למה טאקו צמחוני הוא המאכל המושלם לכל חגיגה

טאקו צמחוני – לחם שנשבר בו הדיכוטומיה!

האם יצא לכם להרגיש רעב עז בעודכם ממתינים למנה מפוארת במסעדה? או אולי החלטתם לנסות משהו שונה בחגיגה החברית שלכם? אנחנו כאן כדי לגלות לכם על טאקו צמחוני שיביא לכם את כל הטעמים המדהימים מבלי להתפשר על בריאותכם. מנה ממכרת אך עם זאת קלילה ולא כבדה, מושלמת עבור כל מי שחפץ בפתרון בריא שמצלח את התיאבון. רגע… האם שמעתם על טאקו של סבתא? ובכן, העונג בלהכין טאקו צמחוני הוא לא רק במרכיבים, אלא גם בחוויות שעוטפות את כל התהליך. אז הכנו מתכון מדהים, שיגרום לכולם ללקק את האצבעות. בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הטאקו הצמחוני המהמם הזה, תזדקקו למגוון נהדר של מרכיבים המוסיפים טעמים ומשדרגים כל ביס. כאן אנחנו מציעים לכם 목록 למרכיבים:

  • 8 פיתות טאקו קטנות
  • 1 כוס שעועית שחורה (או כל שעועית לפי בחירתכם)
  • 1 כוס תירס
  • 2 גזר בינוני, קלופים ומוקצצים
  • 1 אבוקדו, פרוס
  • 1/2 כוס יוגורט טבעוני או קולסלואו לסלט
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פ paprika (פפריקה חריפה או מתוקה)
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל לטעם
  • שמן זית לטיגון (אופציונלי)
  • רוטב חריף (כדי להעביר את השוס למדרגה הבאה)

אפשר להחליף את השעועית עם עדשים מבושלות או להשתמש בגזר קלוי במקום הגזר הטרי. הוסיפו גם מעט תפו”א קבועים לדלל את הטעמים במינון שאתם אוהבים.

שלבי ההכנה

ושם אנחנו מתחילים בעבודה. השלבים הכבירים הללו ינחו אתכם להיכן שאתם רוצים להגיע, והיא טעם מושלם!

  1. קודם כל, רדו את השעועית השחורה (או את הבחירה שלכם) בשולי סיר עם מים והביאו לרתיחה.
  2. בזמן שהשעועית מתבשלת, חממים מחבת עם מעט שמן זית על להבה בינונית.
  3. מוסיפים למחבת את הגזר המוקצץ ומטגנים במשך כ-5 דקות עד שהגזר רך.
  4. לאחר מכן, הוסיפו את התירס והשום הקצוץ (אם אתם אוהבים את זה) ותנו לטעמים להתאחד במשך כ-3 דקות נוספות.
  5. סננו את השעועית המתבשלת ואז הוסיפו אותה למחבת עם הגזר והתירס.
  6. קשו את הכמון והפפריקה, מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם, ותערבבו היטב.
  7. תנו לתערובת להתבשל על הלהבה במשך כ-5-7 דקות נוספות, והקפיצו אותה למקום עמיד. מהסוף, קחו (או לא, אבל תעשו) את הרוטב החריף.
  8. בזמן שהתערובת מתבשלת, חמים את פיתות הטאקו במיקרוגל או על מחבת לגרסה פריכה.
  9. אז הגיע הזמן להרכבת הטאקו! במרכז כל פיתה או טאקו, הניחו את תערובת השעועית, ואחר כך את פרוסות האבוקדו, וכמובן כוסברה קצוצה.
  10. לסיום, הוסיפו יוגורט טבעוני או את הקולסלואו וזדרו רוטב חריף למי שרוצה.

לאחר שבשר טופו יחד עם טעמים חזקים הפך לדייט שלכם, לחשו בתשוקה את הטאקו ובוודאי תרגישו שהגוף שלכם משגע.

אפשרויות לתוספות ושדרוגים

נפלא! עכשיו כשאנחנו יודעים להכין טאקו משגע, בואו נדבר על אפשרויות השדרוגים. אתם יכולים לשדרגו לפי הרצון והכל בהתאם לטעמים האישיים שלכם:

  • אם אתם מעריצים של גבינת פטה, תוכלו לפזר מעט מעל הפיתות כדי להוסיף חמיצות נהדרת.
  • מה דעתכם על חום? הוספת פלפלים חריפים קצוצים לתוך תערובת השעועית תיצור לכם טאקו קצבי.
  • תבלינים גם כאן מצריכים תשומת לב – לפעמים הקרמה משתנה מסתם כמון עם קימל, אז אל תהססו לשחק!
  • מאוהבים בטעמים אסייתיים? הוסיפו גזר פרוס דק, נבטים ורוטב סויה.
  • גם כוסברה לא מתאימה לחרדה בכל ארוחה, בגדר אפשרות להחליף אותה באורגנו או בזיליקום.

שאלות ותשובות

מה ההמלצה לגבי השעועית?
השעועית בהחלט יכולה להיות הטובה ביותר לתוספת הזו. ניתן לבחור בשעועית שחורה, צהובה, ועדשות. טעם השעועית הזה מעניק את המרקם המדהים.

האם ניתן להכין את המנה מראש ולחמם מאוחר יותר?
בהחלט! אם אתם ממהרים, תוכלו להכין את כל המרכיבים מראש ולשמור במקרר. טיגון טופו עם תיבול נקי תחסוך לכם את כל ההכנה ביום בנפרד – רק להתחמק לשעות החורף אל שולחן גם תוכלו לחמם את הטאקו.

מה אפשר לשים במקום הפיתה?
אם אתם מעדיפים, אפשר לפתוח כל פיתה עם פיתה מזריז לכלוה, או לערוך שירות בראנץ' עם לוטי, צ’פלוס או גרילה.

האם הוספת רוטב חריף משפיעה על הטעמים?
כמובן! רוטב חריף משפיע על דרגת החריפות ויוסיף לארוחה שלכם זווית שונה וטעימה. אם אתם חובבי חריף, אתם יכולים לשפוך בנדיבות, אבל אם לא אז כדאי לשים לב.

האם ניתן לשדרג את המנה ברגע האחרון?
תמיד! אם אתם בדרך, יש לכם מסעדה דחופה, הוספת סלסת עגבניות טריות לקישוט תוסיף טעם חדש ומגניב.

אפשר לשנות את המנה למנה ללא גלוטן?
בהחלט! פשוט השתמשו בטורטיות תפו”א או פיתות ללא גלוטן ויהיה לכם טעם ייחודי שהטעמים לא יכלו לחיות בלעדיהם.

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את הטאקו?
יש לאחסן את הטאקו הממולאים במכלים אטומים במקרר למשך 3-4 ימים. שימו לב, כי המילוי לא יידבק עם הקליפה – כשמחממים הניחו להן להתקרר לפני.

האם ניתן להמיר את הפיתות למשהו אחר?
כן, יש לכם חופש מוחלט להמיר לטורטיות או פיתות אחרות, אך גם יכולה להיות תוספת חיננית וטעימה.

מהו השיעור של הרוטב החריף?
זה מאוד תלוי במידת החריפות שאתם אוהבים. תוכלו להכין רוטב חריף קטן להתנסות או להשתעשע בטעמים הזרתיים, ולשמור דוגמא לכל המסלול וגם לאיברים.

האם טאקו צמחוני סביר גם לילדים?
בשתיים מהי קפיצים על מנה מעולה, הטאקו הזה מאוד בריא ויכול להצליח במסגרת הילדית. בצעו את כל התמחורים ותוכלו לראות את כולם מתלהבים.

חברים, הגיע הזמן לשתף את המתכון עם כל מי שאתם מכירים! טאקו הצמחוני המיוחד הזה עבר דרך ארוכה כשהרי אתם והחברים שלכם עם רצון למיומנות מקסימלית בבית. אם המתכון משגע אתכם כמו שהוא עשה לי, אני ממליץ לכם לשתף אותו ברשתות החברתיות כדי לשדר את האהבה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *