להכין ביף גרקי בקלות ובמהירות בבית

הביף גרקי המושלם להתמודד עם כל רעב!

נסו לדמיין את זה: מבעד לדלת הכניסה נשמעת נעימה קטנטנה, ומישהו עובר לכיוון המטבח, משאיר מאחוריו שובל של ניחוחות מדהימים. זהו הביף גרקי, נשנוש היסטורי, שהצליח להיכנס לכל בית ומשפחה ולכבוש את הלבבות, במיוחד את אלה שאוהבים טעמים מתובלים! זה הזמן להכין את הגרקיס המושלמים, לאפשר לפה שלכם להתענג על כל ביס ונשיקה של טעמים מאוזנים ומדהימים. אבל רגע, מה זה בכלל ביף גרקי?

מדובר בחטיף בשר מיובש, שמקורו בזמנים ישנים, שבו חקלאים היו מקפיאים את הבשר כדי לשמר אותו לאורך זמן. מדובר באפשרות מצוינת לנשנוש במהלך ימים עמוסים, לטיולים בטבע או סתם כשמתחשק משהו טעים ונשנושי! מהמתכון שלנו תבינו איך להכין ביף גרקי משגע, שיכבוש את כל האורחים שלכם!

זמן הכנת המתכון: כשעה ורבע. רמת קושי: בינונית. מספק 8 מנות.

  • הכנת הבשר – 30 דקות
  • ייבוש הבשר – 4-6 שעות (בהתאם לעובי הפרוסות)
  • התססה וטעמים – 10 דקות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור ביף גרקי אגדי, יהיו לנו מספר רכיבים פשוטים אך משגעים, שתוכלו למצוא בכל מטבח. להתאהב בכל ביס – זה מה שאנחנו רוצים כאן!

  • 1 ק"ג בשר בקר (נטרל מחלקים כמו רגל או צלעות)
  • 1/2 כוס סויה (תראו, זה המגע הקסום!)
  • 1/4 כוס חומץ תפוחים
  • 3 כפות דחוסות של סוכר חום (ממתיק ייחודי – אל תוותרו עליו!)
  • 2 כפות מלח
  • 1 כפית חרדל (אופציונלי, אבל מאוד מומלץ!)
  • 1 כפית פפריקה חריפה (כאן נכנס הטוויסט!)
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית פלפל שחור (לרענן את הטעמים)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מעדיפים גרסה בריאה יותר, תוכלו להשתמש בבשר עוף במקום בפס בקר. יחסית לא כואב ביותר, ויוצא קליל ומשגע! לחלופין, אפשר גם להכין גרסה טבעונית עם טופו או סייטן, לחתוך לשבבים ובכך לייצר גרסה מדהימה שגם אנשים שרגישים לגלוטן ייהנו ממנה!

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן לגלות את הקסם של ההכנה עצמה! הבשורה היא שההכנה לא מסובכת, ועלינו פשוט לעקוב אחרי השלבים הבאים כדי להצליח!

  1. התחילו לחתוך את הבשר לפרוסות דקות יחסית, בגובה כ-5 מ"מ.
  2. כעת, הכניסו את כל הרכיבים שהכנתם לקערה גדולה וערבבו היטב.
  3. הכניסו לתוך התערובת את פרוסות הבשר וודאו שכל פרוסה ספוגה בסויה.
  4. כשהבשר שוחה בתיבול, הכניסו אותו למקרר למשך 10 דקות, כדי שיספוג את הטעמים.
  5. עד עכשיו התייבש במקצת? מצוין! הוציאו את הבשר והניחו אותו על רשת מתכת או תבנית עם רשת, כך שיהיה אפשר לייבש אותו בצורה אחידה.
  6. בזמן שהבשר מתייבש, הכניסו אותו לתנור שחומם ל-70 מעלות למשך 4-6 שעות.
  7. במהלך הזמן הזה, תבדקו כל 2 שעות את הבשר, נראה אם הוא מתייבש כמו שצריך.
  8. כשהבשר יבש ונוקשה, הוציאו אותו מהתנור ותנו לו להתקרר.
  9. את הביף גרקי נוכל לשמור בתוך שקיות שניתן ליילד בהם, כך ישמר לאורך זמן ואף תוכלו לקחת אותו איתכם בכל טיול!

תוספות ושדרוגים אפשריים

למה להפסיק רק בבשר, כשאפשר לגוון ולוצא המון אפשרויות מדהימות? אפשר לפזר מעל הביף גרקי שומשום קלוי, לחתוך חריף קצוץ על מנת להוסיף חריפות או אפילו להשתמש בתיבולי עין כמו כוסברה או רוטב צ'ילי.

תכינו סלט עם ירקות צבעוניים ותעזו לעטר את הצלחת בגריסל השפריץ – יוצא פיצוץ! או פתאום איזה רוטב חרדל-דבש נהדר לצד שניצלים או מיני המבורגר!

שאלות ותשובות

איך שומרים את הביף גרקי לאחר ההכנה?
שומרים אותו בשקית אטומה במקרר, כך תוכלו ליהנות ממנו לאורך זמן.

האם אני יכול להשתמש בבשר אחר?
בהחלט! אפשר להשתמש גם בעוף או באפשרות טבעונית כמו טופו.

כמה זמן ניתן לשמור את הביף גרקי?
אם שמרתם אותו כמו שצריך, הוא יישאר טרי ואכיל במשך כשלושה שבועות.

מה ההבדל בין ביף גרקי לבשר אחר?
ביף גרקי עובר ייבוש, מה שמוסיף לו טעמים וחוזק, והוא עשוי מבשר בקר.

האם חייבים להשתמש בסוכר חום?
גם לא… אפשר לעבור לסוכר קוקוס או דחוס דחוס (אם באמת מתעקשים).

אפשר להכין את זה על גריל או פלטת אינדוקציה?
בדרך כלל, כן, אבל זה דורש טכניקות שונות של חום וברזלים מגנטיים.

האם יש דרך אחרת ליבש את הבשר?
אפשר להשתמש במייבש ירקות או בתנור על חום נמוך, כמו שיש לנו במתכון.

מהי הגישה הבריאה ביותר להכנת ביף גרקי?
עבור שאנשים מנסים שניעור ולא גבש אוכל!

איך ניתן להרגיש את הטעמים לתוך הבשר?
הניחו את הבשר לשעה במרינדה וודאו שהוא ספוג טעמים!

אם אני רוצה לשדרג את המתכון עם חריצים נוספים, מה כדאי לי להוסיף?
כדאי להוסיף מעט רוטב צ'ילי מתוק או תיבול חושני כדי להקפיץ את הטעמים!

מדובר במתכון ייחודי ומיוחד שכל אחד ואחד יכול להכין, בין אם אתם שפים מיומנים ובין אם לאו. הביף גרקי שלנו הוא לא סתם חטיף – אלא חתיכת אומנות קולינרית! אז אל תשכחו לשתף את המתכון המלהיב הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות – אין דבר מושלם יותר מאשר לחצוץ את התענוג הזה עם אחרים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *