לחם שום ללא התפחה – טעימות מהירות וקלות!

לחם שום מדהים ללא התפחה

תארו לעצמכם לרגע את הרגע הזה שבו אתם פותחים את דלת הא Oven, וריח משגע של לחם שום נישא באוויר. הסיפור של הלחם הזה הוא לא רק על חומרי הגלם, אלא גם על האהבה למקום ולזכרונות של מפגשים משפחתיים סביב השולחן. זהו לחם קליל, אוורירי ונימוח שהופך כל ארוחה לחוויה אגדי. לא רק שהוא טעים להפליא, אלא גם ההכנה שלו כל כך פשוטה שזה נשמע כמעט לא אמיתי שתוך פחות משעה הוא כבר מוגש על השולחן!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 25 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מגיש ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

ללחם שום הזה נדרשים כמה מרכיבים פשוטים, אך התוצאה היא בהחלט מושלמת. אנחנו מדברים על מתכון שכולם אוהבים, שתרצו להכין שוב ושוב. אז בואו נתחיל!

  • 3 כוסות קמח לבן מנופה
  • 1 כוס מים חמימים (בערך 40 מעלות צלזיוס)
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 1.5 כפות דבשה (אפשר לסווג כחלופה לדבש)
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1.5 כפות אבקת שום (או 5-6 שיני שום קצוצות)
  • 1/4 כוס עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה או בזיליקום, אבל אפשר גם בלי)

במידה ואתם רוצים לגוון, אפשר להוסיף גבינת פרמזן מגורדת או לשחק עם תיבול נוסף כמו פפריקה מתוקה. הלחם הזה הוא בגדר "חופשי" – תרגישו חופשי לשדרגו!

שלבי ההכנה

הכנת הלחם הזה קלה מאוד. לאחר הכנת המרכיבים, בואו נתחיל ונספר צעד אחר צעד. זהו תהליך שלוקח המון פחות זמן ממה שאפשר לדמיין.

  1. ראשית, מחממים את המים ובודקים שהם לא חמים מדי – ככה ישמרו את השמרים בחיים.
  2. מניחים את השמרים בדלי המים עם הדבשה ומערבבים קלות. משאירים למשך כ-5 דקות עד שהשמרים יתרקחו.
  3. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח והמלח ביחד.
  4. יוצרים גומה במרכז הקמח, וחלל בתוכה את תערובת השמרים.
  5. מוסיפים את שמן הזית ועשבי התיבול, ומתחילים לעבד את הבצק.
  6. לשים את הבצק במשך כ-10 דקות. זו הזדמנות פנטסטית להוציא את העצבנות מהיום שלכם!
  7. מעבירים את הבצק לכלי משומן, מכסים במגבת ונותנים לו לנוח במשך 15 דקות.
  8. בעת מנוחתו, מחממים את ה-Oven ל-200 מעלות צלזיוס.
  9. לאחר 15 דקות, יוצרים כדור גדול מהבצק ואורכים אותו בצורת לחם בצורת מיני כיכר.
  10. מעבירים לתבנית אפייה מצופה בנייר אפייה. מקדירים במעט שמן, ומפזרים עוד קצת אבקת שום מעל.
  11. מכניסים לתנור ואופים במשך 20-25 דקות עד שהלחם משגע ומקבל צבע זהוב.

שדרוגים ותוספות אפשריות

הרעיון הזה של לחם שום הוא בהחלט גמיש. אם אתם רוצים למלא אותו בסוגי גבינות שונים, תוכלו להוסיף גבינת מוצרלה נימוחה או אפילו גבינת פטה לתוך הלחם. אם אתם אוהבים טעמים שונים, ערבבו עם קצת חריף-מתוק שיוסיף לדינמיקה של הלחם. הגרסאות האלו יהיו אגדיות בכדי לרחוש ילדים או אורחים.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הלחם הזה ללא שמרים?
למרבה ההפתעה, במקרה הזה השמרים הם הכוכבים של המופע. הלחם זקוק להם כדי להתרומם ולהפוך לאוורירי.

מה אם אני לא אוהב שום?
לא נורא! אפשר לנסות להשתמש בתבלינים אחרים במקום, כמו כמון או פפריקה.

אפשר להכין את הלחם הזה עם קמח חומוס?
נכון, אך יש לקחת בחשבון שהתוצאה עשויה להיות שונה. העלים עלולים להיות פחות אווריריים אבל בהחלט שווה לבדוק!

מה עושים אם נותר לחם?
אין בעיה! אפשר לקפוץ למהלך מרגש של לטגן אותו עם חמאה, להפוך אותו לקצת פריך ולקשט מרוב את הסלטים שלכם.

לא נוח לי לעבד את הבצק בידיים. איך אני יכול להכין את זה במעבד מזון?
בהחלט ניתן! פשוט הוסיפו את כל החומרים למעבד במתכון כתוב נכון ומערבבים עד שהבצק יאחד.

האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין?
בהחלט! קמח כוסמין יכול להעניק נוסחה בריאה וטעם נוסף.

האם אני יכול להקפיא את הלחם?
חד משמעית! רק שימו לב לארוז טוב בנייר צלופן.

כמה זמן מחזיק לחם שום?
הלחם יישמר בצורה הטובה ביותר בטמפרטורת החדר עד 3-4 ימים.

האם אפשר לשנות את המרקם?
כן, יש להוסיף יותר קמח, אך זהירות! עשו זאת בהדרגה כדי שלא תשפכו את כל הבצק.

מה אם אני מתוודה לאוכל בריא?
שווה לנסות קמח דל פחמימות או תערובות שונות.

לאחר שסיימתם את כל ההתארגנות, אל תשכחו לשתף את המתכון המלהיב הזה עם חברים ומשפחה. כל אחד מגיע לו להרגיש את הטעם המושלם של לחם שום מדהים. שתפו ודאגו להפיץ את האהבה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *