מאפה בשר טחון בבצק שמרים שיהפוך את הארוחה למיוחדת

מאפה בשר טחון בבצק שמרים

אתם רוצים למלא את הבית שלכם בריחות שמזכירים את הילדות, געגועים לאוכל שאמא או סבתא הכינו? חושבים על מגש חם של מאפה בשר טחון בבצק שמרים, כזה שנמס בפה ומשאיר טעם של עוד? אז הגעתם למקום הנכון. אני מבטיח לכם מתכון מדהים, ממכר ומשגע, אשר יגרום לאורחים שלכם לחייך ובו בזמן גם יתן לכם את הכבוד המושלם שאתם ראויים לו.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התפחה: 60 דקות
  • זמן אפייה: 25 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך ההכנה, בואו נעשה הכנה רוחנית עם רשימת הרכיבים שזקוקים לנו למאפה אגדי זה:

  • 500 גרם בשר טחון (בקר כבש או עוף)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 קופסה של רסק עגבניות
  • 1 קוביית חמאה
  • מעוזרים לבצק: 600 גרם קמח חיטה
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • 280 מ"ל מים פושרים
  • 1 ביצה לשימון (לא חובה)

מרכיבים חלופיים

אם ברצונכם להכין גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הבשר הטחון בטופו או לנסות חלבון סויה טחון. כמו כן, עבור אופציה ללא גלוטן תוכלו להשתמש בקמח תפו”ח במקום קמח חיטה.

שלבי ההכנה

וכעת מגיע השלב הכיפי – ההכנה!

  1. בתוך כוס: ממיסים את השמרים עם הסוכר במים הפושרים ומניחים בצד ל-10 דקות עד שהשמרים מתססים.
  2. בקערה גדולה: מערבבים את הקמח, המלח ושמן זית.
  3. יוצרים חריצים בקמח ומוסיפים את תערובת השמרים.
  4. לשים את הבצק עד שהוא רך ואוורירי (כ-10 דקות).
  5. מניחים את הבצק בקערה עם שמן זית, מכסים במגבת ומשאירים לתפיחה שעה.
  6. בינתיים מכינים את הבשר: מחממים שמן במחבת, בסוסים: מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
  7. מוסיפים את השום ומערבבים עוד כדקה.
  8. מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים עד שהבשר מתבשל לגמרי.
  9. מוסיפים את רסק העגבניות, פטרוזיליה, מלח ופלפל. מבשלים 5 דקות נוספות.
  10. מוציאים את הבצק, מחלקים לחלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק.
  11. מניחים במרכז כל עלה כף מהבשר ומקפלים את הבצק על המלית.
  12. מסדרים את המאפים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  13. משאירים לתפיחה נוספת של 30 דקות.
  14. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  15. מועכים ביצה אם רוצים, ומברישים את המאפים.
  16. אופים במשך 25 דקות עד שהם מזהיבים.

שלב אחרון – תוספות ושדרוגים

כדי להפוך את מאפה הבשר שלכם לשולחן חג אמיתי, תוכלו להוסיף גבינת פטה קצוצה לתערובת הבשר. אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו מעט שטוחי חריף לבצק עצמו או לבשר. אפשר גם לאפות בתוך המאפה פטריות קצוצות, במהלך הטיגון.

שאלות ותשובות

איך יודעים אם הבצק התפח מספיק?
כשהבצק מכפיל את נפחו, זה סימן נהדר. ניתן גם ללחוץ עליו קלות – אם הוא חוזר לאט למקומו, הכל טוב.

אם אני רוצה להכין את המאפה יום לפני, איזה צעדים אני צריך לבצע?
אפשר להכין את הבצק והמלית מראש, להניח במקרר. ביום המחרת, רק להוציא, לתפח ואז לאפות.

האם הבצק חייב להיות עשוי מקמח חיטה?
לא! ישנם קמחים שונים שיכולים להתאים אם אתם מחפשים להיות ללא גלוטן למשל.

מה אפשר להגיש עם המאפה?
רעיון נפלא הוא לסרב טחינה או רוטב עגבניות לצד המאפה, או סלט ירקות מרענן.

כיצד ניתן לשמור את המאפה לאחר ההכנה?
אפשר לשמור אותו במקרר למשך 3-4 ימים, או להקפיא אותו ולחמם כשהצורך מתעורר.

האם המאפה יכול להיות חריף?
בהחלט! מוסיפים פלפל חריף לתוך המלית כדי להשיג טעם פיקנטי יותר.

אם אני רוצה להוסיף ירקות למלית, מה אפשר?
אפשר להוסיף גזר קצוץ, קישואים או אפילו חצילים קצוצים. הכל הולך.

מה התחליף המומלץ לחמאה?
למי שמעוניין לגרסה בריאה יותר, צמחי מרפא באירופה, שמן קוקוס יעשה את העבודה.

האם ניתן להכין את המאפה בתנור טורבו?
כן! כדאי להנמיך טיפה את הטמפ' ולאפות למשך זמן קצר יותר.

מה אם הכנתי יותר מידי מלית?
אין בעיה! אפשר לשמור את המלית במקרר ולהשתמש בה לפיצה או פסטה.

דמיינו את עצמכם סוחבים מהמאפה החם, המדהים והפשוט ללקק את האצבעות – זה עם השיניים הנמוכות, פריך ועם מלית בשרית עשירה ומלאה בטעמים. לא רק שהמאפה הזה לא יישאר, הוא בהחלט יהיה הכוכב של כל ארוחה!

בסיום, אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף את המאמר ברשתות החברתיות, להפיץ לחברים ולמשפחה, כדי שמילים של אהבה ימשיכו להתגלגל!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *