מאכלים טורקיים אותנטיים שלא תרצו לפספס

אוכל טורקי: מסע של טעמים שמזכירים את הדוד רחמן

לא משנה אם אתם מוכנים או לא, אני ממליץ לכם להחזיק צלחת ריקה, כי הבריזה מהמטבח הטורקי לא הולכת לתת לכם מנוחה. תודו, מי לא אוהב אוכל שמגיע עם סיפור? טעמים שלא רק מריחים אלא גם מדברים. והכי חשוב, תמיד יש את האפשרות להוסיף עוד שמן זית, או מלח, או חומץ, או מה לא?

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מניחים על השולחן: 4 מנות

עד עכשיו שמעתם על המדהים הזה שנקרא אוכל טורקי. עכשיו הגיע הזמן לדעת מה בעצם יש במנה הזו, מה המרכיבים המיוחדים שהופכים אותה למושלמת.

המרכיבים הדרושים

הכנת מדהים היא לא מתכון של סבתא, אלא סלון אחר לגמרי, מלא בטעמים שונים, של אירועים משמעותיים, של סבב טעים מתמיד.וכעת אנחנו נכנסים לרשימת המרכיבים:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס אורז קצר (אפשר גם עם אורז מלא)
  • 2 כוסות ציר בקר או מים
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 100 גרם חמאה מרוככת

וכמובן, אם אתם רוצים לגרסה בריאה יותר, אתם יכולים להשתמש בבשר הודו טחון במקום בשר בקר. זה יוצא לא פחות משגע!

שלבי ההכנה

הכנה של אוכל טורקי יכולה להיות קלילה וכך תבינו שמדובר במשהו אגדי, ביתי ומושלם. ולפני שתשאלו, אני ממליץ שתשמרו לכל שלב את הזמן ואת הסבלנות. הנה השלבים:

  1. מחממים חמאה על מחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא רך ושקוף.
  2. מוסיפים את השום הכתוש ומקפיצים לעוד 2 דקות.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון, ומשחימים אותו עד שהוא מתייבש.
  4. שמים את האורז על הבשר ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את ציר הבקר, התבלינים ואת הפטרוזיליה הקצוצה ולאחר מכן מביאים לרתיחה.
  6. מבשלים על חום נמוך עד שהאורז סופג את הנוזלים.
  7. עורכים את המילוי בקערה משולבת ומערבבים את כל החומרים.
  8. מעבירים לדרך הגשה ומסדרים בעיצוב אסטטי.
  9. מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם.

אחרי שהשלמנו את כל שלבי ההכנה, אתם בוודאי מתמלאים בציפייה לחוות את הטעמים החדשים האלה. והשוס? אפשר לקשט עם אגוזים קצוצים מעל.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו תמיד, יש חידושים! יש לכם סוגי טחינה טורקית? אין בעיה! טחינת שקד מתוקה, רוטב טחינה עם פטרוזיליה, או אף מיץ לימון לסחוט מעל? זה לא יאומן!

וכמובן, אפשר לשדרג עם סלט ירקות טרי, – שם תוסיפו עגבניות, מלפפונים, עלי חסה, והכל לבוש בשמן זית ולימון. הכי טעים שיש!

שאלות ותשובות

איך אוכל להפוך את המתכון לטבעוני?

ניתן להחליף את הבשר בטופו או פטריות. פשוט חותכים לקוביות ומבשלים במקביל. זה יכול להיות במקרה כזה גם מרענן!

מה אפשר להוסיף לתיבול?

אפשר לשים בפנים רוזמרין, מרווה או טימין כדי לקבל ניחוחות שינעימו את הטעמים.

איך אני יכול להכין מנה ללא גלוטן?

אפשר להחליף את האורז באורז חום או קינואה. על כך ניתן להוסיף תיבול נוסף כגון כמון או פפריקה.

כמה זמן שומרים את המנה במקרר?

המנה בהחלט יכולה להחזיק מעמד עד 3 ימים במקרר. אבל אני ממליץ לא להתמהמה ולהתענג עליה כמה שיותר מהר!

האם זה מרגיש לי כמו אימא שלי עושה?

בוודאי! זה אומר שאתם על דרך נכונה! והכי חשוב, להרגיש את הבית בכל ביס.

מה עם הקישוטים?

שוף עלי נענע או פטרוזיליה קצוצה זה עונה על השאלה. זה נותן ביטוי לטריות ולצבעוניות.

איך אני מחמם את המנה?

בתנור או במיקרוגל, פשוט דאגו שהיא תשאר נימוחה ומאדה. נכין אוורירי וטעים!

האם אני מוסיף יותר מלח?

אתם בהחלט יכולים, אבל לפני כך תטעמו את המנה. מעולם לא הייתי ממליץ על שום דבר קיצוני.

האם זהו מנה אידיאלית לאירועים?

כמובן! מתאים לחגיגות, מסיבות עם חברים, או אפילו ערב של שניים.

אז מה ההמתנה? השקעתם ואתם שמים את המתוק הזה לשולחן! תמיד יש מקום לשיתוף. אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו עם החברים ברשתות החברתיות! תראו לו מה זה אוכל טורקי אמיתי!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *