לחם טף מתכון קל ומהיר להכנה בבית

לחם טף מרהיב ומדהים – מתכון שיביא אתכם אל מהות הטעמים

מרגע שמגיעים לתחום האפייה, הדרך להביא את הלחם המושלם היא מרחק נגיעה. אז אנחנו מתכוונים למשהו שיפיל את כולם מהרגליים – לחם טף מדהים! מדובר בלחם שהוא לא סתם לחם, אלא משהו אגדי ששילוב של טעמים, מרקמים וניחוחות שיגרמו לכם לרצות ללקק את האצבעות בכל ביס. מדהים, נכון? ואם זה לא מספיק, היכולת שלו להתאים לצמחונים, טבעונים, ואפילו דיאטות דלות פחמימות, הוא מקסם שכבר לא ניתן להסתיר.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

הגיע הזמן להכיר את המרכיבים שמהם ייווצרו פלאי עולם. הפרטים הבאים יקדמו אתכם אל דרך הלחם המושלם:

  • 250 גרם קמח טף (אפשר למצוא בחנויות טבע או ברשתות שיווק)
  • 1 כפית מלח ים
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 450 מ"ל מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף דחוסה של דבש (לגרסה לא טבעונית, ניתן להשמיט את הדבש)
  • זרעי צ'יה או פשתן לטעם (אפשר גם להשאיר את זה לדמיון שלכם)

כמובן שאפשר לחדש ולשדרג. למשל, לשלב עם אגוזים קצוצים או תבלינים בהתאם לטעם האישי שלכם. בכל זאת, לחם טף מדהים הוא לא רק אוכל, הוא הופך לתחושות ולחוויות.

שלבי ההכנה

לאחר שהכרתם את המרכיבים, הגיע הזמן שלחנו אל המסע הלא יאמן הזה של הכנת לחם טף. שלבים פשוטים שהופכים אתכם לאלופים באפייה:

  1. ניקח קערה גדולה ונניח בה את קמח הטף, מלח סודה לשתייה.
  2. נוסיף את המים הפושרים בהדרגתיות, תוך ערבוב עד שהתמהיל מתאחד.
  3. נשקה את התפשים שלנו עם שמן הזית ונערבב עוד כדי להבטיח שהכל מתאבן.
  4. אם החלטתם על דבש, עכשיו זה הזמן להוסיף אותו.
  5. נותנים לתערובת לנוח במנוחה של כ-10 דקות.
  6. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס, ומניחים את התבנית עם נייר אפייה.
  7. יוצרים צורת לחם מכל התערובת, ומניחים על התבנית.
  8. אופים במשך 30 דקות או עד שהלחם הזהוב והעלפון!
  9. כאשר לחם טף מוכן, אתם מוזמנים לתת לו לנוח 10 דקות על רשת לפני שחותכים.
  10. בסופו של תהליך, מגישים בלב פתוח – המתכון הכי טעים שיש!

לאחר שעברתם את כל השלבים, תופתעו לראות עד כמה קל להכין לחם מדהים! ובשונה מאף לחם אחר, לחם טף הוא לא רק טעים- הוא גם מוסיף ערכים תזונתיים עם סיבים, מינרלים וחלבונים.

שדרוגים אפשריים

עכשיו תורכם להיות יצירתיים! אפשר לחשוב על מספר שדרוגים מדהימים שיכולים להוסיף טעמים וטקסטורות בלחם שלכם:

1. שילוב של גבינות – גבינת פטה או גבינת עיזים יכולים להעניק טעם נוסף.
2. רוטב טחינה – המלצה חמה שלנו היא להגיש לצד טחינה מתובלת.
3. תוספות ירוקות – עשבי תיבול טריים כמו רוזמרין יכולים גם למסגר את המשוכה.

אווירה של מחווה למשפחה – לחם טף הינו הקלאסי של הבית. גם אמא וגם סבתא היו נורא גאות בו. הריח המשגע שהולך יחד עם הלחם הזה ממלא את הבית בניחוח של בית ואהבה. כולם ירגישו את החום בלב ובפה.

שאלות ותשובות

מה זה קמח טף?
קמח טף הוא קמח שעשוי מגרגרי הדגן טף, שהוא אחד הגרעינים העשירים ביותר בחלבון, סידן וברזל.

האם אפשר להכין לחם טף ללא גלוטן?
בהחלט! קמח טף הוא טבעי וללא גלוטן, מה שהופך אותו לאופציה מצוינת לאנשים עם תסמונת צליאק.

האם ניתן לשדרג את המתכון עם תוספות נוספות?
כמובן! ניתן להוסיף אגוזים, גרגירי חמניות, קקאו או בטעם. הדמיון הוא הקצה.

מה טווח הזמן המומלץ לאפייה?
האופים שלנו יודעים כי 30 דקות בהחלט מספקות לחם טפוף ועבה. לפעמים, אם אתם אוהבים את הלחם שלכם יותר פריך, ניתן להוסיף עוד 10 דקות.

מה דעתי על ייבוש לחם טף?
חלה או לחם טף אפשר לייבש כדי להשתמש בטעמים יותר מאוחר, או בפשטידות וברווזים עצמאיים.

האם יש דרך לשמור על הלחם לאורך זמן?
כמובן! אפשר לשמור את הלחם במיכל אטום, או לחמם אותו טיפה לפני ההגשה הבאה.

למה לחם טף כל כך בריא?
לחם טף עשיר בנוגדי חמצון, סיבים תזונתיים ובריאות כללית ולכן מומלץ מאד.

האם אפשר לשלב עם רטבים שונים?
ודאי! גם רטבי חריף, טחינה או רטב יוגורט יתאימו באופן מושלם.

כמה קלוריות יש לחם טף?
לסכום, כדי להפעיל אבן מרכזית, נמוך בקלוריות וגם בריא, לחם טף מתאים רבות.

מדוע כדאי לשתף את המתכון הזה עם אחרים?
כי הוא מדהים, זה נשמע כמו רעיון של ללקק את האצבעות יחד לחלוק עם אחרים.

רגע, לא סיימנו כאן! עכשיו תודו שאחרי כל מה שכתיבנו, אתם פשוט צריכים לנסות את המתכון המדהים הזה בעצמכם. אם אהבתם, אל תשכחו לשתף אותו עם כל החברים שלכם ברשתות החברתיות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *