בא לכם הרפתקה, שימו גבינת פטה מעל הסטייק בשלב הצלה לפני ההגשה. הכל הולך, הכל טעים!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום השום?
שום הוא מרכיב שיכול להתמזג במלא כיוונים – בצל קצוץ או שום ירוק הם החלופות השוות שעליהן תוכלו להתנסות!

איזה סוג סטייק הכי מתאים לשיטה זו?
כל סוג סטייק יכול להיכנס לתבנית הזו, אבל כדי לקבל תוצאות מושלמות, תנסו עם ריביי או סרלוין – הם משגעים!

כיצד אני יודע אם הסטייק עשוי כמו שאני אוהב?
הדרך הטובה ביותר היא להשתמש במד הטרמומטר – כשתגיעו לדרגת החום המבוקשת, הסטייק יהיה מושלם. כמובן, חשוב להרגיש את הבשר עם האצבעות כדי לדעת כמה רך הוא!

מה השיטות לשמירת יתר הסטייקים?
אם נשאר לכם שריד סטייק נהדר, הניחו אותו במיכל אטום במקרר, ויש להחזיק כדי לא להתקלקל!

האם זה מתאים לבישול שוטף או לאירוח?
בוודאי! זה מתאים לשני המקרים עם אותו טעם מרהיב – כל אחד ייהנה ממנו!

מה עוד אפשר להכין בעזרת מכונת הנינג'ה?
אין גבול לדמיון! תנסו עוף, דגים, ירקות קלויים, פשטידות ותתפלאו עד כמה הוא מגניב!

האם אפשר להכין שני סטייקים בו זמנית?
כן, בהחלט! אם יש מקום בחלל, אין סיבה שהכל לא ייכנס יחד!

האם הסטייקים נמסים בפה?
חד משמעית! האיכות והטעמים יוצרים להקות של עונג שאתם תתאהבו בהם כל פעם מחדש.

מה דעתך על תיבול חירון?
כמובן, תיבול חירון נותן לעונג טעמים חדשים, תשקול לשפר את השלב עם חריף או כמון.

למי זה מתאים?
לכולם! גם לאוהבי בשר וגם לעשבונות שיכולים לשדרג את הסטייקמתכון!

אז מה עושים עכשיו? בעדינות רבה אנו מעודדים אתכם לשתף את המתכון המושלם הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. תנו להם לגלות את עולם הטעמים המופלא הזה! תיהנו ואל תשכחו ללקק את האצבעות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *