לחם שום בתנור: המתכון הסודי שישנה הכל!

לחם שום בתנור

מדי פעם, אחד הפרחים המיוחדים של עולם הבצקים מצליח לשבות את לבם של בני אדם בכל רחבי הגלובוס.
 מוכר לכולנו, לחם שום מתוק ונימוח, שמושך אותנו עם כל ריח משגע שעולה ממנו.
 דמיינו את עצמכם מתיישבים ליד שולחן, חם ונעים, כאשר האף שלכם נוגע בניחוחות הלחם המתובל בשום ובשמן זית.
 אווירה ביתית משגעת שמזכירה לנו את המתכונים של סבתא, שממש ממלאה אותנו בתחושה של בית ואהבה.
 כאשר אנחנו מלטפים את פרוסות הלחם הבצקי הזה, כמעט כאילו שהן מחכות להם שינשקו את אצבעותינו.
 אז למה לא לנסות את המתכון המדהים הזה ולעשות את זה בעצמנו?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 2 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לבצק המעלף הזה, אנו זקוקים למספר רכיבים פשוטים בלבד. המתכון הזה הוא לא רק קל אלא גם משגע, ומתקבל לחם נימוח שאתם פשוט לא יכולים לעמוד בפניו.

  • 500 גרם קמח חיטה
  • 10 גרם מלח
  • 7 גרם שמרים יבשים (או 20 גרם שמרים טריים)
  • 300 מ"ל מים חמימים
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 4-5 שיני שום, כתושות
  • 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)
  • מעט פרמזן מגורר (אופציונלי)

אם אתם צמחוניים או פודסיסטים, אתם מוזמנים לשדרג את המתכון עם רכיבים כמו טופו כתוש במקום גבינת הפרמזן.
 כמובן, אם אתם על תפריט דל פחמימות, ניתן להמיר קמח חיטה בקמח שקדים או קמח קוקוס, אבל זה בהחלט ישפיע על התוצאה.

שלבי ההכנה

לאחר שהכנו את כל המצרכים, הרשו לי להדריך אתכם בשלבים הקלים והברורים להכנת לחם שום מדהים וטוב.

  1. נמיס את השמרים במים החמימים ונוסיף כף קמח מכל הכמות, לערבב מעט ולתת לתערובת לעמוד במשך 10 דקות.
  2. בקערה גדולה, נניח את הקמח והמלח ונערבב היטב.
  3. נוסיף את תערובת השמרים ואת שמן הזית לקמח ונערבב עם כף עץ עד שנוצר בצק מעט דביק.
  4. ללוש את הבצק בידיים במשך כ-10 דקות, עד שהבצק נעים וגמיש. אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף מעט קמח.
  5. נניח את הבצק בקערה משומנת, מכוסים בניילון, ולאפשר לו לתפוס כפול במשך שעה.
  6. לאחר שהבצק תפס, נניח אותו על משטח עבודה מקומח ונתח אותו לשניים.
  7. נרדד כל חלק לצורת פיתה, בגובה 1.5 ס"מ.
  8. נשים את שיני השום הכתושות והמוגשות עם עוד שמן זית על הבצק, יחד עם הפטרוזיליה (אם רוצים) ונגלגל את הבצק לגליל.
  9. עכשיו, נניח את הגלילים בתבנית ודואגים שיתפסו מקום אחד ליד השני וינוחו במשך 30 דקות נוספות.
  10. אם רוצים, נעשה חיתוכים דרכם עם סכין על מנת ליצור אפקט מרהיב.
  11. נחמם את תנור ל-220 מעלות צלזיוס, ואופים את הלחם במשך 25-30 דקות עד שהלחם משגע, זהוב וגבוה.
  12. תנו ללחם להתקרר מעט לפני שאתם טועמים, כדי שלא תשרפו את הלשון!

הוספות ושדרוגים אפשריים

אם אהבתם את הלחם הזה, דמיינו לעצמכם כאן כמה רעיונות לשדרוגים.
 נחשו מה? אפשר לשדרגו לשלל טעמים כך שאי אפשר להפסיק לאכול.
 תוספים כמו זיתים ירוקים או שחורים, גבינות שונות, עשבי תיבול חלופיים כמו טימין, רוזמרין או אפילו קונפיטורה מתוקה על הלחם האוורירי הזה יגרמו להרגשה שאתם נמצאים במסעדת גורמה.
 נא לא לשכוח כמובן לשחק קצת עם כמויות השום – למי שאוהב חזק, להוסיף יותר!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין לחם שום ללא גלוטן?
תשובה: לחלוטין! ניתן להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן מבוסס אורז או קמח שיבולת שועל, רואים שיש מתכונים מצוינים באינטרנט.

אם נשאר לי לחם, איך כדאי לשמור עליו?
תשובה: ניתן לשמור אותו בשקית ניילון במקום יבש או להקפיא אותו. בדרך כלל, הלחם נשאר פריך עד כעשרה ימים.

מה אם אין לי שמן זית?
תשובה: אין בעיה! אפשר להמיר לשמן קנולה או חמניות, אם כי טעם השום ולא רק טעם הלחם עשויים לעבור שינוי קל.

האם אפשר להשתמש בשום גבישי במקום שום טרי?
תשובה: כן, אבל זה עלול לשנות את הטעם. חשוב לזכור ששום טרי נותן טעם משגע והרבה יותר טוב.

מה כדאי להגיש עם לחם שום?
תשובה: אני ממליץ להגיש אותו עם סלט טרי, מרק עשיר או אפילו כמנה נלווית לכל תבשיל שתרצו. מושלם לצד פסטה או רטבים שונים.

באיזו טמפרטורה צריך לאפות את הלחם?
תשובה: חשוב מאוד שהתנור יהיה חם היטב! טמפרטורה של 220 מעלות צלזיוס היא האידיאלית לאפייה.

כמה זמן ניתן לשמור על לחם שום מוכן?
תשובה: לחם שום נהדר כשהוא טרי, אך ניתן לשמור אותו במקרר למשך כ-5 ימים.

האם אפשר להכין לחם שום בעבודת יד או צריך מכונה?
תשובה: אפשר לגמרי להכין את הלחם בידיים, זהו תהליך מרגיע ומספק!

באיזה קמח מומלץ להשתמש?
תשובה: הכי טוב להשתמש בקמח חיטה רגיל או קמח חיטה מלאה לאורח חיים בריא.

האם ניתן לשדרג את הלחם עם תוספות נוספות?
תשובה: בהחלט! אתם יכולים להוסיף גבינות, זיתים, או אפילו תבלינים כמו פפריקה מתוקה שיתנו ללחם שלכם טוויסט מעניין.

ובסוף, אסור לשכוח לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם והמשפחה! הצלחה במטבח היא לא רק מקצועיות, אלא גם השיתוף בעונג. מאחל לכם הכנת לחם מושלם ומלא באהבה.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *