מאכל טורקי הקסם שכבש את הלבבות בישראל

מאכל טורקי – קציצות בשר טורקיות בתיבול אגדי

נדמה כי בכל פעם שמדברים על מטבח טורקי, נדמה שבולטים לרגע ריחות התיבול המיוחד. אם הגעתם לכאן, סימן שאתם מוכנים להרפתקה קולינרית שתטרוף את החושים. המנה שהכנו עבורכם כאן היא באמת מדהימה: קציצות בשר טורקיות בתיבול אורגני מצוין, עם טעמים שיביאו את השוק המזרח-תיכוני היישר למרכז שולחן האוכל שלכם. הכנות הן חוויה בשביל כל שף חובב. אתם תגלו איך מתערבבים יחד הבשר, התבלינים והאהבה לאוכל. אז הכינו את התיאבון שלכם! ממכר ומיוחד כמו שסבתא הייתה עושה, תוצאה שתגרום לכם ללקק את האצבעות.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנגיע להנאה האמיתית – בחירת המרכיבים. אנחנו רוצים להבטיח שהמנה תהיה באמת מושלמת, ולכן נעשה שימוש בחומרים הטריים והאיכותיים ביותר שיש. הנה הרשימה המושלמת:

  • 500 גרם בשר טחון (הבשר יכול להיות בקר, עוף או שילוב אחד מהם)
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1/2 כוס לחם מגורר או קוסקוס (אפשר גם גרסה ללא גלוטן)
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית שטיח טחינה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון

כמובן, אפשר לשדרג את המנה. אם אתם טבעוניים, ניתן להמיר את הבשר בקמצוץ תחליף בשר מבוסס סויה. זה מדהים לגלות כמה שינויים קטנים יכולים לעזור ליצירת טעמים חדשים.

שלבי ההכנה

רגע! לפני שאנחנו מתחילים, חשוב לזכור כי התהליך הזה הוא כמו אמנות. תנו לעצמכם להנות מהבישול. עם כל שלב ניצור משהו מעלף.

  1. בשלב הראשון, שימו את הבשר בקערה גדולה.
  2. הוסיפו את הבצל הקצוץ והשום הכתוש.
  3. ציינו את הפטרוזיליה ואת הלחם המגורר או הקוסקוס.
  4. שברו לתוך הקערה את הביצה.
  5. תיבלו בכמון, שטיח טחינה, מלח ופלפל.
  6. ערבבו את כל הרכיבים היטב, עד שהפכו לתערובת אחידה.
  7. כשהתערובת מחזיקה את עצמה, ניתן לכדר קציצות בגודל הרצוי.
  8. במחבת גדולה, חממים את שמן הזית.
  9. כשהשמן חם, הניחו את הקציצות והתחילו לטגן מכל צד עד שהן הזהובות.
  10. להעביר את הקציצות לצלחת עם נייר סופג לספיגת השמן העודף.
  11. אפשר להגיש עם טחינה, סלט ירקות וצ'יפס בטטה.

תוספות ושדרוגים

כעת, לאחר שהכנתם את הקציצות המושלמות, אתם בוודאי שואלים את עצמכם: איך נעלה לרמה הבאה?

תוספות לחשוב עליהן:
בצלים מתוקים צלויים, סלט קצוץ עם מיץ לימון טרי, או אפילו רוטב עגבניות חריף שמזרים את הטעמים בפה עם כל ביס.

אפשרויות נוספות הן החלפה של הפטרוזיליה בכוסברה, שתביא רעננות ואופי חדש למנה. ואם אתם מחפשים את הטעם החריף, אין בעיה להוסיף קמצוץ פפריקה חריפה או פלפל חריף!

שאלות ותשובות

איך שומרים על הקציצות לאחר הבישול?
שמרו את הקציצות בקופסה אטומה במקרר למשך 3-4 ימים. לחימום, ניתן להשתמש בטוסטר או בטיגון קל במחבת.

האם ניתן להכין את הקציצות מראש?
בהחלט! ניתן להכין את התערובת ולהשאיר במקרר למשך הלילה. כך יתמזגו הטעמים לפני הבישול.

מה אפשר להגיש עם הקציצות?
סלט ירקות קצוץ, פיתה טרייה עם טחינה, או כל דבר שחשוב לכם. הקציצות יסתדרו עם כל דבר!

האם יש גרסאות ללא גלוטן?
כן! ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קוסקוס ללא גלוטן, טעים לא פחות.

האם יש חלופות לבשר?
מומלץ להשתמש בטחינה מבוססת צמחונים או דגנים ומאכלים מבוססי סויה.

איך מכינים רוטב ליד הקציצות?
רוטב יוגורט עם שום ומעט לימון יכול להיות תוספת מדהימה!

כיצד מוודאים שהקציצות לא יתפוררו?
שימוש בלחם מגורר או קוסקוס עוזר ליציבות התערובת.

אתם יכולים להכין קציצות קפואות?
בהחלט! דאגו לגלוש בהן בצלופן לפעם הבאה.

האם ניתן לטגן את הקציצות בשיטה של ריסוס שמן?
בהחלט, זהו פתרון בריא יותר ושומר על הקציצות אוריריות ונימוחות.

איזה בשר הכי מומלץ לקציצות?
משקל בקר טחון הוא האידיאלי, אבל אפשר גם עוף או הודו לכל מי שמחפש משהו קל ובריא יותר!

בסופו של יום, יצרנו כאן מתכון שמ Royal פותח לאהבה, הנאה ומשפחה! אתם בהחלט מוזמנים לשתף את המתכון עם כולם, על מנת שגם חברים ישמחו לטעום את הטעמים הטורקיים המעניינים שמגיעים היישר מהמטבח שלכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *